reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

My już po pobieraniu krwi. Franulo dzielny - bardziej się zajmował podrywaniem wszystkich pań pielęgniarek niż krwią kapiącą z jego palca ;) Dostał plaster z Kubusiem Puchatkiem, ale chyba mu się nie spodobał, bo zdjął go sobie zaraz po wyjściu z gabinetu ;)
W ogóle jak stoję z Puckiem na rękach w jakiejś kolejce, to zazwyczaj słyszę jakieś śmiechy z tyłu. Patrzę, a Pucek szczerzy swoje dziąsła i wyciąga ręce do wszystkich w kolejce :/ Wolałabym jednak, żeby się trochę bardziej bał obcych ;)

Przy okazji zrobiliśmy sobie 2-godzinny spacer. Teraz odpoczywamy w domu, potem sprzątanie, a potem znowu na pole, o ile się nie rozpada. Trzeba wykorzystać to, że mam dziś wolne, to jutro będzie mniej do zrobienia, jak Tato też będzie w domu.

reklama
Cześć i czołem :)

musiałam nadrobić bb, bo od tygodnia nie mam czasu nawet na regularne odciąganie mleka! Rehabilitujemy się z Maksiem 4 razy dziennie i zaczął zginać nóżki :)

Pojutrze mamy chrzciny, szukałam ubranek dla małego ale dla chłopców trudno jest coś znaleźć, więc kupiłam (w sumie to moja mama fundnęła :p) białe spodenki, białą bluzeczkę z krótkim rękawem i białą czapeczkę. Niestety nie udało mi się znaleźć białego sweterka kurteczki, tzn kurteczkę widziałam, ale kosztowała 100 zł więc trochę przegięcie. Zastanawiam się, czy w kościele nie będzie mu za zimno w krótkim rękawku (msza o 14:30, chrzciny po mszy)...hm..

ja miałam raz biały, raz kremowy kocyk w kościele- właśnie jakby się chłodniej zrobiło- tylko moje książątka ( jeden i drugi) to przespały całą imprezę w kościele :) Szkoda że wcześniej nie mówiłaś że ci brakuje białych sweterków kurteczek, wiatrówek- bo mam tego pod dostatkiem :)

a ja happy bo po wizycie lekarki okazało się że Miki póki co na granicy choroby bo gardło zaglucone ( oczywiście w samym nosku nic więcej jak zazwyczaj nie widać tylko na gardełku słychać chrypkę), ale źle nie wygląda i w oskrzelikach czysto :) Mam dawać Elofen, kłaść jak nawięcej na brzuszku i w razie W , czyt temperatury ibufen

Mamolka to super wieści biorąc pod uwagę to, że mógł podłapać choróbsko na maksa.

W końcu zrobiłam porządek z ciuchami małego. Teraz już na bieżąco będę wyciągać kolejne większe ciuszki, bo tak to wszystko było zmieszane.

M dzwonił, że już jedzie, także w weekend pewnie znowu będzie okupywał kompa.

Dobry
My padamy..
Przed chwilą weszliśmy wyszliśmy przed 10 rano Jak dobrze, że cyc ze mną. Poszliśmy po kolczyki i okazłao się, że to na drugim końcu miasta a musiałam isc pieszo...Prowadził mnie gps w telefonie ;-)
Ewa u nas to samo w kolejkach w tramwaju zawsze kogośzaczepia. Ale jak mama blisko..Zaczyna sie bac obcych...
i pół roku stukneło!!!! O jejku :-)

Nosz... ... Posprzątałam, Franek się wyspał, już mieliśmy wychodzić, a tu - z czystego nieba - deszcz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale kicha...

Jej myslałam, że mam nie wiem ile krótkich bodów a tu kicha..No ale większe mamy a teraz mam ze 4 moze więcej i do tego dwa rampersy i koszulki i spodenki..Damy rade..I gdzies powinny byc po Lolku...

reklama
Do góry