reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

cwietka aaa Ty nakladka na plaucha silokinowa mylas. a jamam silikonowa szczotreczke z trzonkiem :D z canpola - 3 w zestawie, taka cala silokowna z wypustkami, z wloskami silikonowymi, i ze zwyklymi wloskami.
o takie:
canpol-szczoteczka-do-zebow-zestaw-3-szt.-2-421.jpg

i mala sobie wklada do buizola:]

reklama
Kliwia - na początku kupiłam taką nakładana na palec - Ida miała wtedy tylko 2 zeby, więc nie spodziewałam się żadnego zagrożenia ;-) Ale teraz wolałam taką "dorosłą". Te silikonowe jakoś mi się nie podobają. Poza tym Ida była zafascynowana naszymi szczoteczkami, więc teraz ma w końcu swoją, taka samą.

hej kochane
hoho i jeszcze troche mnie nie bylo :/

czytam o tych maminsynkach i mamusiach ktore tak wychowuja bbbrrr... dreszcze nie przechodzą, moj byly byl taki i jego brat o wiele starszy to samo i nadal z mamusia z zona swoja mieszka... a najgorsze jest to ze zona nie chce juz mieszkac dalej z tesciowa a on sie nie wyniesie. beznadziejna sytuacja u niej,,,

wasze dzieci maja juz tyle ząbków ?? moj jasiek niedawno dwa naraz dostal na szczescie rpzeszedl spokojnie zabkowanie. ani gorączki ani slinienia, juz mi si enie slini chyba 2 miesiace a zeby kilka dni temu wyszly. slinil si ejak szalony w 3-6 miesiacu a teraz nic a nic.
musze was poczytac i choc w 1/1000 nadrobic...

Kurcze, rozwaliły mi się kolana... Od 2 tygodni bolą mnie przy każdym kucnięciu albo klęknięciu. Nie wiem dlaczego... Raczej nie z zastania, bo ruszam się ostatnio więcej niż poprzednio. Pucek coraz cięższy...
Strasznie to uciążliwe. Jak w kościele np. wstaję z klęczek i nie mam się o co podeprzeć, to muszę zęby zaciskać. Wyczytałam, że wzmocnienie mięśni ud może pomóc :/

Jutro jadę po nowe zlecenie. Nareszcie! Już wariowałam z nudów w domu.

Poszliśmy z Puckiem znowu na 6-kilometrowy spacer i Młody zasnął wieczorem jak zabity. A fajną kolację mu przez przypadek zrobiłam ;) Zostało trochę jogurtu z wczoraj, ale za mało na podwieczorek, więc dodałam go do kleiku ryżowego na mm. Pycha :D

Idę grać z Mężem w remika, a potem do książki, bo mam super-fajną :)

Oglądałam dziś zmagania naszych lekkoatletów. Jakież moje zdziwienie było jak zobaczyłam złoto Polaka:szok:! Bydgoszczanin:szok::tak:! A do tego jego trener - Michalski:szok:! On uczył mnie w-fu w liceum. Bardzo sympatyczny facet. Zaczęłam się śmiać, że wuefiści mnie uczący to kariery porobili. He he ale miałam farta:-D.
Bo w podstawówce to z kolei uczył mnie Wichrowski(potem dziennikarz a potem reżyser tego badziewia francuski numer czy jakoś tak). Ciacho z niego było nie powiem:-p. Laski sikały za nim. Pół szkoły była zakochana w Roberciku:-D. Hi hi hi

Ewa - z kolanami mam to samo. Chyba złapała nas ta sama choroba - "Zespół Dźwigania Ciężkiego Dzidziusia" ;-)

Ehh... powiem Wam, że chore dziecko to nie jest to, nic fajnego. Idylla do południa spała trzy godziny, ale za to jak się obudziła, to marudzenie na maksa. Padam z nóg. ide pod prysznic i spać, bo nie wiem, co mnie w nocy czeka.

cwietka
duzo zdrowka dla idzi, moj jasiek ma srednio co dwa miesiace zapalenie gardła :/... ide mu za kilka dni wymaz zrobic bo juz nie wiem o co kaman... eh

a z kolanami mam tez tak i jeszcze towarzyszy mi uczucie przy skręcaniu nogi jakby mi mialo cos wyskoczyc z kolana zaraz,pomijam fakt ze od dobrych kilku lat skrzypia jak stare drzwi od szafy szczegolnie jak chodze po schodach az czasm glupio jak w sklepie si eidzie czy gdzie i ktos przechodzi i nie jest glosno to tylko moje nogi slychac :)

ide spac tez mnie jasko moj wymeczyl... dobrej nocy!!

Witam wieczorkiem
cool2.gif

No to teraz z grubsza co u nas a więc choróbska niestety ciąg dalszy...wczoraj u lekarza nawet z teściową byłam
sorry2.gif
bo przyjechała i się zapytała czy może pójść ze mną więc nie mogłam odmówić..na szczęście żadnych swoich racji w gabinecie nie wygłaszała
cool2.gif

Niestety Amanda całe gardło czerwone i w krosty a dziś jak zajrzałam do gardełka to się już na język przeniosło
shocked.gif
antybiotyk ma brać do piątku a Martyna do jutra włącznie ale jak jest z jej gardełkiem teraz to mi ciężko sprawdzić a wczoraj pani doktor zauważyła ze z policzków i języka krosty się cofnęły tylko na gardełko jeszcze są i to sporo
no.gif

Odpukać już nie gorączkują
sorry2.gif

Aluśka, biedne te Twoje dziewczynki. Co chwilę coś. Dobrze, że już lepiej jest.

Kurcze byłam z psem, ziiimno:szok:!
Dziś rano w ogóle pierwszy raz założyłam maluchowi rajstopki na wyjście. Czyli trzeba zakupić jakieś, bo ta jedna para, którą kupiłam okazała się za mała:dry:. Mam już upatrzone na allegro. Jutro ma mi tylko ciocia jeszcze dać znać ile takie kosztują na rynku, czy się będzie opłacało z all doliczając przesyłkę.

Powiało jesienią jak nic:tak:.
Skorzystam, że chłopaki śpią i się wykąpię.

reklama
Sarka Amandy nie posłałam do przedszkola:no: darowałam sobie przez jej ostatni pobyt w szpitalu:confused:
Asjaa zapytam sie naszej pani doktor o tą kuracje rybomunylem na następnej wizycie:tak::tak:
Ewa86 Kochana Ty tą krótką rozłąką się aż tak nie stresuj bo nie będziesz miala nastroju na zabawę;-):tak: Rodzicom powiedz czego od nich oczekujesz i na pewno dobrze się Puckiem zajmą:tak:
Krolcia niedzielę widzę że pełną atrakcji mieliście ....super....:-)
Cristalrose to dobrze z e już kupki w miarę sie unormowały:tak: to świetnie ze dietka przynosi efekty:tak::tak:
Gwiazdeczka gratki dla rozgadanego Wojtusia:-):-)

Do góry