reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Wiolcia moj juz tak naprawde wcina wszystko od miesiaca jest juz na normalnym mleko bo przedtem byl na sojowym, gluten juz jakies 2 tyg jest w jego diecie a sloiczki no coz je duzo ale tak jak pisalam jedynie z nowosci to byl wlasnie ten deserek leki dopiero dzis zaczelam podawac wiec mysle ze mzoe za jakies 3 dni bedzie juz poprawa ale jak dzis po kapieli zobaczylam dokaldnie jego cialko to wydaje mi sie ze jest jeszcze gorzej niz bylo

reklama
Gwiazdeczka - alergia na gluten może pojawic się do 3 mies. od podania - po to jest tak długa ekspozycja właśnie, żeby NA PEWNO wykluczyc alergię zanim poda sie dużą dawkę glutenu. Może u Wojtusia tak jest, skoro wykluczyłas inne przyczyny:/
Współczuję, szkoda że w takich okolicznościach ale - najlepsze życzenia dla półroczniaczka! :-)

Zrób parę dni przerwy - nie podawaj glutenu i zaobserwuj, czy są zmiany.

Ostatnia edycja:
gwiazdeczka ale leki nie wylecza przyczyny a ja znależź jest tu najwazniejsze! Teraz możesz na zasadzie eliminacji - po kolei, zaczynając od tego co ostatnio było wprowadzane, na poczatek odstaw gluten. a lekarka co powiedziała? żeby jak postepować?

asia nie mam pojęcia, a to takie duże, wyrazne? wczesniej nie miał? to pewnie oczywiście nic takiego;), jeny ile te dzieci nam stresów fundują;p

Elena odwodnić sie nie odwodni bo dużo pije na szczęście. Po prostu obraziła się na mleko:/
Ale na noc wciagneła ładnie kaszkę przez smoczek:)

Zjadła dziś zupkę krem z Hippa potem sliwki z Hippa, popiła soczkiem śliwkowym a i tak ledwo wydusiła dwa twarde bobki:( juz nie wiem jak jej pomóc, co rusz daję jej pić i wodę i soczki i herbatki...
Wasze dzieci nie mają problemów ze zrobieniem kupy odkąd jedzą zupki, obiadki???

Wiolcia nie martw się, na pewno mu to uszczypnięcie zejdzie:) nawet w miare jak skóra będzie sie stawała coraz grubsza i mniej delikatna to będzie to coraz mniej widoczne, potem może być widac tylko podczas płaczu lub wysiłku.

Gwiazdeczka Dużo zdrówka i słodyczy dla Wojtusia z okazji 6 miesiąca Alicja życzy:tak:
Mam nadzieję że problemy alergiczne po lekach szybko odejdą w niepamięć:confused:
a może to wysypka kontaktowa a nie pokarmowa:dry: np. na proszek albo wodę (może zawiera za dużo chloru)
Elena dzięki za nazwę leku:tak:
Asia1981 dla świętego spokoju idź Kochana do lekarza z Jasiem skontrolować te wypukłości bo lepiej przyjść dwa razy za dużo niż raz za mało:confused:
Gabriella niezłą macie budowle:cool:
Asjaa współczuję nerwowego dnia:-( mam nadzieje ze jutrzejszy dzień będzie dużo lepszy i wizyta u dentysty przebiegnie szybko i bezboleśnie:tak::tak:
Olcia szybkiego powrotu do zdrówka Twojej córci życzę:confused::confused: bidulka :-(
Ewa niezłą promocje z chusteczkami wyhaczyłaś;-):tak:
Powodzenia jutro:tak::tak:
Sarka Kochana skonsultuj małego niejadka z lekarzem bo to nie jest normalne że nie chce jeść i ma zaparcia:-( biedna sie pewnie bardzo męczy :no:
moja jak robi(co 4-6dni) to ze łzami w oczach aż sama mam ochotę plakać jak widzę jak ona cierpi niestety mimo leków (debridat, Lactulosa, biogaja)prawidłowego wypróżniania u niej nie ma tzn jedyna poprawa ze sama potrafi po tych kilku dniach z siebie to wycisnąć a konsystencja że można szybę wybić:dry:
26.05 znów idziemy do gastrologa i zobaczymy co dalej mamy robić:dry:
hałabała fajnie ze Ci córcia cale noce przesypia:cool:
Wrublik myślami jestem cały czas z Tobą:confused::confused: Trzymaj sie :confused::confused:
Krolcia szkoda ze nie masz męża na weekend w domu:confused: oby ta rozłąka szybko Wam minęła:confused:
Wilocia moja to "uszypnięcie bociana" ma na powiece i na dużym palcu u stópki:dry:
Bodzia fajnie ze teściowa Ci komplementami sypie;-)
ainah spokojnie z tym poceniem to taka już uroda niemowlaków :cool2:
Antylopka u la la ale masz modelkę w domu:-):-)
miłego goszczenia się z mamą:tak::tak:

