reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

witam sie jako pelnoetatowy pracownik, matka i pani domu w jendym ;)

padnieta jestem na maksa ale w sumie zadowolona, ze wrocilam do pracy. Alicja dzis byla pierwszy caly dzien z opiekunka i bylo wszystko ok :D takze o najwazniejsze sie nie musze martwic. do tego opiekunka mi dzis powiesila pranko i zrobila zakupy na ryneczku :)))) Ninka leci do przedszkola jak na skrzydlach, wiec jednym slowem dziewczyny mam z glowy. gorzej z obiadami, bo na to mi juz troche nie starcza czasu :(

podczytuje Was na biezaco i nie zapominam o BB :D

reklama
Bodzinka zdrowiej kobietko:tak:
Gufi no to super ze mama i dzieci szczesliwe a nianke i tak mije na oku;-)No to jak juz jestes pelnoetatowa mamusia to pewnie za niedlugo bedziesz w CH??:rofl2:Pamietaj ze zapraszam na kawke;-):-)

Dzieciaki już od godziny śpią:tak:. Nareszcie i starszak poszedł spać o normalnej porze:-). To dzięki temu, że jest już w czterolatkach a czterolatki nie śpią w ciągu dnia.

Poszperam jeszcze chwilę po necie i też się chyba położę.

Ja też zaraz do łóżka mykam. Wezmę ze sobą książkę, przeczytam ze trzy, maks cztery zdania i pewnie zasnę i będę śnić o Krolciowej wanience ;-)

Ewa - pytałam dzisiaj lekarkę o bolące kolana i w sumie nic nie poradziła. Jedynym rozwiązaniem jest zrzucić z siebie zbędne kilogramy
laugh.gif
czyli Dzidziusia ;-) Powiedziała, że można jeść też galaretki - te z żelatyną zwierzęcą oczywiście - ale żadnych rewolucyjnych leków nie poleca.

ja pierwsza sie melduje ;) Alicja dzis zrobila pobudke o 5.00 :( dostala butle i poszla spac, a mnie sie juz nie oplacalo, bo i tak o 6 wstaje ...

asia - dzieki za zaproszenie :)))) na razie wyjazdy sie nie szykuja, moze cos na poczatku przyszlego roku ;)

krolcia - skarpetczki doszly. DZIEKUJE!!!! napisz ile mam Ci przelac za przesylke

Dziś wielki dzień. Dzisiejszej nocy ostatni raz karmiłam Franciszka...
Boję się trochę, co teraz z mlekiem się będzie działo. Ale mam nadzieję, że jakoś powolutku pokarm mi zaniknie.

Pucek właśnie próbuje włożyć kółko z piramidki do pojemnika na klocki, ale mu się nie mieści ;)

Wczoraj intensywny dzień. O 14 wyszliśmy z domu i wróciliśmy o 21. Najpierw moja praca, potem praca Męża, szybkie zakupy i do znajomych. A na koniec wpadliśmy jeszcze do Frankowego Chrzestnego, który po miesiącu nieobecności wrócił do Krakowa. Było już po 20, ale Pucek dał radę i jeszcze rozróbę zrobił, tzn. powyjmował Chrzestnemu ubrania z walizki - bo jeszcze nie zdążył się rozpakować ;)

No a dziś pobudka o 6 rano... Także Pucuś jest trochę śpiący, pewnie zaraz padnie :)

Ja się biorę ostro do roboty, bo ok. 15 znowu musimy ruszyć z domu, bo idziemy do Parku Wodnego :D

Powiem Wam, że strasznie fajnie się nosi dziecko w chuście z rękami na wierzchu :)

Witam.;-)
Mi dzisiaj pobudkę dzieci zrobiły 10 minut przed budzikiem. Nie powiem, dospałabym sobie:sorry2:, he he. Kawa już się wlewa do mojego brzucha. Maluch szaleje po pokoju, jeszcze z godzinkę i pójdzie spać.

Kupiłam wełnę na all. Kurcze mogła by już przyjść. Znając możliwości poczty i ewentualne spóźnienie wysyłki to będzie w poniedziałek. ech. Mogłabym już zacząć przez weekend a tak doopa.

Dobry
Zaraz herbatka, ciastka i lenistwoooooooooooooooooooooooooo.
Lola P. odprowadził więc przynajmniej tyle, ale gardło boli.............
I głowa buuu.
Moja ukochana przyjaciółka wyladowała w szpitalu psychiatrycznym przez swojego, juz byłego, faceta...Powiem Wam, że sie tak zachował..Ech...
Tralalalala całkiem dobry mam nastrój..;-)

reklama
Jej jaki ten mój Juniorek PIĘKNY!!!!!!!!!!!!!!
Ten usmieszek, te oczeta..Ach....Stoi w łózeczku i usmiechy do mnie wysyła :-) On jest niesamowity, praktycznie non stop się smieje!!!

Do góry