reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hej dziewuszki

asja
dzięki, ja tez juz bym chciala zeby deprecha poszla w kąt to takie meczące jak sie o byle co kloci z najblizszymi... eh

gufi
gratuluje powrotu do pracy i ogarniecia tematu :) ja tez czekam na oferty i na rozmowy.

w ogole to wczoraj we wro bylo ok, dostalam oferte na dzisiejszą rozmowe alel nie pojade, wszedzie zdesperowana wysylalam cv i na call center jednak siebie nie wyobrazam, ze nagabuje ludzi wiec zadzwonie do kobiety i powiem ze dostalam juz prace i nie przyjade. Nie myslalam o tym wczesniej i teraz wiem ze to nie jest to co choc troche bym polubila. ale znalazlam fajna oferte wczoraj jak z wro wrocilam i dzisiaj ide zaniesc swoje cv i papierki jakie tam wypisali bo up bo to przez up zbieraja, wiec prosze o kciuki :) maz mi zabral dokumenty i portfel caly przypadkowo do wro wiec na piechotke dzisiaj... ehh tak mu sie spieszylo na caly dzien do nowej ladnej pracownicy ktorej jak to powiedzial namoje pytanie czy ladna-> ona ma zakochanego w sobie po uszy chlopaka fest i jak tu sie nie zalamac...

reklama
Bodzinka -WITAJ! Dobrze, że już wrócilaś, trzymam kciuki, żeby się wszystko ułozyło!

Gosia - niedługo się znowu wkręcisz - tu się niewiele zmieniło - tylko dzieciaki coraz większe postępy robią :-)
Ostatni dzień w pracy przed urlopem, więc urwanie głowy:dry:
Później trochę napiszę....

Hello
a my popołudniu znowu jedziemy na biwak do niedzieli,zaraz lece do biedrony po mleko dla Miko i dywanik do przyczepy bo podobno są jakieś małe,a później pakowanko :-)))

dzien doberek :-)
moj spioch chyba zaczyna się na dobre wcześniej budzić - tzn przed 9 hehe

jejku wy tu o pracy, a ja jednak na dobre bym teraz jeszcze nie chciała wracać... chyba jestem jakaś inna :-D jeden dzień w tygodniu i czasami 2 godzinki wieczorem to dla mnie wystarczająco bo jednak najlepiej mi z dzidziolem w domu. owszem - czasami można dostać świra, ale i tak bym nie mogła go jeszcze zostawić:-)

To ja chyba w ogóle jestem jakaś inna:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:. Bo ja mogłabym siedzieć w domu z dziećmi:tak:. Urodzić sobie jeszcze z dwójkę i się nimi zajmować. Tylko wszystko rozbija się o tą kasę......:-(

Krolcia ale Ty tak jak ja..Jak sobie pomysle, że za momencik Fifi mi wyfrunie to...Córy bym chciala i siedziec z nią....

wychodzi na to, ze ja jestem INNA, bo tez chce miec wiecej dzici, ale zeby tylko z nimi w domu siedziec, to jednak nie dla mnie na dluzsza mete. Mi sie zydaje, ze to dobrze ze kazdy ma troche /swojej/ przestrzeni - praca, przedszkole itp

Bodzinka- rowniez trzymam aby sie wszystko ulozylo, choc nie wiem co ma sie ulozyc:/

Cześć,

we wtorek późnym wieczorem wróciliśmy znad morza, trochę się ogarnęłam i mogę zaglądać na BB :))

Współczuję wszystkim choruszkom i życzę powrotu do zdrowia ! Nas na szczęście na razie omijają choróbska i mam nadzieję, że długo tak pozostanie.

Maksiu zrobił się strasznie ruchliwy, przy przebieraniu zwiewa mi i nie daje się ubrać, także muszę go łapać cały czas :) Najgorzej jak zmieniam mu pieluchę z kupą, bo wtedy istnieje ogromne ryzyko zabrudzenia siebie, mnie i łóżka :)

Co do rocznic, to my z mężem 26 kwietnia mieliśmy 9 rocznicę "bycia" razem, a niedawno pierwszą rocznicę ślubu. Zaręczyliśmy się po ok. 7,5 latach znajomości=bycia razem :p

Przedwczoraj był u nas chrzestny Maksia i przyniósł nam warzywa z ogródka, w tym trzy ogromne cukinie. Dziś postanowiłam zrobić na obiad cukinię faszerowaną ryżem w sosie pomidorowym na podsmażonej cebulce i w czosnku oraz z pieczarkami i papryką. Ciekawe jak to wyjdzie. Ewa jesteś dla mnie natchnieniem kulinarnym :) Ostatnio przeczytałam, że robiłaś tartę z pomidorami i oczywiście zrobiłaś mi smaka :) czy mogłabyś wrzucić przepis na kulinarnym ? Z góry dziękuję :)

O czymś miałam jeszcze napisać, ale zapomniałam. Planuję częściej pisać na BB, bo chcę się inaczej organizować z czasem. Tutaj też Ewa jest dla mnie wzorem :) Wiem, że moja organizacja jest kiepska i dlatego nie czuję się dobrą gospodynią :/

:)

reklama
wiecie co - muszę pochwalić moje dziecko hehe codziennie przed kąpaniem siada na nocnik i sikaaaa :-D myślę, że nieświadomie jeszcze ale niech się chłopak przyzwyczaja. moze skuma o co nam chodzi :-D choć w zasadzie na nauke tego jeszcze czas, ale od kilku dni testujemy czy sie uda i się udaje hehe

Ostatnia edycja:
Do góry