reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ja na samym początku miałam problemy z pęcherzem,ale to dlatego że rzadko biegałam do kibelka:)ale obeszło się bez antybiotyków, tylko jakieś tabletki na bazie żurawiny brałam.Na razie mam spokój, ale od czasu do czasu zakuje w pęcherzu, to łykam te tabletki profilaktycznie.

Moja siostra w ciąży miała takie zapalenie pęcherze, że sikała z krwią ale mówi że lekarz jej zapisał furagin, bo chyba po pierwszym trymestrze jest już bezpieczny i tym się wyleczyła.

reklama
Dziewczyny ratujcie!!!!!

Dzis w nocy zaczęła tak jakby piec mnie prawa pierś i nad nią in ololice pachy, rozmasowalam i przeszło ale teraz tak troszke jeszce to czuje:((( niewiem co to może być:( biore duphaston może to jakieś minusy teko leku?? Prosze pomóżcie po zwariuję:((((

Kurcze a nie przygniotłaś jej w nocy? może zdrętwiała, ja raz tak miałam... co do duphastonu to u mnie nie powoduje takich dolegliwości wręcz dzięki niemu nie odczuwam bólu piersi, podobno takie objawy ciąży nie są tak dokuczliwe jak u dziewczyn które nie biorą dupka.

Nieraz śpie na tej stronie mogłam japrzygnieśc ale myśle że juz by to przeszlo:( naczytałam sie że może t byc pólpasiec:((

Myślę że ją przygniotłaś - a teraz piersi są wyjątkowo wrażliwe.

Znalazłam w encyklopedii leków:
Możliwe skutki uboczne: W nielicznych przypadkach w trakcie leczenia może pojawić się krwawienie międzymiesiączkowe, któremu można zapobiec zwiększając dawkę dydrogesteronu. Mogą także wystąpić: plamienia, zmiana objętości krwi traconej w czasie menstruacji, wtórny brak miesiączki, nudności i wymioty, zmiany parametrów czynności wątroby, żółtaczka (rzadko), bolesność i/lub wzmożone napięcie gruczołów sutkowych, świąd, alergiczne reakcje skórne, stany depresyjne, ból głowy (w tym także typu migrenowego), wzdęcia, zmiany libido. Lek stosowany zgodnie z zaleceniami nie wpływa na sprawność psychofizyczną i zdolność prowadzenia pojazdów oraz obsługę maszyn.

Ciąża to odmienny stan - i tu piersi często bolą, a brodawki pieką, czasami piersi swędzą- najczęściej pojawiają się wtedy rozstępy.

czytaj więcej:) no skąd półpasiec, ja tam w to nie wierze :) pewnie ją przygniotłaś, moja była póżniej przez pół dnia taka jakaś dziwna.Poczekaj troszkę, jak nie przejdzie to skocz do lekarza, może coś zaradzi...

Monia- proszę nie szukaj na podstawie tak uogólnionego objawy tak nieprzyjamnych i ciężkich chorób jak półpasiec. Zresztą musiałby być to ciągły ból utrzymujący się przez okres choroby.

Spokojnie :)

tiaaa:sorry: internet powinien byc zakazany dla kobiet w ciazy;-) tez juz wyczytalam tyle rzeczy ze jeszcze musze poszukac poradni zdrowia psychicznego:-p

co do bolu Monia to faktycznie potrafi przygniecenie bolec strasznie, ja tam akurat piersi nie jestem w stanie przygniesc sobie chyba ale zdarzylo mi sie ostatnio ucho wygiac:wściekła/y: i bol byl koszmarny a na dodatek trwal jeszcze jakis czas po wstaniu, poczekaj sobie do jutra z martwieniem sie.

no i musze sie pochwalic heh moje libido powrocilo z ciezkiej wyprawy:szok: chyba wyglodniale jakies bo nie poznaje moich reakcji a na dodatek mialam snyyyyyy jak zaawansowana nimfomanka:-D przylecialy do mnie ufoludki plci meskiej na golaska z wielkimi... i myly mi okna eheheheh:-D

Salomii uśmiałam się do łez:D Nie ma co:) do mnie mogli by wpaść kosmici - ale tylko po to by okna umyć hehe bo po zimie to przez nie wiosny jakoś nie widze:)

Swoją drogą wygiąć sobie ucho... powiem CI że to nie lada wyzwanie:)

reklama
salomi hahaha :D:D:D jaki sen :p a mi sie ostatnio snilo ze leze w lozku z moim i jakas mascmialam na barku i wzielam zeby nie widzial i mu posmarowalam i mu taaaaaki wielki grby urosl :D dodam ze sie nie kochalismy ponad miesiac juz :/ i pewnie dlatego takie sny mamy hehe :) u mnie libido niestety nie wzrasta :/ co mnie martwi bo jak mi szew zaloza to juz dupa bedzie juz niebedzie mozna sie bzykac... a widze czasm jak mnie zacheca i czasem wpadnie do lazienki no ale jakos nie mam ochoty :/ trzba cos z tym zrobic :) bo do czerwca malo czasu :)

monia tak znam to naczytanie sie w necie roznych dziwnych rzeczy :) na szczescie o glowce mojego dzidzia w tym tc nic nie moglam znalezc bo pewnie bym sikala po nogach ze strachu :) kochana jak nie przejdzie do jutra to idz do lekarza sie zapytac na wszelki wypadek i bedziesz spokojniejsza. ale oby to bylo tylko cos jednorazowego i by jutro juz przeszlo :)

kucze ywpilabym juz ten lek i miala z gloy i miala jakies poczucie ze dziala a tu mjusze do wiecczora czekac

ewwe kurcze ja bym wolala antybiotyku ni ebrac w 1 trymestrze bo si eboje no ale jak przepisal ?? kurcze no i teraz si eprzestraszylam bo on powiedzial ze jak to nic nie da to furagin mi przepisze a jeszcze bede w 3 miesiacu wtedy :/

Do góry