reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Krolcia widziałam zdjęcie Twojego maluszka.. Prześliczny :)...
A ja o wózek chciałam zapytać. Wygląda całkiem fajnie. On ma pompowane tylko dwa koła i dwa zwykłe z tworzywa? Poleciłabyś go na nieutwardzone drogi? U nas drogi bez asfaltu, bo tutaj się dopiero wszyscy budują i na razie nie ma szans na asfalt...
Oglądałam go właśnie w internecie i ma na prawdę fajną kolorystykę do wyboru :)

reklama
Wszystkie 4 koła są pompowane:tak:, taki model chciałam, bo jest też wersja z plastikami. U nas właśnie drogi to dziury, piach, dziury i...piach. Dlatego na takie drogi z czystym sumieniem mogę go polecić. Zimą po zaspach też śmiga aż miło:-).

Takie pytanie. Czy wasze dzieci też są takie ruchliwe. Mój nie usiedzi 5 minut spokojnie. Cały czas coś musi wziąć do ręki, na coś wejść.. itp.. pampersa nie mogę mu założyć, bo się robi sztywny i odwraca na brzuch. A nocnik go przeraża. W akcie desperacji kupiłam mu w sklepie. Jak go sadzam to jest krzyk. A później robi się sztywny i koniec siedzenia.

U nas to samo :) Łącznie z nocnikiem ;) Więc na razie odpuszczamy. Zmiana pieluchy to wieczna walka. Dzięki pieluchomajtkom udaje mi się ostatnio coś Puckowi założyć na pupę, bo jak ich nie było, to musiałam za nim biegać, żeby się położył, a on latał z gołym tyłkiem po pokoju.
W wózku albo na krzesełku do karmienia non stop przebiera nogami jakby biegł. Dziś na krzesełku przypomniał sobie, że ma smaczne stopy i przegryzał nimi jabłko ;/

Franek dziś pierwszy raz zasnął do bajki :) Kołysanki już go nie ruszają. Ale za to szept go uspokaja. A ma mały uraz do łóżeczka, bo od dwóch dni u nas potwornie gorąco i ciężko mu zasnąć w dzień, mimo że jest bardzo śpiący.
Położyłam go i opowiedziałam o małym Franeczku, co mieszkał za górami, za lasami i kładł się wieczorem grzecznie spać do swojego drewnianego łóżeczka ;) Wiem, mało produktywne, ale zasnął :D

Antek tak uderza nogami w krzesełko albo w wózek na spacerze, że czasami bym chciała żeby plastik pękł albo odpadł, bo mi szkoda jego pięt.
Ewa86, że ja nie pomyślałam o pieluchomajtkach... On ma takie na basen i z nimi nie ma problemu... A ja wczoraj kupiłam 2 paczki papmersów :/ ... Przemęczymy się trochę i przejdziemy na nie. Dziękuje!

My też mamy jeszcze 1,5 paczki pampersów :) Jak się wybieramy na przewijak, to biorę pieluchę i majtki - i zakładam to, na co Franek mi pozwoli ;) Majtki są droższe, ale polecane są bardziej niż pampersy dzieciom, które już wstają. Pieluchy zaczynają się coraz bardziej rolować.

Burze koło nas chodzą i duchota jest niemiłosierna... A ja muszę skończyć prasowanie. Ratunku...

Olcia to super że z tym moczem ok wyniki, tylko co znowusz...?!://

cristal Nifuroksazyd szybko wyprowadzi Cyprianka na prostą;-)

ewa mój Wiktor najbardziej lubiał zmyślane przeze mnie bajki;p u nas były one głównie o ..traktorku hehe bo to był traktoromaniak:)

smile ten X lander w całej swojej wielkości jest bardzo zgrabny, jutro jedziemy go obejrzeć:-)

Moja po drzemce dziś marudziła a że miałam gości to już całkiem jej nie pasowało:/ dałam jej czopka i poprawił jej się nastrój, na noc zjeść nie chciała ale potem na półśpiocha prawie wszystko wciągnęła...przełożyłam ją do łóżeczka, może się uda...ale zdecydowałam dac jej podusię, przetransportowana z mojej ciepłej podusi na zimny materac zawsze się budziła, może po prostu na podusi bedzie jej lepiej...

gufi cięzko mi powiedzieć co ja bym zrobiła...może wolałabym sie położyć i porobić te badania -ale z kolei sporo ich juz zrobiłaś, co więc konkretnie by chcieli jeszcze? niech by ci ściśle powiedziła co i po co! A waży malusio rzeczywiście...a próbowałaś jej mm dawać?

Sarka, a jakiego X-landera masz na myśli. Ja cały czas na allegro widzialam tego XA. Teraz dopiero na stronie producenta zobaczyłam XQ. Mniejszy, na pompowanych kolach... z tym, że przednie skrętne. Podjadę może jutro do Astry na Legnickiej i go zobaczę... A jak nie to proszę o relację na forum, bo bym musiała w końcu coś kupić. Obecny już "nie wygląda"... a my na wakacje lecimy 1 października i trzeba małego odzwyczai od wózka na paskach...

W tym XQ pisze, że można montować przodem i tylem!

Witamy się po "urlopie" :-)
Ewa kwatery nie polecam. Miejsce super, ludzie też, ale pokoiki malutkie. Jak wstawiliśmy łóżeczko turystyczne to ciężko było zrobić parę kroków. Na szczęście pogoda była cudna więc nie siedzieliśmy dużo na miejscu. Mała została nawet wyniesiona na Połoninę Wetlińską :-) Jak można się dostać na zamknięty wątek? Chętnie wstawiłabym zdjęcia. Lecę Was poczytać.

reklama
smile no własnie my też tam jedziemy jutro;) może sie spikniemy hehe
W tym XQ mniejsze są kółka przednie i ta budka kwadratowa nie dodaje uroku:/ ale jazda w dwie strony kusząca, no nic zobaczymy co wyjdzie na miesjcu, czasem wybiera się to czego nie brało się pod uwagę, bo wizualnie to mi bardziej XA się podoba:)

witaj thinka:) no w pogodę się wstrzeliliście:)))

Do góry