reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Natka eh- a przynajmniej poradzicie tam sobie, czy będziecie w takim wypadku wracać do Polski? Bo jakby cię to spotkało bez bobasa w drodze to bym spokojnie mówiła- poradzisz sobie znajdziesz kolejną pracę, w ciąży niestety jest już inaczej :( Chyba, że w Holandii jak "ciąża to nie choroba" to i bez problemu ciężarną zatrudnią.

Dziewczyny zwróciłyście uwagę, że w grudniówkach zarejestrowało się o wiele więcej dziewczyn niż w innych miesiącach?? Już na pierwszej wizycie Pani ginekolog oświadczyła, ze w grudniu bardzo duzo narodzin bedzie. Fajnie, bo razniej, ale nie obawiacie sie jak to sie przelozy na miejsca na porodówkach?? Ja mam stresa, ze z powodu braku miejsc odesla mnie z tego szpitala w ktorym chce rodzic. 2010 to w ogole chyba mega babyboom bedzie.

Mi dzisiaj lekarz na wizycie powiedział, że przyroda sobie radzi bo dużo kobiet będzie teraz rodziło i na ich miejsce dużo nowych ciąż przychodzi.

Hej Grudnióweczki. ;-)

Wpadłam Wam zakomunikować,że dostałam powizytowego smska od Naszej wspólnej znajomej - Missiis. :tak: Wszystko jest w porządku,tylko nabawiła się zapalenia pęcherza. :baffled:

Pewnie sama napisze więcej. :tak:

Natka,a to Cię przyłapałam!!! Idę do Nas nakablować!!! :laugh2: :-D

Pozdrawiam Was dziewczyny i życzę spokojnych kolejnych miesięcy! :-)

agutka dzięki za wiesci bo się strasznie o tego nerwusa martwiłam.to czekam teraz az wróci i nam wszystko opowie:)

Agutka dzięki za info od Missiiss- no ale czekam na spowiedź samej zainteresowanej :-)

little pony
ja się tym nie martwię, najwyżej im urodzę u rejestratorki ... a co :-pNiech mi zabronią :)
Jedno wiem na pewno - nie chcę rodzić w nocy!

JAAACIE
właśnie oglądałam na travel &living Miami Ink- studio tatuażu. I tam Darren Bras ( swoją drogą ma polskie korzenie) rodził razem ze swoją dziewczyną dziecko. Poród w wodzie, i pokazali od razu jak ten maluszek wyszedł.. aż się wzruszyłam.http://tv.wp.pl/name,Miami-Ink-studio-tatuazu,prid,23514880612,opis.htmlhttp://tv.wp.pl/name,Miami-Ink-studio-tatuazu,prid,23514880612,opis.html

Ostatnia edycja:
missiiss czekam na sprawozdanie z wizyty i czekam, gdzie ty przepadłaś po tych badaniach? :)

oo niee mam bezsennosc:shocked2:
a to wszystko przez to ze pobrali mi dzis 2 fiolki krwi i praktycznie o godzinie 12 znow wyladowalam w lozku do 16, tak mi sie chcialo spac ze nie dalam rady wysiedziec i teraz mam:no::no:

jestem strasznie zaskoczona przepisami w Holandii:szok: troche to okropne, porody w domu? a gdzie caly sprzet?? jak to wogole wyglada, a jesli sa jakies powiklania badz problemy w czasie porodu?? rozumiem ze np moja babcia urodzila 5 zdrowych dzidziow w domku tak jak wiele kobiet wtedy ale nie sadzilam ze nadal na swiecie sa praktykowane masowo porody domowe:-)
czlowiek stary a ciagle sie uczy:szok:;-)

oczywiscie chcialam tez pogratulowac wszystkim mamusiom wszelkich dobrych wiesci i slicznych fotek dzieciaczkow, jestem zszokowana jak one sie zmieniaja! juz ciezko byloby je nazwac kluskami i fasolkami:-D
nic dziwnego ze ostatnio mam taki dziwnie wiekszy brzuszek:szok: wszystko sie tam wypelnia :cool2:
no to sobie popisalam troszke i zmykam poczytac ksiazeczke, moze wtedy mnie sieknie i zasne, aaaa zapomnialam dodac ze nie chce mi sie spac jeszcze dlatego bo u mnie ciagle jasno:eek: juz grube zaslony zawiesilam a i tak przebija jasnosc i razi mnie w oczka a na dodatek ptaki dra dzioby jak szalone:szok:
ale najpierw cos musze..zjesc:szok::szok: jak to sie dzieje ze po konkretnej kolacji o 20 i deserku o 22 jestem glodna jak bym nic nie jadla?? moze to byc rownie dobrze rozepchany zoladek a nie potrzeby dziecka, jak to Szwarou napisal jesc dla dwoje a nie za dwoje! to chyba wciagne jogurcik i ksiazka jako kolysanka;-)

reklama
Dzień dobry dziewczyny w ten piękny słoneczny dzień :D Wstaję i ocza nie wirzę - SŁOŃCE :D My meldujemy się tylko na chwilkę bo dziś badania prenatalne w Katowicach wiec o 10 już wyjeżdżamy... czyli idę się szykować :) Jeśli ktos ma jeszcze dzisiaj wizyte u lekarza to mocno trzymam kciuki!!

Do góry