reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Buzc - rewelacja!!!!!! ale macie fajnie, jejku:) ładnie, nowocześnie umeblowane mieszkanie.

Gufi - współczuję bardzo, wiem co to znaczy ból przed kanałowym:((( ja też w maju przeżyłam straszne cierpienia:(trzymaj się! ale masz zatrutego zęba?? bo u mnie dopóki nie został w końcu dobrze zatruty, to tak bolało, że nie dało się wytrzymać.

reklama
szukam strony gdzie będe mogła wrzucić zdjęcia i żeby ktoś miał do nich dostęp musi znać link lub hasło jest cosik takiego bo ja się słabo na tym znam

Jeju witam sie wieczornie...ostatnio brak mi kompletnie czasu na kompa...caluskie dnie jestesmy na dworze, dzis dzień spędzilismy u rodziców jutro też do nich zaraz po śniadaniu jadę bo małżon na rowery w góry jedzie z kolegami a ja sama z dziećmi...no to jadę:) starszy juz dzis nocuje z psem u dziadków a my z Milką do południa dojedziemy;p ma być upal więc sie dzieci może w baseniku pokapią:)

Ide troche was nadrobić, pewnie zanim skańczę to usnę....nie żebyście były nudne, nie hehe ale tyle tego naprodukowałyście hehe:pp

HEj!
KAsiarem - na empikfoto możesz sobie utworzyc album prywatny z linkiem.

Ja też uwielbiam rampersy i sporo ich mam, teraz zakładam do spania, a na lato (czyt. upały) zaopatrzyłam się w bodziaki bez rękawów. Za parę zł w c&a.

Dziewczyny - miałam dziś awaryjną sytuację - nie miałam co zrobic z Młodym, więc...wzięłam go do pracy :-D
Hehe - fajnie było, Cypriano zauroczył wszystkich, normalnie wyrywali go sobie z rąk :-D a on miał radochę, do wszystkich się śmiał, szedł na ręce, ściągał okulary, apaszki, ciągał za uszy, nosy :-D I był wniebowzięty. A ja nawet miałam parę chwil żeby popracowac :-D Po 3 godzinach padł ze zmęczenia i tak ze śpiącym na ręku dzieckiem pracowałam sobie przy kompie, tak więc dzień nie był stracony;-)
Myślałam, że odreaguje to wieczorem, ale było ok. Coraz bardziej spokojne to moje dziecko się robi (tfu tfu) i wesołe :-D
Przy następnej awarii też go wezmę :-) Chyba, że mi wypadnie analiza lab. albo sąd, no to nie da rady.

Oczywiście nikt mi w pracy nie uwierzy już, że bywa marudny;-)

Właśnie w tv jest koncert Maanamu - co 3 kawałki przerywany jakąś szopką :dry: Ale patrzę na Korę i szczena mi opadła - wygląda jakby była w terminalnym stadium anoreksji:szok:

Ostatnia edycja:
Dobry
Dołączm do posiadeczek 2 sztuk rampersów a nie zaraz ja mam 3. Szaleństwo :-)
Ja nie wiem.. W tygodnie jak musze wstac o 6 Lolo spi do 6,30 - 7 ale w sobote jak moge pospac, 5,45 juz mnie budzi wrrrrrrrrrrrrrr. SPAC !!!!!!!!!!!!!!

Witam:-)
Co do rampersow to tez bardzo je lubie.Swietna rzecz na lato:tak:
U nas nocka jak co noc...pobudka o 2.00 na cyca a 5.00 koniec spania:dry:Ja nie wiem co sie z nim dzieje ale ostatnio wszystko co ma pod zasiegiem zaklada sobie na glowe.Wszystko juz z lozeczka posciagalam a on rano kolderke sobie na glowe naciagnal:szok:
Babel usnal a mi sie juz nie oplaca bo sie tylko rozespie.Ide nastawic barszcz czerwony:tak:
Gufi a dlaczego nie mozesz antybiotykow???Ja tez niedawno mialam infekcje po wyrwanej osemce i bralam amoksycyline.To sa antybiotyki, ktore mozna brac w ciazy i przy karmieniu:tak:

hej
u nas jak tak gorąco to mały w samym bodziaku jest, ale rampersy posiadam w ilości 2 sztuk (1 za duże:-))
Maciuś znowu, trzecią już chyba noc z rzędu obudził się o 2 w nocy - zjadł i poszedł spać.Ale jeszcze niedawno spał d 5-6? więc nie wiem co się dzieje, czyżby mu więcej mleczka potrzeba było? bo do tej pory jadł 4x150-180, a teraz wychodzi 5 x mleko. No nic, może się wyreguluje.

asia
mój synuś też zbudził mnie rano, więc od 6 marynatę do mięsa przygotowywałam i zamarynowałam mięsko na dzisiejszy obiadek:) a w ogóle źle dziś spałam, o 2 do małego, potem chyba do 3.30 zasnąć nie mogłam, tylko przewracałam się z boku na bok:baffled:

Gufi
- jak ząbek?? zapomniałam wcześniej napisać, że ja też nie miałam antybiotyku, lekarka powiedziała, że nie spuchłam, więc na sam ból antybiotyk nie poradzi - zatem samo zatrucie wystarczy. I tak było:)

Cristalrose fajnie masz w pracy, że bez problemu mały mógł z Tobą zostać:)) u mnie to by chyba nie przeszło
a w ogóle to chyba standard, że w domu nasze maluchy dają nam popalić, a w towarzystwie - aniołki:p

Hej.;-)
Siorbię sobie kawkę. M jeszcze śpi więc korzystam i czytam co u Was:tak:. Wykąpałam się i będę się szykować na zakupy.

Buzc piękne mieszkanko:tak::happy2:, strasznie zazdroszczę Wam możliwości meblowania i dekorowania mieszkanka po swojemu. Jak my dostaliśmy służbowe mieszkanie z pracy M, to nie było pewne ile czasu tu będziemy, więc człowiek nie angażował się kasowo:no:. I tak 4 lata już tu jesteśmy:dry: i znowu kolejne wieści o ewentualnej przeprowadzce i znowu nic człowiek nie inwestuje w chałupkę:no:. Ech, a mam takie wizje co gdzie i jak bym zrobiła.... :sorry2:
Jak możesz to pochwal się kuchnią jeszcze, teraz też tam można takie cuda porobić, że szok.:-)

reklama
melduje sie porannie :) juz ugotowalam mloda kapustke, a teraz botwinka sie gotuje. zab lepiej - juz prawie nie boli!!! za to w nocy strasznie zle spalam, bo z nosa mi leci i gardlo boli. nie wiem sama czy to alergia czy jakies przeziebienie ...

dzis mnie jeszcze czekaja zakupy i goscie popoludniu

milego dnia :)

Do góry