reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Witam was babolki;-)
U nas jak zwykle upal ale jeszcze 3 dni i minie.Mam nadzieje:dry:Ale znalazlam patent jak ochladzac Jasia podczas snu, tak wiec jak spi to wlaczam wiatrak prosto na lozeczko a ze ochraniacz mam taki ze zakrywa szczebelki od gory do dolu tak wiec nie wieje prosto na niego a powietrze ma chlodniejsze:tak:
Ewa gratuluje sukcesu z mm:tak:
Cristal o matulu 14 kup:szok:Biedna dupeczka:shocked2:Moj Jas wczoraj tez na rzadko ale zapchalam go smecta, ryzem z jablkami i specjalnym mlekiem:tak:No ale po odlozeniu smecty zas przed chwila sraknal rzadkoscia:baffled:A z apetytem do tylu.Nie chce jesc:no:

Ja tez sie w koncu umowilam na piatek do lekarza bo cos sie ze mna dzieje.Czesto mi rece drza jak u pijaka, mam dusznosci i w ogole mam powazne problemy z pamiecia i koncentracja.Z tego co wiem to moze byc tarczyca a ja kilka lat temu mialam male guzki....Oby to jednak bylo tylko przemeczenie:tak:

Dzię dobry:D

widze ze temat zabkow i sraczek na pierwszym miejscu:) u nas sa dwie dolne jedyneczki i na razie spokoj, dziąsła nie popuchnięte i kupcie normlane... do czasu:)

Ochrzcilismy w koncu naszego małego diabla... bardzo sie ciesze ze to juz za nami:)mały w kościele nawet nie zakwilił:) był pogodny i uśmiechnięty całą mszę:) impreze zrobilismy u mojego małża cioci na tarasie, a co za tym idzie, wystroiłam się w sliczna sukienke i szpileczki zeby ładnie wyglądać przy garach i zlewie hehe:) niestety, przed chrzcinami uderzyłam się w stopę i załatwiłam sobie śródstopie, wiec towarzyszł mi nieziemski ból, i utykanie, momentami nie moglam oderwac nogi od ziemi. Nie wiem jak dałam rade wytrzymac w obcasach....

Ciekawe jak tam Bodzinka?

Cristal, jak tam Cypriano?

Olcia buziaki dla Oli:**

hej,
mój 1-szy dziień w pracy po urlopie paskudny, gorszy chyba niż 1-szy dzień po macierzyńskim!!!!!
i znowu dośc mam atmosfery w pracy:no:

Cristal - współczuje malutkiemu!! biedna pupinka:no:A u Maćka też pierwszy raz od ur odparzona pupa- od wczoraj:wściekła/y: aż normalnie serce ściska jak widzę, jak cierpi przy wycieraniu i przebieraniu!!! u nas sudocream w użyciu - a Ty czego używasz na te odparzenie??
aha, i przez tą ospę kąpiemy Maćka w krochmalu z mąki ziemniaczanej i mam wrażenie, że to też koi troszkę odparzoną pupkę:tak:
na biegunkę podawałam Mili enterol, a innym razem nufroksazyt (chyba tak się pisze, taka żółta zawiesina) - ale nie wiem, czy to można takim maluszkom podawać? bo Milka miała juz pewnie ponad 2 latka:confused:

agaj - no to Ci się przemiła sprzedawczyni trafiła:dry: ja to pewnie też bym powiedziała co o tym sądzę i znając mnie już bym tam nie wróciła, bo pewnie głupio by mi było:-p:-p

Bodzia daj znać co u Ciebie, jak tylko będziesz miała dostęp do kompa:tak::tak::tak:

hej

my po wizycie i w sumie to nic nadal nie wiem...nasza zaufana pani doktor powiedziała, że to raczej nie zęby (wyglada na to, że moje dziecko pozostanie nadal bezzębne!). Ona stawia na trzydniówkę lub ucho. Uszka ma trochę czerwone ale być może nto zbieg okoliczności...w każdym razie czekamy do jutra na wysypkę. Jesli się nie pojawi to znaczy, że ucho. Już od dzisiaj stosujemy kropelki, a najwyzej jutro włączy...antybiotyk...już tracę rachubę który to dosłownie...ehhh szkoda gadać...

ewwe gratki dla ochrzczonego Boryska:)

aaaaaaaaaaa i jeszcze odebrałam wyniki posiewu i ogólne moczu i jest CZYSTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
cristal, olcia - buziaki dla Waszych chorowitkow!

reczycia - z palca. a jak beda chcieli z zyly, to sie nie zgadzaj.

my dzis zaliczona wizyta u lekarza i dzialka u pani sasiadki :)

bylysmy o hematologa i ja juz wiecej tam nie pojde. lekarka sama nie wie skad te podwyzszone plytki i ciagle kaze nam robic jakies nowe badania :/ do tego stwierdzila, ze Alicja jest niedozywiona (waga 6750) i mamy sie polozyc na oddzial. powiedzialam, ze nie wybieram sie, a ona na to, zebym pozniej nie zalowala!!!! dziekuje za taka lekarke ...

