reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Dzięki za odpowiedzi o basenie :) Generalnie robiliśmy wszystko tak jak Wy - zanurzenie po szyję (powolutku), bez wynurzania, żeby dziecka nie wychładzać, po wyjściu od razu w ręcznik. No ale woda u Was z tego, co piszecie, ma jednak ok. 30 stopni, a tu była chłodniejsza. No nic - jeszcze się wybierzemy na basen, ale już cieplejszy, żeby zatrzeć pierwsze złe wrażenie. Może końcem września.

Pucek szaleje po podłodze. W sobotę byliśmy w Ikei i dostał takie drewniane kolorowe kółka na drucikach: MULA Kolejka - IKEA - obczaił od razu o co chodzi i teraz siedzi i przesuwa kółka :)
Tylko nie znaleźliśmy dla niego stabilnego stolika. A chcemy coś kupić, bo najbardziej lubi bawić się na stojąco... Jeszcze na allegro poszukam.

Uciekł mi już dziś z przewijaka z wielką kupą rozsmarowaną na tyłku... Masakra...:/

Wczoraj był u nas Chrzestny Franka - umył go i położył do spania :) Chce się wprawiać, żeby móc z nim zostać - może sobie będziemy mogli do kina pójść ;)

Krolcia, dziękuję za roślinki :D Najbardziej mi się podoba starzec i rozchodnik Morgana :) Powiedz mi jeszcze, gdzie to można kupić... Bo w kwiaciarniach, nawet takich większych, nigdy tego nie widziałam...

reklama
Dzien dobry kochane babolki:-)
Wpadam sie przywitac i mam nadzieje ze was troche nadrobie bo mam chwilke.Przez weekend mnie nie bylo bo internet byl zawieszony:wściekła/y:A nowine mam taka ze wczoraj Jas poraz pierwszy stal na czworaka:-)No i drugi zabek sie pokazal:-)

Asiu gratulacje dla Jasia, za jedno i drugie :)

U nas dwa ząbki są już od 3 tygodni, ale tylko zalążki przebite przez dziąsła, a rosną bardzo wolno...ciekawe kiedy zobaczę w pyszczku całe ząbki (albo chociaż jeden)..

Ewa super to coś jest!!! Fifi sie tym bawił w Bawilandii i nie dość, że zachwycony to te z od razu obczaił jak i co ;-) Musze odłozyc kase i do Ikea pojechac bo mam tam upatrzone zabawki..

Ja właśnie dziś chcę jechać do IKEI, to przy okazji spojrzę na tę zabawkę. Jak mówicie, że warto kupić, to może się skuszę :)

A tak z innej beczki: macie przepis na buraczki na zimno, ale takie jak się podaje w barach ? z tego co wiem to chyba jest tam ocet i cukier, ale nie jestem pewna. Mam dużo buraków i chciałam koniecznie zrobić je w takim wydaniu, bo są pyszne. Będę wdzięczna za pomoc :)

Ostatnia edycja:
Ainah, u nas się nic nawet nie próbuje przebijać... A Franek miesiąc starszy ;)

Ja generalnie zabawek z Ikei nie lubię, ale te kulki są całkiem fajne :) I nie takie drogie jak na drewnianą zabawkę.

Wymęczyłam modlitwę wiernych! Uff... W ostatniej chwili, bo ślub w tą sobotę ;) Pucek zasnął, więc lecę do roboty, bo jeszcze mam masę korekty, a w weekend jej nie ruszyłam...

Ainah, ja robię buraczki tak, że je myję, gotuję do miękkości, potem obieram, ścieram na tarce. Daję ciut cukru, soli, pieprzu i sok z cytryny. Czasem chrzan do smaku.

Ostatnia edycja:
Sarka - właśnie o Tobie dzisiaj myślałam :-) Zastanawiałm się, kiedy wrócićie i wyszło mi, że przecież dopiero co wyjechaliście ;-)
Z tym łapaniam kupy, to my tak niezbyt maniakalnie do tego podchodzimy. Jak się uda, to sie uda ;-) Srando jest dwa do trzech razy dziennie i Ida robi przy tym najpierw baardzo skupioną minę ;-)

Ewa - zabawka fajna, ale jeszcze nie dla Idy. Dzidziolina miała z tym kontakt u dentysty i z uporem maniaczki próbowała klocki poodrywać :eek:

Ainah dziekuje;-) i wszystkiego najlepszego dla Maksia na 8 miesiaczkow:tak:.
A do burakow tez dodaje sok z cytryny zamiast octu:tak:

Ewa dziękuję za przepis na buraczki, zaraz będę je gotować no i oczywiście doprawię wg Twojego sposobu :)
Co do ząbków, to widzisz, może jeszcze ich nie ma, ale Twój Franuś jest za to bardziej ruchowo rozwinięty od mojego, ma większe możliwości zabawy, a mój nie umie jeszcze siedzieć ani się przemieszczać po podłodze :/ przez co jest zdany na moją łaskę. Jedyny plus, że zaczyna pełzać,ale na razie wokół własnej osi :)

Asiu dziękuję za życzenia :)

reklama
Aniah - ja po ugotowaniu trę na tarce, solę, pieprzę, dodaję cytrynę i ocet winny/jabłkowy.
Lubię też buraczki w sosie jogurtowym. Po ugotowaniu należy je pokroić w cienkie talarki, posolić, lekko "pocytrynić" i zalać sosem (jogurt, majonez, czosnek) i odstawić na noc do lodówki, żeby przeszły.

Do góry