reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Heloł;)

Ja sobie dzis pofarbowałam włosy, już takie bleee miałam, ze byłam zmuszona, mam nadzieję że to nie zaszkodzi maluchowi...to taki szampon koloryzujacy Loreal Casting bez amoniaku....Wy farbujecie teraz włosy, tzn w I trym.?
Zazdroszczę Wam już tego II trymestru;P
w pierwszej ciąży farbowałam włosy normalnie, tak jak przed ciążą. Nie wiem dlaczego miałabym nie farbować w ciąży??

Anka na to wychodzi ze masz niedobor hormonow tarzycy i powinnas sie jak najszybciej z tym zglosic do endokrynologa, ale nie martw sie, najwazniejsze abys szybko zareagowala.Trzymam kciuki.
dokładnie. Musisz to skonsultować jeszcze z ginem, bo na moje, to nie można tego zostawić samopas....

Dziewczyny, a jak sytuacja powodziowa? Słyszałam, że w nocy z poniedziałku na wtorek fala ma przechodzić przez Poznań. niby wysokośc 600cm nie zagraża miastu zalaniem, bo woda utrzyma się w korycie. W samym Poznaniu to tak, ale wszystkie wioski przed i po?? Przeciez tam pozalewa pełno ludzi, a oni spokni, że nie ma zagrożenia dla Poznania, jakby mniejsze miejscowości się nie liczyły.

Antylopka no jutro mam wizyte u gin. to pogadam... Wyczytalam ze przy niedoczynnosci sie jod bierze (oprocz oczywiscie jakis lekow), zobaczymy jak bedzie. Narazie staram sie o tym nie myslec, jest niedziela, nic nie wsporam do poniedzialku. Jutro po pracy o 19 mam wizyte.

A co do Poznania, mowiac szczerze nie ogladam tv, ale nic nie slyszalam o zadnym zagrozeniu. Przynajmniej nikt o tym tu nie mowi. My mamy raczej bezpiecznie polozone mieszkanie. Moze pod Poznaniem jest inaczej...

Ahm ja zrobilam TSH sama - bez zalecen gin. Ale we wrzesniu mi wskazywalo, jak bylam w szpitalu, na granicy normy. Wiec mi kazali raz na pol roku robic. Dlatego robilam teraz to badanie... nie chcialam nikogo straszyc. U mnie w rodzinie okazuje sie, ze duzo osob ma problem z tarczyca po prostu. I tak jestem na siebie zla ze tak pozno, ale moze zostawmy to bez komentarza.

Ostatnia edycja:
Antylopka niby dlaczego nie właśnie, przecież na codzień wiele niekorzystniejszych czynników na nas wpływa i się nawet nie zastanawiamy, ale tyle podzielonych zdań na temat farbowania włosów już powstało że człowiek choć może niepotrzebnie ma jakieś obawy:/

Anka i jaka podjełas decyzję odnośnie urlopu i jego ewentualnego przeniesienia na po macierzyńskim?, bo wystarczy że dosłowinie pare dni przed końcem roku uciekniesz na L4;)

sarka znam osobe, ktora specjalizuje sie w prawie zwiazanym z nauczycielami, ona mi dokladnie wyliczy co sie najbardziej oplaca i potem moge tobie powiedziec co i jak - oczywiscie jak chcesz... :-D zlecenie juz dostala :-) decyzje wiec chce podjac w wakacje / przed wakacjami. Co do przeniesienia urlopu wypoczynkowego to roznie bywa w szkolach podobno...
Wiem ze pensja jest wyplacana ze sredniej za 12 miesiecy przed L4 - wiec nawet jakbym pod koniec sierpnia poszla to luz. A ty podjelas decyzje? Wracasz do szkoly czy juz L4 do konca roku szkolnego?

Anka ja pracuje w zerówce i sama się gryzę czy wracać czy nie, jutro jeszcze zobaczę co gin powie... chciałabym na koniec roku nie ukrywam, ale z drugiej nie chcę wyjśc własnie na kombinatorke i popracować 2, 3 tyg i uciec na L4 znowu bo ja chcę przed urlopek na pewno na L4 znów pójść żeby własnie mieć go potem na -po macierzyńskim. ciągle się zastanawiam co zrobić...i napisz koniecznie co ta osoba powiedziala jak bedziesz już wiedzieć;)

W sumie mogę powiedzieć ,ze prawie minęly mi mdłości. Czuję tylko niesmak. I wraca apetyt.

snilo mi sie duzo roznych rzeczy, min to ze na BB mialysmy tylko 6 tematow bo Mamolka posprzatala ;))
Hahaha dziewczyno ale miewasz sny :-D Na szczęście Mamolka nie posprzątała nam wątków więc możemy się udzielać :tak: Z jednej strony dobrze, że nie meczą cię koszmary bo ja tak miałam ostatnio i nie polecam.
A tak na marginesie zaczynam miewać bezsenne noce...

reklama
Salomii.. no dzięki:dry: Póki co śpij spokojnie bo nawet uprawnień nie mam :p

A ja dziś jadłam TRUSKAWKI... były pyszne.. mąż mnie rozpieści do granic możliwości.. no ale cena powalająca- 20 zł kg ;/

:) I pogrillowałam trochę ( a swoją drogą na samą myśl o czymś z grilla mi się cofało) ale jak zobaczyłam karkóweczkę, kiełbaskę i kaszaneczkę.. do tego pomidorek i ogóreczek.. mniammmmi

Myślałyście dziewczyny o szkole rodzenia?
Wiolcia, a jak tam spotkanie z położną? Wybrałaś ją sobie sama?
Ja myślałam o własnej położnej ale nawet nie wiem jaki tego byłby koszt...może3 któraś się interesowała i mniej więcej wie jaka jest cena takiej usługi?

Ajjj właśnie doczytałam na innym wątku :)

Ostatnia edycja:
Do góry