reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Krolcia, no nie wiem właśnie... Kaszkę je na śniadanie i na kolację. Jest jeszcze obiad i podwieczorek, na drugie śniadanie póki co karmię. I to karmienie chciałabym zastąpić mlekiem. Nie wiem, czy mogę mu dawać trzeci raz kaszkę...:/

reklama
To może spróbować tą owsiankę ekspresową. Ona też na mm przecież. Na opakowaniu ładnie napisali-zdrowe i pożywne śniadanko:-D.

Albo zaciągnij mu mleko jakąś smakową kaszką. Ja tak robię. Mały chętniej je wypija.

Ewuś a ile bierze takie superowy fryzjer?? Już po samej stronie internetowej jestem w szoku ;) Wybrałabym się chętnie do takiego profesjonalisty :)

krolcia co ty opowiadasz 12 kg??:szok:

Wiolcia, 2 lata temu płaciłam 70 zł, rok temu 80 zł. Teraz - nie wiem. Jutro się dowiem.
Ja chodzę do fryzjera maks. 2 razy do roku, a najczęściej raz, więc to dla mnie nie jest dużo. Mąż płaci co miesiąc 12 zł i w skali roku więcej mu wychodzi ;) Jeszcze za czasów studenckich, kiedy cięłam się głównie w Rzeszowie, ceny za długie włosy doszły do 50-60 zł. I to w salonach, gdzie rotacja pracowników była ogromna i nigdy nie było wiadomo, na kogo się trafi. A tu mam gwarancję super jakości i zadowolenia :)

Nie wiem, co się z Puckiem dzieje. Obudził się po prawie 2 godzinach snu. Skończył obiad prawie cały czas płacząc, a potem cały we łzach zasnął z powrotem...

Agaj, Krolcia - az tak bardzo to to ząbkowanie bolesne nie jest, ale upierdliwe strasznie. Ida kilka razy w ciągu nocy sie miota po łóżeczku, szudra po głowie łapkami, bo cos jej bardziej przeszkadza niz boli. No a ja i tak się rozbudzam i potem chodzę jak zombie :wściekła/y:
No i z racji tego, ze trzeba Idullaha bardziej przytulać niż zwykle, biorę ją przy pierwszym większym marudzeniu do mojego łóżka. Czyli czasem o 2 w nocy, a czasem o 10 - jak wczoraj :crazy: A ona u mnie wyczynia takie rzeczy, że głowa mała - przez sen robi zegarek i momentami ma głowe, tam gdzie nogi - dobrze, że jest na tyle cieplo, ze sie przykrywać nie trzeba :baffled:

Krolcia - to masz prawdziwego wielkoluda. W obliczu tych 12 kg, obiecuję juz wiecej nie marudzić, że moja kluska jest ciężka ;-)

Ewa - do fryzjera tylko 2 razy do roku??? Ja właśnie postanowiłam zapuszczać, ale chyba się z tego postanowienia wycofam, bo lubię jak mi sie na głowie coś, chociażby minimalnie, zmienia.

Ewa może to na prawdę na ząbki? zresztą moja też ostatnio nawet przez sen potrafi pomarudzić... no i w dzień zalicza 2 drzemki 2-3 godzinne...

Cwietka, ja zazwyczaj miałam długie włosy i chciałam mieć długie, więc siłą rzeczy nie było za bardzo po co chodzić do fryzjera. Końcówki mi się nie rozdwajają, więc nawet ten powód odpada ;) Kilka razy w życiu zrobiłam sobie grzywkę i to była zawsze najgorsza z możliwych decyzji ;) Teraz bym chciała sobie coś z przodu ścieniować...
Moim problemem jest to, że nie lubię, nie umiem i nie mam czasu układać włosów na co dzień. Więc potrzebuję fajnej fryzury samej w sobie. Zobaczymy, co mi się jutro na głowie pojawi ;)

Wrublik, ja już nie wiem. Tyle razy mieliśmy objawy ząbkowania, a dalej pusto w paszczy... Po tej drugiej drzemce Franek obudził się po 10 minutach z takim rykiem, że nic go nie mogło uspokoić długi czas. Dopiero chusta pomogła i maść na dziąsła...:/ Potem zajął się klockami i zapomniał o płaczu.

Zrobiłam dziś ciasteczka owsiane - Frulo oszalał na ich punkcie :) Myślałam, że sobie nie poradzi, bo ciasteczka są kruche i nie rozpuszczają się od razu w buzi, ale żuł, żuł, aż zmiękły :D

Zapomniałam dodać, że oprócz płaczu mamy jeszcze wodnisty katar...

Ostatnia edycja:
wpadłam na chwilę
Adaś się czołga na całego, próbuje raczkować ale jeszcze ręce za słabe ma
idą mu górne jedynki (dolne już ma)
do tego ma biegunkę tzn. coś na ten kształt i cała pupę odparzył :(
żal biedaka
na smeccie jedziemy i termientolu czy jakoś tak :(

kurna czasu nie mam na nic :(

reklama
Kurcze, niania się nam zepsuła albo są jakieś zakłócenia w sieci. Szumi cały czas. Nie pomaga zmiana kanału czy gniazdka. A nie mamy baterii...:/ No nieźle. Zapowiada się czujna noc...

Do góry