Ostatnia edycja:
witam dziewczyny dziekuje za wsparcie dzis juz jest troszke lepiej
tez sie wlasnie zastanwialm nad tym glutenem i dlatego w 1 dzien wysypki odstawilam wszystkie nowosci łacznie z glutenem a wysypka i tak sie poglebiala tzn rozjasniala sie ale roznosila sie na reszte ciala, dzis juz naszczescie widze malutenka poprawe i co najwazniejsze wysypka nie przenioska sie na twarz
jeszcze raz dziekuje za wsparcie, czlowiek jednak zawsze znajdzie w Was oparcie mimo ze to tylko wirtualne ale zawsze podniesie na duchu

jestem zalamana Wojtus ma mocne uczulenie jest juz prawie caly w czerwone plamki tak sie drapie ze ma juz nawet rany az do krwi :-(lekow mamy cala reklamowke no to mamy swietowanie pol roczku ;/
waga Wojtusia to 7,5 kg to tyle z dobrych wiesci na dzisiaj :-(
Bidulek ucaluj go kochana od ecioteczki.
aluska ale mialas wczoraj dzien!! Fajnie, ze mas z kim zostawic chocby na chwile dzieci bo ja sie musze z wozkiem bo wszytskich schodach pchac...Wrrrr Na dworcu sa tekie wielkie, zadnej windy i kiedys sama go wciagalam i spuszalam MAKABRA!!!!! wiem, ze Twoja tesciowa to tez roznie ;-)
Ech..Nieswoja jestm taka jakas...W nocy mnie tak zoładek bolal, ze spac nie moglam...Wzdelo mnie..Koszmar buuuu
Zaraz wrzuce kolczyki ale mnie sie one nie podobaja :-(
Asia Fifi tez ma "dziwną" głowke ale jakos nie zwracałam na to uwagi....Od urodzenia taka miał, ogladalo go multum lekarzy w tym moja pediatra do ktorej mam pelne zaufanie więc wiem, że jakby bylo cos nie tak to by go przebadała wzdluz i wszerz ;-)

witam dziewczyny dziekuje za wsparcie dzis juz jest troszke lepiej
tez sie wlasnie zastanwialm nad tym glutenem i dlatego w 1 dzien wysypki odstawilam wszystkie nowosci łacznie z glutenem a wysypka i tak sie poglebiala tzn rozjasniala sie ale roznosila sie na reszte ciala, dzis juz naszczescie widze malutenka poprawe i co najwazniejsze wysypka nie przenioska sie na twarz
jeszcze raz dziekuje za wsparcie, czlowiek jednak zawsze znajdzie w Was oparcie mimo ze to tylko wirtualne ale zawsze podniesie na duchu
Skoro twarz ominięta, to może to reakcja na proszek do prania, płyn? Nie zmieniałaś ostatnio?

ASIU
chodzi Ci o to, że ma takie koliste jakby wypukłości? jakby centralnie nad uszkami?
Adaś też takie ma
to taki kształt czaszki, Kaja miała podobne

ale jeśli Ciebie coś niepokoi zapytaj pediatrę
ja jestem z tych co wolą wyjść na głupa pytając
niż płakać że nie zapytali

Dokladnie:tak:
A tak w ogole to dzien dobry;-)
Spaaaaaaccc!! Oczy mi sie same zamykaja a nie ma kiedy odespac:sorry:
Mysle co by tu dzis zrobic na obiad ale cos bezmiesnego I tak sie zastanawiam nad zupa-kremem ze szpinaku i leniwymi kluskami.Tylko pytanie czy Jas mi da zrobic:confused:
Milego dnia:-)

reklama
Te chusteczki, o których pisałam, są do kupienia w Realu do 25 maja. A wiem to z tej strony: PromoBaby.pl :)

Co do znamion, to ja miałam na dłoni jak byłam mała - dzięki temu odróżniam się na zdjęciach ;) Teraz zostały mi już tylko drobne czerwone kropki między palcem środkowym i serdecznym - w zasadzie tego nie widać. Za to mój brat miał myszkę po prawej stronie czoła - dość dużą. Rodzice zdecydowali się to wyciąć jak był w podstawówce. Skórę musieli mu wziąć z uda. No i teraz ma dalej znamię na czole, ale od tego przeszczepu - takie słoneczko, bo widać miejsca po szwach ;)

Wczorajsza przespana noc to był jednak wyjątek... Dziś już pobudka o 3. Ale za to potem spał Franek prawie do 8. Teraz już po śniadanku, wierzga i pluje śliną...:/
A ja muszę zaplanować obiady na przyszły tydzień i zrobić listę zakupów. A potem do roboty... Bo po obiadku jedziemy do wydawnictwa, do Taty i do sklepu...

Do góry