reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
hehe mamolka od razu poznałam, że to ten Twój przepis na serniczek:)))

aluśka ja nic nie zrobiłam po prostu same powoli przestały wypadać. Fakt, że jakoś 2 tyg temu obcięłam włosy, ale to raczej zbieg okoliczności.

wrubik ja miałam łyżeczkowanie po poronieniu i zabieg trwał około 20 min (chyba bo ja miałam znieczulenie ogólne). Po zabiegu niec mnie nie bolało tylko krwawiłam około 3-4 tyg

wrubik my też trzymamy &&&
Od kilku dni Lizka nie śpi w ciągu dnia dłużej niż 3x 30 minut. A teraz mija już trzecia godzina odkąd zasnęła...

wrubik ja miałam łyżeczkowanie po poronieniu i zabieg trwał około 20 min (chyba bo ja miałam znieczulenie ogólne). Po zabiegu niec mnie nie bolało tylko krwawiłam około 3-4 tyg
:szok: ło matko jeszcze 3-4tygodnie, toż ja teraz już krwawię 4 tydzień...
dziewczyny dzięki za kciuki - przydadzą się

moje dziecko chce mnie dzis wyyykonczyc!!!!!!!!!

wrublik współczje strasznie:(
u mnie bylo po porodzie niezbyt fajnie bo na zywca, to nie tyle bol co strasznie nieprzyjemne, jakby mi flaki z brzucha wyciagali....brrr, nie wiem czemu mi to bez znieczulenia zrbili, koszmar:/

wiecej moze wieczorem...

sarka, spotkałam się z tym, że po porodzie, jeśli kobieta nie może urodzić łożyska, to właśnie albo w ogóle bez znieczulenia albo tylko na jakimś delikatnym znieczuleniu łyżeczkowanie jest wykonywane. Po poronieniu natomiast łyżeczkowanie wykonywane jest najczęściej w narkozie ogólnej. Chodzi tu chyba o psychikę kobiety, o to, by nie obciążać jej nadmiernie.
Wrublik, zapomniałam wspomnieć - po łyżeczkowaniu, podobnie jak Olcia - zaczęłam krwawić. I u mnie trwało to długo:-(

Hej, hej!
U nas jakiś skok, czy coś... syńcio nieznośny od kilku dni, maruda i spac nie chce, a ja z kolei tylko bym spała. Pierwszą rzeczą jaką robię w pracy jest wypicie kubła kawy (400ml) , ale jak się jest od 4-5 na nogach to nie ma wyjścia. Dziewczyny - też mam problemy z pamięcią (znowu nie zapłaciłam rach. za tel :wściekła/y:) i tak po waszych wypowiedziach, chyba sobie zrobię TSH...

ja bym z największą chęcią nie zostawiała je, najgorsze że raczej wtedy odpada karmienie, no ale chyba lepiej jak dziewczyny obejdą się beze mnie tych parę dni, ale żebym nie wykończyła się z wycieńczenia... tak m.in. kto wie ile trwa zabieg łyżeczkowania i czy to boli?
Wrublik, strasznie mi przykro, to jednak Hashimoto? Współczuję, ale wiesz, że z tym da się życ, tylko na lekach cały czas, niestety. Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło. Co do łyżeczkowania, to ja też miałam w znieczuleniu ogólnym, nie bolało nic, mały dyskomfort po, krwawienie miałam ok 1 tyg. także luz. Ja kiepsko przechodzę samo znieczulenie, więc nie wspominam tego dobrze, ale bólu nie było.

Olcia - no to gratuluję zakończenia "łysienia" :-D. Ja także śmiesznie wyglądam jak odchylę grzywę - mam takie 2cm odrośnięte włoski, dobrze że jest ta grzywa, a z tyłu krótkie, to nie widac, bo byłby wstyd się w pracy pokazac;-)

Aluśka -ja stosowałam Seboradin niger- lotion z czarnej rzepy, nie wiem na ile mi pomógł, ale faktem jest, że odkąd go stosuję (2 mies.), zaczęły mi odrastac, może to zbieg okoliczności, ale opinie ma dobre :tak:

Gabriela - wiesz co teraz tak siedzę i myślę, bo pisałam o tych wróblach - Ty że masz wujka co ma gołębie i tak sobie myślę, bo ja mam znajomych w Głogowie - chyba mieszkają gdzieś bliko Ciebie sądząc po nazwach osiedli i ten chłopak ma ojca co hoduje gołębie - może to rodzina? Piotrek i Irena?
No to tak tylko chciałam napisać i uciekam spać ;)
nie mam w rodzinie ani jednego Piotrka :> a Irenę tylko w Kielcach
a wujek gołębiarz mieszka na wsi 14 km od miasta

U nas motyw ze smoczkiem zamiast kciuka nie zadziałał ;/ Do zaśnięcia tylko kciuk, a smoczek dalej leci niż widzę ;/
Ewa ja też kupiłam kubek 360, ale Hubert jakoś nie zainteresowany piciem z niego ;/
No a wczoraj był debiut kąpania się w brodziku ;-) Już mi się nie chce latać z wanienką do pokoju, potem wynosić, kombinować. A tak idziemy do łazienki i sprawniej cała toaleta trwa. No i Hub zadowolony bo większa powierzchnia ;-)
Dobranoc
1.kciuk jest ale da się 'wymienić' na smoczek
a czasem kciukiem wypycha smoczka i wpycha kciuka znów
najgorzej w nocy, bo najczęściej łapie kciuk :(

2.moja Kaja też nie chciała lovi 360 a butelkę dostawała tylko na noc mleko jak mnie nie było
tak był piersiak albo łyżeczka
trzymam ten lovi jeszcze ale na razie 'zbiera kurz'

3. Adaś odkąd skończył miesiąc kąpie się w dużej wannie :)

reklama
ja tylko na chwileczke wiec pisze na ogolnym mam takie pytanko zwlaszcza do dziewczyn ktorych dzieci maja uczulenia. moj dostal dziwnej wysypki na plecach sa to duze czerwone plamki a na tych plamkach drobne krostki niestety nie umiem lepiej tego opisac a fotki nie umiem wstawic jak narazie ;/ sadze ze to jakies uczulenie ale zadnych nowosci dzis nie dostal juz jestem zalamana :-(

Do góry