reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam:)

olcia o kurka! rota własnie szaleje na wiosne (zreszta jak wszelakie wirusy), no współczuję strasznie. Zawsze to już jakas ochrona jak zaszczepiona - pewnie! jednak szczepienie żadne nie daje 100% ochrony przed zachorowaniem, ale na pewno jesli już to choroba jest łagodniejsza w skutkach. Kochana leć dziś czy maż z Matim do lekarza, niech przepisze mu Nifuroksazyd - to lek świetnie na to działający, to niby jakis rodzaj półantybiotyku ale działa zawsze na to! I chroń siebie bo prędzej Ty małą możesz zarazic bo ciagle z nia przebywasz jak Mati.

Elena sorki ale słów mi brakuje na tego Twojego faceta! jak nie ma z kim gadac to nie dyskutuj, zadaj kasy na to i już! Nie on i jego potrzeby teraz najważniejszy ale dziecka!

hehe no uwierzcie ze nie było mi łatwo u tego gina, jeszcze jak sam zauwazył że jestem zestresowana to juz w ogóle myslałam że uciekne z gabinetu a jeszcze jak kazał mi przejśc na łóżko do usg to już kompletnie bo miałam za krótka bluzkę i było widac mój wieelki tyłek:-D ..no nie chciałabym go spotkać gdzieś w sklepie np hehe:-D

Gosia ja rozumiem że Wy juz na dobre do tej Irlanddii wybywacie?!

Ostatnia edycja:
reklama
a na zabawki samw ydaje 'miliony' i nie mogę mu przetłumaczyć aby przestał :( (zabawki dla dzieci rzecz jasna)

Mój też wydaje na zabawki, ale dla SIEBIE:wściekła/y:! Przykład: na chrzciny dla Matiego kupił sterowanego ogromnego Hamera:szok:! NA CHRZCINY:szok:!!!! A teraz jak młody go ujeżdża to krzyczy na niego, że zepsuje SOBIE:dry:(czytaj= jemu) samochód.

Na gwiazdkę chciał kupić sterowany helikopter. Już się boję co wymyśli na chrzciny dla Daniela.:baffled:

Olcia
trzymaj się i zdrówka dla starszaka.

krolcia hehe to u mnie podobnie, widac tatusiowie korzystaja na tym że mają synów hehe, mój Wiktor też ma pokój zawalony zabawkami "nie dla niego" - czytaj - wcale o nich nie marzył, ale tatuś owszem:-D i tak na przykład strowane zdalnie helikoptery, tor wyścigowy carrera bo tatuś fan formuły1 itp;-)ja sie odbije na lalkach barbie, domkach itp - teraz takie cudeńka że sama sie bedę tym bawiła:-D

my po szczepieniu, Alicja odsypia stres. dzis sie mega wyspalam, bo mala spala od 22 do 7.30 z tylko jedna krotka pobudka na dolanie ;) fajnie :D
ide podgranac chalupe

olcia
- wspolczuje ... trzymam kciuki, zeby Oliwka nie zalapala

Kurcze, a było już tak pięknie... Franek zaczął mi się budzić dwa razy - koło północy, a potem o 5. Po 5 śpi jeszcze 1,5 godziny i wstaje już na dobre. Tak się zastanawiam, że może to ta zmiana pokoju, może ma tu za ciepło i mu się pić chce... A może po prostu ma jakiś skok wzrostowy i potrzebuje więcej jedzenia. Ech...

dzieci juz tak maja :) to ze jako 3-4 miesieczniak przesypia cale noce, wcale nie znaczy, ze jak bedzie mial 9 m-cy, to sie nie bedzie budzil 2-3 razy. ;)

witam i ja...
normalnie nie uwierzycie - ja sama nie wierzę - moje dziecko wczoraj zasnęło o 21-ej i obudziła się o 6.15 - ani razu nie wstała na jedzenia - cud jakiś normalnie
A u nas pochmurno.
Olcia nic nie powinno się małej stać, ja jelitówę przechodziłam z 3 tygodnie temu - 3 dni mnie czyściło góra/dół a mała nic

olcia trzymam &&&& żeby mała nie złapała choróbska!!

sarka na dobre to może nie, ale myślę, że z 2 lata tam posiedzimy. ja bym chciała zostać do czasu aż nasz dom tutaj nie będzie wybudowany. biorę pod uwagę maks 2 miesiące po powrocie u rodziców na przeczekaniu i ostatnie przygotowania do wprowadzenia się i na swoje. choć czy się uda tak to czas pokaże. co prawda nie ukrywam, że na dobre mogłabym się wyprowadzić za granicę ale na pewno nie do Irlandii :-D taki klimat to nie dla mnie na dłuższą metę.

Odebrałam właśnie paczkę z Allegro i tak na szybko tylko powiem, że gryzaki Aventa na etap 2 i 3 jak zawsze super. Smoczek TT wygląda dość kosmicznie - Franek śpi już, więc nie mogę go póki co wypróbować. Kubeczek Medeli faktycznie malizna - 5 ml się mieści. Więc będzie ewidentnie treningowy. Za to 360 stopni i niekapek Aventa fajne. Tylko niekapek jest od 6 m, to smoczek był od 3 m - kobieta źle na aukcji napisała. No ale teraz i tak pić Franek nie będzie, a może i teraz mu podejdzie ten kubek - zobaczymy.
To tak z grubsza tyle wrażeń ;) Aha - i te pojemniki na pokarm/słoiczki w kształcie kolorowych grzybków - rewelacja. Na niedzielne wyjścia będzie jak znalazł :)

reklama
Do góry