sarka
trójkowa mama
Widze ze temat szczepieniowy, no my własnie dziś sie szczepiliśmy, dziś 6w1 i rota. A pneumo za ok 2 tyg. doszczepiamy tak jak za pierwszym razem. Ja jestem zdania że warto szczepić. Już nawet ostatnio jak Milena chorowała to lekarka wspomniała że dobrze że zaszczepiona na te pneumo, na razie jedna dawka ale zawsze coś, można być spokojniejszym bo u takiego dziecka pokomplikować się może ze zwykłego kataru. Sprawy się potęgują jeśli w domu jest przedszkolak, który sam nie musi chorować ale znosi wszelkie paskudztwa do domu, no i my również. Ja nawet szczepiąc nie zabieram dzici do hipermarketów bo uwazam że to nie miejsce na rodzinne spacery, nawet jak nie ma co zrobić z maluchem to zawsze może jechac po zakupy jedno z rodziców a drugie zostać z dzieciakami
Elena no takim argumentem na zamknięcie ust meżowi jest chociazby ta różnica w iliści wkłuć! Dla mnie juz to jest mega argumentem za. Moja się tak drze przy wkłuciu że nie wyobrażam sobie jakby mieli to robić jeszcze dwa razy
Rozumiem również że kogoś może nie być naprawdę stać bo koszta sa masakryczne, ale uważam też że to na tyle istotna sprawa że warto przyoszczędzić na czyms innym na dziecka a tu wykupić te szczepienia bo jakby nie było to inwestycja w zdrowie.
Dla mnie ludzie, którzy nie szczepią (typu jakas postrzelona Reni Jusis - eco mama - śmiechu warte) sa nieodpowiedzialni i lekkomyślni że przeprowadzaja eksperymenty na własnym dziecku
Elena no takim argumentem na zamknięcie ust meżowi jest chociazby ta różnica w iliści wkłuć! Dla mnie juz to jest mega argumentem za. Moja się tak drze przy wkłuciu że nie wyobrażam sobie jakby mieli to robić jeszcze dwa razy
Rozumiem również że kogoś może nie być naprawdę stać bo koszta sa masakryczne, ale uważam też że to na tyle istotna sprawa że warto przyoszczędzić na czyms innym na dziecka a tu wykupić te szczepienia bo jakby nie było to inwestycja w zdrowie.
Dla mnie ludzie, którzy nie szczepią (typu jakas postrzelona Reni Jusis - eco mama - śmiechu warte) sa nieodpowiedzialni i lekkomyślni że przeprowadzaja eksperymenty na własnym dziecku