reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

oj sorki widzę, że jest już przepraszam za zamieszanie.
Jak się czujecie bo ja wciąż czuje brzuch na dole i wydaje mi się że więcej czuję niż przy 1 ciąży, tzn. jestem "bardziej uświadomiona" że coś się tam dzieje. Czy wy też czujecie, że brzuszki wam rosną??
ja mam taki jakby wzdęty(?):-)

W pierwszej ciazy seksu mi sie wcale nie chcialo...nic a nic...oczywiscie nie odtracalam meza ale seks mogl nie istniec. Na samym poczatku to nawet nie moglam bo czulam dyskomfort..tak jakby puchlam i po fakcie i az bolalo....
Teraz wyglada to podobnie. Od momentu gdy dowiedzialam sie o ciezy seksilismy sie tylko raz (nie zebym miala na to ochote) i tez czulam dyskomfort juz po calym zdarzeniu..

ja też nie bardzo na seks mam ochote...ale jak było to super fany był...bo mam wilgotno teraz, a przed ciaża to bolaczka była susza:-(nawet w dni płodne...zero sluzu prawie

Kiedyś marzyłam o chłopczyku :) a teraz to nie ma już znaczenia,ważne żeby było zdrowe :)
dla mnie też nie ma znaczenie co bedzie, maż chce chłopaka, bo chce go na motor zabierać, a ja też tak przeczuwam...

Witam i pozdrawiam. Radosnego czasu oczekiwania wszystkim życzę-:))) Mi też się w końcu udało i Laura będzie mieć rodzeństwo-;)
Cześć olcia

my tu gadamy co byśmy chciały - a tam już dawno wszystko ustalone :p hehehe
to fakt..szkoda tylko,ze my nie wiemy co ?):-p:-D

hehehe ja wlasnie bym teraz chciala te rozowe cuda kupowac hehehe
a to ze tak juz ustalone to racja hehe tyle ze ujawni sie pozniej hihi
mi też się wydaje,ze dziewczęce ciuszki ładniesze :-D słodziutkie, te sukieneczki...miód , malina:-D

Która z Was w najbliższym czasie wybiera się na usg?
ja była wczoraj...3 mm i pulsujace serduszko widzielismy:-D

Witam wszystkie kobietki wieczorową porą :-)
Z miła chęcią dopisuje się do grudniowych mamusi bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że wreszcie dzidzia zamieszkała w moim brzuszku :-):-):-):-):-)
cześć tasiulka

reklama
Dzień dobry dziewczynki.

Dziś zacznę dzień od pytań :-p
Czy można usuwać zęby w ciąży? Bo mi znowu ruszyła 8 i idzie mi bokiem podrażniając dziąsło, już nie mówiąc że ściska mi pozostałe zęby, które w efekcie mnie bolą.
I czy mogę już zacząć brać witaminy dla kobiet w ciąży bo zaczęły mi się strasznie łamać paznokcie. Na razie jestem tylko na foliku.
QUOTE]

z tegpo co słyszałam to zbiegi na ząbka w znieczuleniu są nie za bardzo ...ale na pewno stomatolodzy mają takli,zeby fasolce nie szkodzić...moja mówiłą mi,zebyśmy wszstko co poważne przed ciaża zrobiły...

a co do witaminek to ppewnie,ze tak...mi gin zalecił feminatal 800 do 3 m-ca, bo tam jest folik pod inną postacia, lepiej przyswajalną

Olkale ach jak ci fajnie, że już widziałaś swoją kruszynkę i słyszałaś bicie serduszka. Zazdroszczę. Ja pamiętam do tej pory to uczucie i jak szybko biło małe serduszko- 151 razy na minutę. Zmienić ci termin porodu? Bo on się nie raz nie dwa zmieni- co usg :) Ja zmienię raz w 13 tyg po usg - bo wtedy jest on bardzo wiarygodny.

hej dziewczyny :-) witam z wolnego :-D huuurrraaaa
wczoraj na wizycie u gina widzieliśmy pusujace seduszko 3 mm fasolki...widok bezcenny:tak:

poza tym termin jaki mi gin wyliczyła to 3 grudnia...czyli + 2 dni do kalulatora...wg usg jestem w 5 t,6 tyg...czyli w 6tc. Hsg śliczne 26000 czyli wszystko w normie...dalej biorę No-spę forte 3 razy po 0,5 tabl i Duphaston 2 razy po 1.

Poczytam Was trochę i jeszcze oststki popracuje na kompie...muszę dziś dokumenty wysłac do Firmy, rozliczyć sie do końca i finito :-D

To super i oby już do końca było wszystko dobrze :) Zazdroszcze Ci że już widziałaś serduszko maleństwa. Ja do ginka wybieram się w przyszłym tygodniu gdzieś tak koło piątku i już nie mogę się doczekać

Olkale ach jak ci fajnie, że już widziałaś swoją kruszynkę i słyszałaś bicie serduszka. Zazdroszczę. Ja pamiętam do tej pory to uczucie i jak szybko biło małe serduszko- 151 razy na minutę. Zmienić ci termin porodu? Bo on się nie raz nie dwa zmieni- co usg :) Ja zmienię raz w 13 tyg po usg - bo wtedy jest on bardzo wiarygodny.
na razie nie...i tak wszystko się moze zdażyc ;) jak róąnica 2 dni wtą, czy w tą :)

To super i oby już do końca było wszystko dobrze :) Zazdroszcze Ci że już widziałaś serduszko maleństwa. Ja do ginka wybieram się w przyszłym tygodniu gdzieś tak koło piątku i już nie mogę się doczekać
tak tak super zobaczyć,ze tętni zyciem :) tym bardziej pierwsze i tak wyczekane :)

Witam wszystkie grudniowe mamusie, z radością dołączam sie do waszego grona, to mój 4 tydzien i 3 dzien ciązy:-)

reklama
hej asiu witaj wśród nas! Rozumiem, że masz termin na 15 grudnia- zgadza się? Jak się czujesz? Pierwsza ciąża?

U mnie junior dopiero co zasnął a po kilku minutach wstał z krzykiem i znowu zasnął--- muszę poczytać o lękach nocnych i co wtedy robić. eh

Do góry