reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Yvona tylko miejsce trzeba znaleźć jakieś żebyśmy obydwie nie miały daleko no i godzinę odpowiednią,ja wychodzę z małym tak około 13,ale mogę się też dostosować do Ciebie bo ty dwójkę masz,więc nie masz tyle czasu co ja...

Ja dzisiaj odpuszczam spacer...

Mniaaam kaffka :-)

reklama
Ewa86 chyba bym zamarła ze strachu słysząc takie głosy:szok::baffled:mimo ze lubię horrory ale co innego oglądać na ekranie a co innego przeżyć na żywo:baffled:
Sarka przyjemnego spacerku z koleżanka życzę:tak::tak:
Krolcia u mnie jest podobnie Martynka śpi w łóżeczku a Amanda jak zasypia na swoim łóżeczku to jakimś dziwnym trafem jak się budzę z rana to śpi między nami:rofl2:
Świetny sen miałaś:-):-)
Ewwe jak to mówią lepszy rydz niź nic;-) oby jednak ten modem zaczął sprawniej działać:confused:
Olcia oby przygotowanie komunijne zaczęło sie rozkręcać:tak::tak:

Hej Dziewczyny!
Produktywne dziś jesteście;-)
U nas wiosennie, cieplutko, spacerek będzie na pewno.

Olcia - rozumiem Cię, ja też muszę mieć wszystko zaplanowane, ułożone, posprzątane i wkurza mnie niekompetencja. Ale może sama go przeegzaminuj,żeby był przygotowany, będziesz spokojniejsza.

Asia - spokojnie - dzieci nie są takie delikatne, jak nam się wydaje. Jeżeli on nawet nie zapłakał, to znaczy że wszystko ok:-) Ile razy Cyprian zrywał sobie na głowę grzechotki z pałąka, i żyje;-)

Krolcia - a test już robiłaś??? :-D Ja bym się wolała upewnić, bo tu niektórym się sny z jawą mylą, może dla odmiany Tobie wydawało się że to tylko sen? :-D

Cwietka - nie wiem, czy dobrze zrozumiałam - teściowa przyszła do Ciebie do pracy z płaczącym dzieckiem, którym się miała opiekować, kiedy Ty jesteś w pracy?:baffled:

Pytacie, co stosujemy na przesypianie nocy....hmm, ja nic specjalnego. Jak synek skończył 2 mies. po prostu z dnia na dzień zaczął spać bite 9 h. Może wpływ miała zmiana mleka na bebilon, ale po powrocie do nan nic się nie zmieniło. Teraz przesypia od 20-21 do 10-12 z przerwą na jedzonko o 6:tak: także ja nie narzekam;-) Kaszkę dostaje na noc, ale nie ma to wpływu.
Ja jestem coraz bardziej pewna, że z tym WNM to była lekka przesada. Ćwiczymy niewiele, a on już się nie pręży - chyba, że na leżaku podczas karmienia, więc chyba wcześniej przejdziemy na krzesełko, na brzuchu podpiera się na wyprostowanych rączkach i dłoniach, nóżki też prostuje, wczoraj pięknie się przewracał z brzuszka na plecki, raz za razem, do siadania główkę trzyma wzorowo, więc nie ma się czego czepiać. Wszystko zgodnie z oczekiwaniami. A nawet na wyrost, bo stoi już bardzo pewnie, wczoraj trzymany za rączki zamiast siąść to sobie stanął:szok: Dziewczyny, ja nie widzę niczego niepokojącego...i nie wiem, czy lekarka przesadziła z diagnozą i on po prostu potrzebował więcej czasu na to, czy może witD i lekkie ćwiczenia tak szybko dały rezultaty:baffled:
Zresztą nieważne, rozwija się prawidłowo, a ja jestem szczęśliwa:-)

a co to za handle i wymiany??? zeby do Was policyja nie zawitala...;)
renczysia Paula w złobku wiec ja tylko z Ala... jakby nie wialo to moze na rynku albo na plantach bysmy sie spotkały?

Sunnflower trzymam kciuki za piątkowa wizytę z rehabilitantką żebyś była z niej zadowolona:tak::tak:
CandyC moja też miała/ma problemy z ulewaniem ale nam pani doktor przypisała Debridat i do mleka mm mam jej podawać Nutriton:confused:
może zapytaj swoja panią doktor o to:confused: szkoda zeby sie dziecko tak męczyło:confused:
Buzc13 ta niechęć do rozłąki to nic innego jak instynkt macierzyński;-)
Ewa86 rozbawiło mnie to do łez :" Pucek właśnie usiłował oderwać sobie palec wskazujący. Nie udało mu się, co go niezmiernie zdziwiło ;/":-D:-D;-)
Yvona trzymam kciuki żeby jednak na tym wymazie nic nie wyszło:confused::confused:
Fajnie ze już oczka Ali zaczynają przybierać "swój" kolor:tak::tak:
agaj44 może Twojej już mięska sie zachciewa;-):-D:-D:-p
Cwietka nie ma to jak pomocna tesciowa:baffled: .....jak dziecko grzeczne to może się zająć a jak juz płacze to sobie zabieraj.... no po prostu super:baffled::no:
Cristalrose super że Ci synio nocki przesypia i ze takie postępy już wyczynia ruchowe :-):tak:Zdolniacha:tak::-)

Renczysia, Yvona - nie narzekajcie na odległości. W godzinę da się cały Rzeszów wzdłuż i wszerz przejechać. Ja zawsze doznaję szoku czasowego jak tam jestem. Po Krakowie, gdzie trzeba sobie zarezerwować pół dnia, żeby coś załatwić, w Rzeszowie wydaje mi się wszystko blisko :) A jeszcze lepiej jest w miejscowości rodzinnej mojego Męża - to małe miasteczko, ostatnio przez godzinę obeszłam prawie całe na piechotę, zahaczając o 4-5 sklepów ;)

Jak się przeniesiemy do Rzeszowa, to będę wszędzie chyba na nogach chodzić :)

Aluśka, nam na ulewanie pomogła... marchewka :) Mleka nie zagęszczam, bo nie chce mi się odciągać. Może po prostu gęstsze warzywka będą trzymały Puckowi jedzenie w żołądku. Zobaczymy.

reklama
ale naprodukowalyscie :szok: i jakie sny i nocne przygody :tak:

ja za duzo nie napisze, bo mam mala na rekach ... popsulo jej sie zasypianie - od kiedy nauczyla sie na boki przewracac, to zamiast zasypiac, to kula sie w lozeczku. a potem jest juz taka zmeczona, ze plakac zaczyna i trzeba ja utulic ...

A Usta usta to mój ulubiony serial!!! udał im się, chyba najlepszy jaki w Polsce nakręcili moim zdaniem!;-)

tez tak mysle, jest zajefajny :-)

Do góry