reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Mój lekarz nic nie mówił o wit D ;/ Także od początku dawałam, a od początków ładnej wiosny przestałam, bo codziennie dużo na zewnątrz siedzimy. Myślę, że od września znowu zacznę dawać i chyba tak do roku albo przez całą zimę i to będzie na tyle z witaminą D.

reklama
ja wit d podaje jak nei wychodzimy na slonko, albo bylismy krotko albo bylo pochmurno:]
a zuzka tylko mm ma jedna porcje dziennie.
najgorsze ze te kropelki to sobie wlatuja z tej buteleczki jak chca i raz wpada 1 kropla, raz 2 a raz trzy nawet :rolleyes: bezsensu :] ale twist offy za drogie stanowczo.

Pokażę Wam, co jemy dzisiaj w domu :) Zrobiłam wczoraj sernik z kulkami Ferrero Rocher w środku :)
W oryginale taki: Kuchnia Agaty: Sernik z niespodzianką czyli Ferrero Rocher Cheesecake
U mnie trochę inny ;) Dałam kilo sera, całe kulki, a posypka jest z kakao. Ale też pycha :) Nie zwracajcie uwagi na kolory, bo się bawiłam, ale w połowie mi się znudziło i zostawiłam takie nijakie ;)

Oj Ewuś,Ty to potrafisz doprowadzić człowieka do ślinotoku :-))) hahaha

u nas od rana upal wiec poszlysmy na spacer dlugasny z koleznka i jej synkami. potem zupka w barze i zakupy na ryneczku. a jak wrocilysmy do domu, to zrobila sie ciemno i teraz pada i grzmi

Cristalrose
- fajnie, ze z Cypriankiem lepiej :)

Tunia -
najwazniejsze, ze jestes zadowolona :) no i teraz bedziesz wiecej z nami :DDD

gufi cięzko mi powiedzieć co ja bym zrobiła...może wolałabym sie położyć i porobić te badania -ale z kolei sporo ich juz zrobiłaś, co więc konkretnie by chcieli jeszcze? niech by ci ściśle powiedziła co i po co! A waży malusio rzeczywiście...a próbowałaś jej mm dawać?

no gdyby mi cos konkretnego zaproponowala, to moze bym sie zgodzila. ale ona sama nie ma pomyslu :? mm dostaje w kaszce 2 ray dziennie, a cyca na pewno nie zastapie mm tylko po to, zeby przybrala troche wiecej ;)

Powiedziała, że do końca 2 roku życia trzeba brać wit. D, niezależnie od tego, czy dziecko na mm czy na piersi... A Wam co mówią lekarze? Bo ja to jej tak średnio wierzę ;)

ja nie podaje latem prawie wogole. no chyba ze mi sie przypomni i jest kaurat pochmurny dzien. moze jesienia bede znowu podawac

Tunia, nie ta praca to inna :) Dobrze, że się tym nie zamartwiasz. Miałam kiedyś podobną, choć trochę mniej nieprzyjemną, sytuację. Zatrudniłam się w kwartalniku jako dziennikarz. I byłam dziennikarzem, ale też korektorem, marketingowcem. Jak miała mi dojść kolejna funkcja, tj. rozkręcanie wydawniczej działalności firmy - zrezygnowałam. To była firma, gdzie pracownicy zmieniali się średnio co 3 miesiące. Jak pytałam o umowę, to - owszem, ale są ciężkie czasy; najpierw staż, potem może umowa, ale nie wiadomo kiedy. Nie ma sensu się pchać w taki rzeczy.

Wrzuć jakieś zdjęcia Zuzi, bo jej dawno nie widziałyśmy :D

U nas czwarta kupa poszła dziś... Ale ja już przestaję mieć nadzieję, że to na zęby ;)
Idę pomóc Puckowi zasnąć, bo coś mu nie idzie... Za gorąco...

Dobrze, że zrezygnowałaś. Nie ma sensu tak się stresować. Ja pewnie już bym poszła stamtąd po tej akcji z facetem.

Jej jaka uchachana jestem.
Udało mi się zamówić kolejne dwie cebule z Holandii do mojej kolekcji.
Jupi!
36_1_13.gif

Ewuś, wygnałam męża na pocztę - skutek taki że w końcu poszły do ciebie spodenki
Tunia na pewno będziesz miała lepszą pracę, tak jakoś jest że im gorzej się dzieje w pracy tym szybciej znajdzie się lepsza

reklama
A ja mam juz dość tego ząbkowania, dopiero się zaczęło a juz nie mogę patrzeć na ta moją bidę:( posmarować żelem nawet sob ie nie daje tak ją bola...w użyciu sa czopki z paracetamolem, do tego przypałętał nam się wodnisty katar! masakra, i jeszcze jak u krolci - komary prawie zjadły mi dziecko, wyglada jak pokasana przez osy na twarzy, kupiłam dziś już w aptece do smarowania dla dzieci z Ziołoleku SIO od pierwszego mies. życia.
Z tymi zebami to sama nie wiem, bo przecież dziecko się najbardziej męczy jak mu sie mają wyrżnąc a jak już sie przebiją to jest ok. U nas cierpiąco jest od momentu przebicia się ząbką przez dziąsło, wczesniej nic jej nie dokuczało, poza ślinotokiem i swędzącymi zębami, teraz jest okropny ból:(((

Tunia to tylko praca, nie ta, to inna, dobrze się stało bo widać nie ma co żałować;)

ewa ręce mi opadły na to Twoje ciasto!! matko jak będziesz zmieniać orientacje sex. to mi powiedz. chętnie zostane Twoim mężem:ppp

Do góry