reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Tunia- ładnie wyglądasz :) a co do parasolki to ciałko niech słoneczko grzeje, zwłaszcza że i tak Zuzia ubrana- ja też tylko buzie zakrywam- i to nie zawsze- trochę tego słonka mu daję ;)

reklama
Aluśka, no to się porobiło, trzymam kciuki, żeby to jednak nie było nic poważnego.

Tunia - świetna fryzurka, kolor chyba też zmieniłaś, czy mi się wydaje?

cwietka- hahah dobrze że matki swój rozum mają :)

mleko następne jest 6 miesiącu- czyli my już za 2 tygodnie zaczniemy mieszać mleko. Pytałam się mojej lekarki jak to robić. Powiedziała że na początek jeden mleczny posiłek zastąpić "2-ką", i tak każdego dnia o jeden więcej. Chyba logiczne, co nie? Chyba że ja coś źle zrozumiałam
Właśnie tak samo u nas, dziś była pierwsza dawka, ale nie wiem czy smakowała, bo byłam w pracy;-)

Cypriano już teraz smieje się chętnie, kiedyś tylko na łaskotki tak reagował, a teraz chichocze na "a-kuku", do zabawek, no i jak z tatą się bawi - wtedy to już mega-radocha. Ostatnio małż nagrał film, jak spędzają czas, kiedy mamusia jest w pracy, czyli jakieś 2 min. śmiechu, chichotu i radochy z...czkawki udawanej przez tatusia;-)

która to poleciła Smak świeżych malin do poczytania? cristal to chyba ty... ponacieram uszy, zamiast prasować (mam 8 koszul dla męża wyprasować) i gotować obiad czytam ebooka, a no bo czekam aż mi przyjdzie zamówiona cała trylogia...
Za co?:sorry: Ja tylko chciałam, żebyś się pośmiała i zrelaksowała. Inne mamuśki zresztą też.
Jak Ci się podobają diety Maliny? Bo ja się pokładam ze śmiechu, tym bardziej że miejscami, to jakbym o sobie czytała:-D

Tunia świetnie wygladasz!!!! Koloru zadroszcze..Ja jakby nie farba to naturalne mam myszowate a aktualnie mega siwe...

ewa wlaśnie zamiast kawki wypiłam zimne mleko czekoladowe bo się za ciepło zrobiło i zjadlam pół paczki czekoladowych ciastek i pierwsze co pomyślałam to to, że Twoja bratowa by mnie "zjadła" za takie menu przy karmieniu :-D

:)
To żałuj, że nie widziałaś jej wzorku jak w drugi dzień świąt zjadłam pierogi z kapustą i podsmażoną na maśle cebulką, a potem zagryzłam paroma pierniczkami w czekoladzie ;)

Kolejny dzień z kaszką średnio udany. Franek ostentacyjnie kaszlał po każdym łyku. Chyba dam sobie z tym spokój aż skończymy ekspozycję na gluten i będę mogła podać mu mannę. Czyli - tak jak planowałam na początku - jakoś po 6 miesiącu. Poza tym ta kaszka Nestle jakoś mało wydajna jest - trzeci dzień i jej już prawie nie ma!

A co jeśli Franek w ogóle kaszki nie polubi? Jest jakaś alternatywa na kolację po skończeniu karmienia piersią?...

Tunia, i nie masz ani jednego siwego włosa? Zazdroszczę :) Ja już jestem srebrna na skroniach :) Ale farb jakoś nie lubię, więc póki co przyzwyczajam się do swoich naturalnych pasemek ;)

Mam problem bo Jasko dostal jakiejs dziwnej wysypki na policzkach, tak blizej uszu.Najpierw pojawia sie plamka a zaraz potem robi sie krostka.A to pojawilo sie z dniem kiedy wprowadzilam marchewke.I teraz nie wiem czy to marchewka (bo ona w sumie nie uczula) czy cos innego.Tylko co??
Bodzinka to pieknie ze masz juz zaklepane miejsce w przedszkolu:tak:
Aluska kciuki sa mocno zacisniete:tak:
Tunia moj Jas robi identycznie tzn podnosi mocno glowke a jak jest w lezaczku na polsiedzaco to prawie siada a lekarz mi mowi ze sie tylko cieszyc bo jest bardzo silny:sorry:I chcialam ci powiedziec ze jak bylam na swieta w Pl to z dlugich wlosow scielam sobie identycznie jak ty:-)

Lece zaraz szykowac lozko bo dzis piatek a wg naszej tradycji robimy co tydzien kino z Adasiem a na polsacie cos fajnego puszczaja:tak:

Ewa Lolek kaszek nie lubił i nadal nie lubi i radziłam sobie z kolacjami bez problemów ;-) A co dopiero Ty!!!

reklama
Bodzinka - czyli co Mu dawałaś? :) I czemu "co dopiero ja"?:) Ja jestem zielona w kwestii dzieci - cały czas się uczę, z każdym tygodniem coś nowego wyskakuje...

Do góry