reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Yvona tylko miejsce trzeba znaleźć jakieś żebyśmy obydwie nie miały daleko no i godzinę odpowiednią,ja wychodzę z małym tak około 13,ale mogę się też dostosować do Ciebie bo ty dwójkę masz,więc nie masz tyle czasu co ja...

Ja dzisiaj odpuszczam spacer...

Mniaaam kaffka :-)

reklama
Ewa86 chyba bym zamarła ze strachu słysząc takie głosy:szok::baffled:mimo ze lubię horrory ale co innego oglądać na ekranie a co innego przeżyć na żywo:baffled:
Sarka przyjemnego spacerku z koleżanka życzę:tak::tak:
Krolcia u mnie jest podobnie Martynka śpi w łóżeczku a Amanda jak zasypia na swoim łóżeczku to jakimś dziwnym trafem jak się budzę z rana to śpi między nami:rofl2:
Świetny sen miałaś:-):-)
Ewwe jak to mówią lepszy rydz niź nic;-) oby jednak ten modem zaczął sprawniej działać:confused:
Olcia oby przygotowanie komunijne zaczęło sie rozkręcać:tak::tak:

Hej Dziewczyny!
Produktywne dziś jesteście;-)
U nas wiosennie, cieplutko, spacerek będzie na pewno.

Olcia - rozumiem Cię, ja też muszę mieć wszystko zaplanowane, ułożone, posprzątane i wkurza mnie niekompetencja. Ale może sama go przeegzaminuj,żeby był przygotowany, będziesz spokojniejsza.

Asia - spokojnie - dzieci nie są takie delikatne, jak nam się wydaje. Jeżeli on nawet nie zapłakał, to znaczy że wszystko ok:-) Ile razy Cyprian zrywał sobie na głowę grzechotki z pałąka, i żyje;-)

Krolcia - a test już robiłaś??? :-D Ja bym się wolała upewnić, bo tu niektórym się sny z jawą mylą, może dla odmiany Tobie wydawało się że to tylko sen? :-D

Cwietka - nie wiem, czy dobrze zrozumiałam - teściowa przyszła do Ciebie do pracy z płaczącym dzieckiem, którym się miała opiekować, kiedy Ty jesteś w pracy?:baffled:

Pytacie, co stosujemy na przesypianie nocy....hmm, ja nic specjalnego. Jak synek skończył 2 mies. po prostu z dnia na dzień zaczął spać bite 9 h. Może wpływ miała zmiana mleka na bebilon, ale po powrocie do nan nic się nie zmieniło. Teraz przesypia od 20-21 do 10-12 z przerwą na jedzonko o 6:tak: także ja nie narzekam;-) Kaszkę dostaje na noc, ale nie ma to wpływu.
Ja jestem coraz bardziej pewna, że z tym WNM to była lekka przesada. Ćwiczymy niewiele, a on już się nie pręży - chyba, że na leżaku podczas karmienia, więc chyba wcześniej przejdziemy na krzesełko, na brzuchu podpiera się na wyprostowanych rączkach i dłoniach, nóżki też prostuje, wczoraj pięknie się przewracał z brzuszka na plecki, raz za razem, do siadania główkę trzyma wzorowo, więc nie ma się czego czepiać. Wszystko zgodnie z oczekiwaniami. A nawet na wyrost, bo stoi już bardzo pewnie, wczoraj trzymany za rączki zamiast siąść to sobie stanął:szok: Dziewczyny, ja nie widzę niczego niepokojącego...i nie wiem, czy lekarka przesadziła z diagnozą i on po prostu potrzebował więcej czasu na to, czy może witD i lekkie ćwiczenia tak szybko dały rezultaty:baffled:
Zresztą nieważne, rozwija się prawidłowo, a ja jestem szczęśliwa:-)

a co to za handle i wymiany??? zeby do Was policyja nie zawitala...;)
renczysia Paula w złobku wiec ja tylko z Ala... jakby nie wialo to moze na rynku albo na plantach bysmy sie spotkały?

Sunnflower trzymam kciuki za piątkowa wizytę z rehabilitantką żebyś była z niej zadowolona:tak::tak:
CandyC moja też miała/ma problemy z ulewaniem ale nam pani doktor przypisała Debridat i do mleka mm mam jej podawać Nutriton:confused:
może zapytaj swoja panią doktor o to:confused: szkoda zeby sie dziecko tak męczyło:confused:
Buzc13 ta niechęć do rozłąki to nic innego jak instynkt macierzyński;-)
Ewa86 rozbawiło mnie to do łez :" Pucek właśnie usiłował oderwać sobie palec wskazujący. Nie udało mu się, co go niezmiernie zdziwiło ;/":-D:-D;-)
Yvona trzymam kciuki żeby jednak na tym wymazie nic nie wyszło:confused::confused:
Fajnie ze już oczka Ali zaczynają przybierać "swój" kolor:tak::tak:
agaj44 może Twojej już mięska sie zachciewa;-):-D:-D:-p
Cwietka nie ma to jak pomocna tesciowa:baffled: .....jak dziecko grzeczne to może się zająć a jak juz płacze to sobie zabieraj.... no po prostu super:baffled::no:
Cristalrose super że Ci synio nocki przesypia i ze takie postępy już wyczynia ruchowe :-):tak:Zdolniacha:tak::-)

Renczysia, Yvona - nie narzekajcie na odległości. W godzinę da się cały Rzeszów wzdłuż i wszerz przejechać. Ja zawsze doznaję szoku czasowego jak tam jestem. Po Krakowie, gdzie trzeba sobie zarezerwować pół dnia, żeby coś załatwić, w Rzeszowie wydaje mi się wszystko blisko :) A jeszcze lepiej jest w miejscowości rodzinnej mojego Męża - to małe miasteczko, ostatnio przez godzinę obeszłam prawie całe na piechotę, zahaczając o 4-5 sklepów ;)

Jak się przeniesiemy do Rzeszowa, to będę wszędzie chyba na nogach chodzić :)

Aluśka, nam na ulewanie pomogła... marchewka :) Mleka nie zagęszczam, bo nie chce mi się odciągać. Może po prostu gęstsze warzywka będą trzymały Puckowi jedzenie w żołądku. Zobaczymy.

reklama
ale naprodukowalyscie :szok: i jakie sny i nocne przygody :tak:

ja za duzo nie napisze, bo mam mala na rekach ... popsulo jej sie zasypianie - od kiedy nauczyla sie na boki przewracac, to zamiast zasypiac, to kula sie w lozeczku. a potem jest juz taka zmeczona, ze plakac zaczyna i trzeba ja utulic ...

A Usta usta to mój ulubiony serial!!! udał im się, chyba najlepszy jaki w Polsce nakręcili moim zdaniem!;-)

tez tak mysle, jest zajefajny :-)

Do góry