Ostatnia edycja:
cristal, olcia - buziaki dla Waszych chorowitkow!

reczycia - z palca. a jak beda chcieli z zyly, to sie nie zgadzaj.

my dzis zaliczona wizyta u lekarza i dzialka u pani sasiadki :)

bylysmy o hematologa i ja juz wiecej tam nie pojde. lekarka sama nie wie skad te podwyzszone plytki i ciagle kaze nam robic jakies nowe badania :/ do tego stwierdzila, ze Alicja jest niedozywiona (waga 6750) i mamy sie polozyc na oddzial. powiedzialam, ze nie wybieram sie, a ona na to, zebym pozniej nie zalowala!!!! dziekuje za taka lekarke ...

Gufi idź do innej lekarki,no bo co zrobić.Niedożywiona???Po prostu drobniutka laseczka po mamusi :-)))

A dlaczego nie z żyły? Ale i tak nie dałby sobie pobrać z żyły,za bardzo ruchliwy jest :-)

smile a widziałaś te linki co wstawiłam? ten X-lander albo trójkołowy Graco Trek by Ci pasował z tego co piszesz, ja się zastanawiam nad tymi dwoma x-lander lub Loola i nie wiem co wybrać, w Looli to co mi nie pasuje to kółka, ja lubie pompowane, ale Loola jest śliczna...i weż tu cos wybierz:/

Linki widziałam... i x-landera tez bym wybrała... Z tym, że ja bym wolała już coś mniejszego, a nie kolejną dużą spacerówe. Wybiorę się u nas do Askota i popytam.

Szkoda tylko że w X-landerze jeżdzi się tylko przodem do kierunku jazdy, ja lubię widzieć małą ona tez tak woli, co prawda jeżdzimy też przodem, ale widzę że ona się denerwuje jak mnie nie widzi, w Looli była ta właśnie zaleta że w obie strony...Mamy we Wro autoryzowany sklep X-landera, więc musimy podjechac jeszcze sprawdzic jak sie składa, czy się zmiesi nam do auta...

Dla mnie jeżdżenie przodem to jakaś pomyłka... yhm. stop. nie dla mnie tylko dla małego. Odwróciłam go kilka razy w tej co teraz mamy na stelażu po gondoli i po 100m, jak nigdy, chciał wstać. Obracał się żeby mnie zobaczyć... I tak już kilka razy. A jak jedzie przodem do mnie to sie opiera z jednej strony i wygląda co tam z przodu sie dzieje...

A dlaczego nie z żyły? Ale i tak nie dałby sobie pobrać z żyły,za bardzo ruchliwy jest :-)

Mój mały po porodzie miał pobierane kilka razy z żyły. Spędziliśmy tam dosyc dużo czasu... Ale teraz bym sobie nie wyobrażała tego. Za ruchliwy jest.

Takie pytanie. Czy wasze dzieci też są takie ruchliwe. Mój nie usiedzi 5 minut spokojnie. Cały czas coś musi wziąć do ręki, na coś wejść.. itp.. pampersa nie mogę mu założyć, bo się robi sztywny i odwraca na brzuch. A nocnik go przeraża. W akcie desperacji kupiłam mu w sklepie. Jak go sadzam to jest krzyk. A później robi się sztywny i koniec siedzenia.

reklama
Kurcze, Gufi.A niby po co mialabys isc na oddzial???

wg pani doktor tam by sie dziecko dokladnie przyjrzeli - juz to widze, raz dziennie obchod i pewnie 2-3 badania na 5 dni lezenia ...

z zyly jest bardziej bolesne. z paluszka to tylko uklucie i koniec ;)

Takie pytanie. Czy wasze dzieci też są takie ruchliwe. Mój nie usiedzi 5 minut spokojnie. Cały czas coś musi wziąć do ręki, na coś wejść.. itp.. pampersa nie mogę mu założyć, bo się robi sztywny i odwraca na brzuch.

u nas jest to samo :)

Do góry