reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Widzę, że wyprawki jesienno-przedszkolne na tapecie;-)
U nas na razie wystarczą gacie, które ma od wiosny- do tej pory dobre:szok: Tylko na zimę nic, jakiś kombinezon i butki będzie trzeba kupic. Chociaż ma kombinezon jeszcze z ubiegłej zimy, bo nie zdążył go założyc, ale to r. 68, więc wątpię, że wejdzie;/ Chociaż, to duże 68 i bez stópek....

Tata wziął młodego na wycieczkę...do myjni :-D i zakupy, bym mogła w spokoju nas spakowac na wyjazd. Ułożyłam wszystkie torbiska i graty pod ścianą i zastanawiam się z powątpiewaniem, czy to wejdzie do auta:/

Mogliby już wrócic, bo obiadek czeka i pachnie, a ja umieram z głodu. Już zjadłam swoją porcję cukinii i za chwilę się chyba dobiorę do gulaszu:-D

reklama
Adaś kąpie się na zwykłym basenie takim brodziku dla dzieci
wody tam do kolan i niby ma 32 stopnie
albo idę sama z Adasiem
albo idziemy wszyscy (czyli Mąż Kaja Adaś ja)
Adaś jest tylko w pampersie (wodnym)

ściągamy tego pampka od razu po wyjściu z wody i zawijamy w ręczniczek z kapturkiem

a teraz hit
Adaś staje :) jupi
wspina się na wszystko co może tak na kolanka a jak poda mu się rączki albo coś czego może się chwycić wyżej
to staje
jeszcze wszystko chwilowe i chwiejne ale już :)

brawa dla Adasia:-)
nasza wyprawa do strusiolandii sympatyczna, Milka popodziwiała zwierzaki, ale i tak preferowała zjeżdżalnię (taką zwykłą, dziecięcą) i huśtawki:baffled: no ale trochę perswazji i dziecko więcej czasu poświęciło zwierzakom:tak:
Maciuś grzeczny, ładnie zjadł obiadek przygrzany przez miłą panią z obsługi:-D
Potem ja zajęłam się tonami prasowania (nie ma to jak odkładać:confused2:na później), a mąż z dziećmi poszedł jeszcze na plac zabaw.
Miły dzień:-) ale zmęczona jestem..

ale ale, a propos basenów - podsunęłyście mi dobrą myśl:tak: niedaleko mamy kryte baseny, przystosowane też dla maluchów - i chyba się wybierzemy w któryś brzydszy weekend:-) (ładniejsze warto spędzać na dworze)

dzień dobry, padam na twarz, ale cały dzień w pracy, w sumie całą rodzinką, to nawet nie wiem czego było więcej czy ja w pracy, czy zajęć z dziećmi, nogi mam odbite że jutro chyba nie zrobię kroku...
wyprawka eh mieć by to czasu wyjść na spokojnie by pomierzyć z Anią - też do przedszkola żeby miała parę dresów czy spodni w gumkę, żeby potrafiła sama ściągnąć/wciągnąć spodenki, ale chyba pozostanie z allegro kupić, nawet w biedronie coś tam było ale po pierwsze nie nasze rozmiary a po drugie za same spodnie dresiki dać 23 zł to trochę za drogo na all taniej wyjdzie całe komplety nabyć

No to ja druga :)

Dzień dobry :) Mój maluch znów dziś spał ze mną, dla mnie to bardzo duże ułatwienie, bo nie muszę zwlekać się co chwilę z łóżka i podchodzić do łóżeczka. Chyba jednak będę musiała zmienić taktykę, żeby się nie przyzwyczaił ....
Pod blokiem otworzyli piekarnię, nareszcie nie trzeba będzie chodzić po pieczywo do Piotra i Pawła i stać w kolejce do kasy :) A najlepsze jest to, że otwierają drugą, obok, czyli w tym samym czasie otwierają się dwie piekarnie oddalone od siebie o 10 metrów :-D Ciekawe czy będą konkurencyjne ceny :-)

Dobry
Całuski dla Maksiula na 8 miesięcy!!! Nie ma to jak piekarnia pod domem :-)
A jak Ty się czujesz???
Cristal juniora mam ubranego, tylko butki ale starszak jakas manie rośnięcia ma :szok:
I żadnych porzadnych ciuchów(cieplejszych) bo na lato jedną pare długich z ktorych wyrósł..........A w szmateksie NIC porzadnego na niego nie znalazłam...Ale to dobrze, tatus zobaczył ile dziecko kosztuje :-p
Lolo dzisiaj w domu bo idziemy do alergologa..Ciekawe ile czasu tam spędzimy wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Do tego pogoda się pogorszyła i głowa mnie tak boli................
Wczoraj wróciliśmy z parku i ja się czułam tak koszmarnie żle...Nie wiem co się dzieje ze mną ostatnio...Wszystkie mięśnie mnie bola, jak wstaje rano to stopy ( pewnie przełaziłam się wczoraj)..Chyba się starzeje ;-)
Gabi gratki dla Adasia!!!!!!

Hejka!
To i ja się melduję. Małżon w pracy, więc mam kompa dla siebie ;-)

Rozpoczęliśmy w ten weekend pierwsze próby łapania kup do nocnika - wkurzał mnie już ten smrodek z kosza ;-). Sukcesy bywają połowiczne, ale raz na jakiś czas udaje się całe kupsko złapać :-) Nie wiem tylko, jak to robić zimą, jak na Idulku będzie więcej ubranek :eek:

Gabi - gartki dla Stającego :-)
Aniah - całusy na 8 miesięcy dla solenizanta :-)

Dziękuję w imieniu Maksia za całuski :)

Co do samopoczucia - ogólnie jest ok, ale zaczynam odczuwać powoooli rosnącą macicę, gdyż zaczynam mieć problem z leżeniem na wznak :p jak się przekręcam z boku na bok to też zaczynam czuć pewien dyskomfort :p

Dziękuję za zainteresowanie :)

Ło matko, no to teraz się popisałam stylistyką :p Aż trzy słowa "zaczynam" w jednym zdaniu :p

Ostatnia edycja:
reklama
Puk Puk! :) witam się:-)

Wróciliśmy wczoraj przed 23, teraz młoda spi, starszak pierwszy dzień w szkole zalicza a ja sprzatam i pioręęę. Było fantastycznie, super atrakcje dla dzieciaków, dla mnie też ok choć mnie tego typu ekscesy nie rajcują ale wybomblowałam stare gnaty a co:-D no i pogoda nas rozpieściła, wszystkie dni cieplutkie mieliśmy, słoneczne także fajnie, fajnie - poecam! tylko ludzi dużo za dużo....
Miluśka zdrowa juz....była, dzis w nocy dostała kataru schit:///

ainah buziaki dla Maksia:-) zrów suwaczek dzidziusiowy! już najwyższa pora:-)

cwietka wow podziwiam, moja Milucha to obesrajtuch ogólnie mówiąc - kupa jest co chwilę więc musiałaby spędzić na nocniku cały dzień chyba:-D

cristal kiedy wyjeżdżacie i gdzie?:-)

Bodzia gratki zakupów:)) Ja dzis muszę wyruszyć ale po te wyprawkowe, M wział rano listę od pani, więc czeka mnie dzis marsz po papierniczych, chyba że od razu do CH podjadę bo i kapcie mu potrzebne...
O ciuchach zimowych typu kombinezon jeszcze nie myślę nawet brrrr, na razie młodemu skóra ze spieczonej buzi zchodzi więc wolę mieć przeswiadczenie że do zimy jeszcze daleko hehe

Do góry