reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hej:)

Buraki..raz robiłam, przypuszczalnie pierwszy i ostatni. Wyszły obrzydliwe. Mąż był bardzo wdzięczny kiedy pozwoliłam mu je wyrzucic:)

Nie wiem o co chodzi, Borys nie chce jesc mleka:/ wciagnie przez sen, ale tez się namajaczy zanim zassie butle. Do tego ślini się do samych stópek. Ma na razie dwie dolne jedyneczki - ale na nie się tak nie slinil. WKurza mnie to już, bo wszystko jest oślinione, pościel, łózko, ubrania, my....

reklama
Ewa rozejrzyj się po marketach budowlanych typu Obi, Nomi, Castorama... No i pozostaje jeszcze poczciwe allegro:-). Morgan też mi się strasznie podoba. Robi wrażenie:tak:. Pewnie już bym go miała, gdybym mogła choć palec jeszcze wcisnąć na parapetach:dry:.

Stabilne stoliki też są w Ikei. Te z serii mamut. One mają stożkowe nogi przez co w zasadzie nie do wywrócenia. Krzesełka też są takie.

U nas chyba ruszyły zęby na dobre. Mały zasnął przed 9 i po 15 minutach ryk taki, ze nie można go było uspokoić:szok::no:. Darł się tak z godzinę. Zasnął padnięty(po uprzednim posmarowaniu dziąseł) po 20 minutach znowu ryk. Dałam syrop i teraz śpi. Górne dziąsła faktycznie są spuchnięte.:baffled:

Widzieliśmy te mamuty. Tylko drogie to to potwornie. No i były tylko błękitne i różowe akurat :/ A ja bym chciała zielony albo czerwony, ewentualnie pomarańczowy, ale oni chyba nie mają takich kolorów. No i ja bym wolała jednak drewniany stolik, a one są z jakiegoś takiego lekkiego tworzywa. Widzieliśmy nawet w Ikei coś fajnego - taką jakby kostkę bez dwóch boków - tworzyła stolik. Ale była tylko biała i czarna...:/

Frulo właśnie wbił głowę w dywan, dając znać, że jest śpiący ;) Położyłam go w łóżeczku, przykrył się sam kocem i już drzemie. Lecę zrobić obiad...

Ach dziewczyny! Wróciłam do pracy i już czasu brak! Nie wiem w co ręce włożyć a tu w piątek zapowiedzieli się ludzie, z którymi chcemy zamienić się na mieszkania. Dobrze, że dzisiaj poniedziałek a jutro mam mało zajęć to zdążę doprowadzić chałupę do takiego stanu jaki im pokazaliśmy na zdjęciach ;) Póki co lecę pakować wanienkę, matę i za małe ciuchy Igora, żeby zrobić miejsce na rzeczy bardziej potrzebne i bardziej zimowe :)

Witajcie!
Jakoś się tak kulinarnie tu zrobiło, aż sprawdzałam dwa razy czy to główny wątek;) A tak przy okazji, Ewa ta książka co polecasz to taka?
KUCHNIA POLSKA 1001 PRZEPISÓW Prezent NOWA ! (1786988001) - Aukcje internetowe Allegro
U nas dzień marudy...póki co usnęła więc korzystam:)
Przez weekend mieliśmy córkę mojego faceta po miesięcznej przerwie i już się zaczynają jazdy między dziewczynkami....Ufff nie będzie łatwo...Lena szaleje za starszą siostrą a ta potrafi ją opluć bo nie chce się z nią bawić lub np. Lena wspina się po jej nogach żeby wstać a ta zabiera nogę i Lena ląduje z płaczem na twarz....:/
Także nerwowo było...nie wiem jak ja to zniosę czy nie wybuchnę któregoś dnia...

U nas upał jak w środku lata.....:/przesada.....

BUZIAKI dla WAS

SZLAG
Jestem wściekła tak, że az sie popłakałam ze zlości. Ukradli Filipkowi taka książeczke tekstylną z wózka!!!!!!!! Byłam przy fontannie, wyciągnełam go na chwile, żeby połaził no i po zabawce!!!!!!!!!!!! a kupiłam mu ja w sobote i baardzo ja lubił...No nic mam pierścionek srebrny od szanownej teściowej, miałam wywalic to go najwyzej sprzedam i kupie mu drugą bo mi szkoda dwa razy na taką samą zabawke kasy wydawać domowej wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Chyba mam taka samą ;-) Książke..........

Ostatnia edycja:
Jeny jaki marudny dzień:-(, zębiska idą. Oby noc była chociaż dobra. Buuuu

Ewa czerwone mamuty są na pewno i zielone chyba też. Na all też mają.

Bodzia szok normalnie:szok:! Jak można ukraść dziecku zabawkę:no:!

Duuuszno.

reklama
mały szaleniec właśnie padł! to znaczy, że wieczorem poświruje ale to co...

bodzia co za buraki!!

ainah jeszcze będziesz miała chwilaami dosyć jak Maksiu zacznie się sam przemieszczać hehe. mój szaleniec kroków jeszcze nie robi, ale po czterech to ciężko za nim nadążyć. a skąd on ma tyle siły to mam pojęcia! to jest dosłownie wariat.
a spróbuj go przebrać - zgrozo!! trwa to czasami pół godziny bo już mi sił i cierpliwości zaczyna brakować hehe
ale i tak uwielbiam to moje boskie dziecko :-D

Do góry