reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hello dziewczynki
U na lipna pogoda,paaaaaaaaaaaaaddddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-(((((((((((((((((((((((((((((((((( Wykapana juz jestem,po śniadanku popijam sobie kawkę i jem wafelka w czekoladzie :-) Szkoda ze tylko jednego mam :-/

reklama
hello moje grudnioweczki :*

nie pisalam znowu jakis czas bo ledwo ogarniam dwa watki na innym forum :szok:

Donosze ze mala umie sie obracac z plecow na brzuch :-D i czasami jej wychodzi na odwrot tez :-D
Do tego szykujemy chrzciny, mielismy przemeblowanie, po ktorym mala spi sama w pokoju a ja sie bardziej wysypiam mimo dwoch nocnych karmien.
Za tydzien zaczniemy przechodzic na MM. jakos sama nie wiem czy robie dobrze, ale chce by mala nie byla juz tak zalezna ode mnie. najpierw zaczne wprowadzac MM na noc. zeby nie od razu na raz. A mala akurat skonczy 5 iesiecy [czyli zaznie 6:-D] i tak dlugo wytrzymalam po tych sutkowych przebojach, na szczescie od 2mcy spokoj :] ]
Aaaaa i mala opanowala marchewke i jablko :] na dniach zaczne jej dosypywac kaszki ryzowej do owocow by zastapic tym jedno karmienie.

buziolki dla wszytskich :*

Tunia a ja ciebie nie mam na FB :(

Mój maluch leży na poduszce tylko ze mną rano jak go biorę do siebie i jak go przebieram ale ta poduszka nie jest miękka tak żeby się zapadał w niej.A w łóżeczku ma podwyższony materacyk i podusi mu nie potrzeba jak na razie :-)

Witam się i ja.
Dzisiaj M wraca znów z wygnania:tak:. Mam nadzieję, ze mi kompa nie obsiądzie bo nowa zabawka czeka na niego:dry:, notebook. Znając życie będzie ustawienia przestawiał, poprawiał, przekładał aż się sprzęcior zepsuje a potem mój mądry maż będzie go naprawiał i tyle z niego pożytku:dry:.
U nas piękne słonko świeci. Może w końcu wybiorę się dziś na spacer wózeczkiem, bo tak to nosidełko tylko w użytku było, bo psa przy okazji brałam.

hej,
no i ćmi cholera jedna, ten ząb:wściekła/y:

Tunia, ja też Ciebie nie mam na fb, ale wysłałam Ci jakiś czas temu zaproszenie, to przyjmuj śmiało:-) a co do komentarza, to jeśli w delikatnej formie, to może się nie obrazi:sorry2:

u nas słońce i wybieramy się ok 17 na koncert do parku ( z dzieciakami oczywiście). Jeszcze tylko sprzątanie, obiad, pranie, prasowanie, jedna biblioteka, druga, chyba upiekę ciasto bo i tak jestem gruba i fajrant.

krolcia, hehe:-) ciekawe, czy będzie tak jak napisałaś:)

witam
zapowiadam wszem i wobec ze dzisiaj ostatni raz wzielam wózek i poszlam na spacer z Alą.. teraz biore chuste i juz w nosie mam niesć ją na rękach i pchać wózek-ona juz wazy swoje a wózek nie ma skretnych kół wiec umęczona wracam do domu na maksa. A jeszcze ta mała potwora jak ją trzymam przodem do kierunku gdzie idziemy i pcham wózek to sie smieje w głos a w wózku nawet na siedząco ryk.... no i czemu to tak??

moze juz sie wycwanila ze wezmiesz na rece i wozeczek jest juz be:-)

Bodzinka ja się dziś tak wycwanię, że on jeszcze obiad zrobi:-)
nie mówię mu wprost co ma zrobić tylko na zasadzie, - dobra koniec odpoczymku bo jeszcze to i to trzeba zrobić i on wtedy mówi - to ja to zrobię, i np umyje naczynia:-)

Dzień dobry w ogóle

I muszę napisać jedno moje spostrzeżenie nt. umieszczania zdjęć moich znajomych na FB, bo mi się czasem włos na głowie jeży:no::no:

Chodzi mianowicie o zdjęcia niemowlaczków i tak 1 koleżanka ma synka chyba ma on z 2 m-ce i dziecko na zdjęciach śpi na poduszce a na innym siedzi podparte poduszkami:szok::szok: i do tego ma ubrane buty:baffled: mają ludzie nasrane w głowach, a potem sie dziwią, że dziecko krzywe:szok::baffled:

A druga koleżanka ma córeczkę, noworodek i ten noworodek też śpi na grubej poduszce:szok::szok:

Momentami mam ochotę napisać komentarz, że chyba za wcześnie na takie rzeczy - to byłby delikatny komentarz

ooo, sprawdziłam, ten siedzący na poduszkach chłopiec ur. się 18 marca tego roku, nie ma jeszcze 2 m-cy, a ona go na poduszkach podpartego sadza:szok:
a powiem Ci ze z tym sadzaniem to jakas glupia "moda " teraz, na innym forum tez dzieci sadzaja i sie ciesza ze "siedzi tylko oparta o poduszke" albo podtrzymywany za jedna raczke:dry: nie rozumiem kompletnie po co ludzie probuja przyspieszyc etapy rozwoju dziecka :no:

A ja sprzatnełam i od godziny leże w lózku..Boli mnie brzuch..To przyjemne nie jest ale postanowiłam to wykorzystać na odpoczywanie. Ha!! dzwoniłam do m zeby mi po drodze kupił krople...
Moda na sadzanie, potem moda na chodzenie.."wyścig szczurów" od niemowlęctwa:no::no::no:

reklama
Jakoś nadgoniłam Was, ale już nie wiem co chciałam napisać ;-) Właśnie słyszę ziewanie Huberta, więc koniec spania i czas na spacering ;-)
Tunia świetna fryzura i czapeczka Malutkiej!!!! Boska z tymi oczkami!!! W ogóle ubóstwiam czapki z uszkami, oczkami itd.
Powiedzcie mi dlaczego faceci nie słuchają nas? Na samym początku remontu mówiłam Mężowi, żeby od razu wziąć fachowca, który będzie nam kladł kafle, zrobi ściany i podłogi, a Mąż będzie tylko pomagał. Uparł sie i powiedział, że sam wszystko zrobi, a teraz jak zaczął robić to stwierdził, że dużo tego i czy może zatrudnić fachowca ;/ Ale co 2 tygodnie czasu zmarnowane to zmarnowane..... ahhhh.....no nic nie ma co narzekać, bo pogoda nam się fajna zapowiada.
Bodzinka gratuluję przedszkola.
My teraz szczepienie dopiero po 4 czerwca, ale najpierw muszę przenieść małego do nowej przychodni....bo nowe miejsce zamieszkania mamy....
A co do głośnego śmiechu to Hub już jakiś czas się śmieje, najbardziej jak podnosi się go do góry i laskocze nosem po brzuszku albo robi "brrrr...." ;-)
Buziaczki dla konczących dzisiaj 5 miesięcy ;-*

Ostatnia edycja:
Do góry