reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Tunia ja odkad mieszkam w Norge nie mam pojecia co to jest kamien :O wiec nie potrafie Ci nic poradzic bo mieszkam juz tu troszke a wczesniej nie zajmowalam sie takimi rzeczami ;)
ja daje Arlence juz z butelek aventu(wczesniej byl brown ale nawet 2 maja tyci dziurke wiec ze kolkowy czas minal odwazylam sie przejsc na avent) i tak do picia daje jej smoczek nr 1 lub 2 zalezy od jej nastroju bo piciem generalnie sie podkrztusza czasem i jak za szybko pije to z 1 idzie ok, natomiast mleczko 2 lub 3 z 3 juz jej idzie coraz lepiej bo wczesniej za duzo jej lecialo i wyplywalo bokiem a teraz zaczela ogarniac, natomiast mleko z dodatkiem kaszki podaje ze smoczkiem ktory ma kreseczke i jest on rewelacyjny bo jak za mocno leci to tylko obracam troszke i juz jest ok :D
No i mamy pierwszego niekapka :) co prawda dla mnie to on jest kapek hehe

NUK Blue Kopp - Babycare Norges største barneutstyrskjede størst på vogner, barneseter og barneutstyr - Butikk

narazie wlewam tam tylko ociupinke wody tak by sie nie zakrztusila a Arlenka sie nim bawi gdyz musi sie przyzwyczaic do ksztaltu ustnika i zorientowac sie czy to sie gryzie czy ssie hehe :D

reklama
ale piszecie
jak zawsze nie nadążam
ja jeszcze nic nie dałam Adasiowi poza piersią i -szlak- lekami!
ciągle czekam na drugie szczepienie i wtedy ruszę: jabłko-marchew na pierwszy ogień
potem powoli inne warzywa, owoce, soki (oczywiście rozwodnione aby jak Kaja koniec końców wodę pił) kasze to potem :)

Salomii fajny ten niekapek, ja jeszcze nie rozglądałam się za niekapkiem
Ewa nie no jak nic szykuje się solista
dobra spadam chyba już bo mąż wraca :) i wtedy to już komp w jego władanie przechodzi
miłego wieczoru, miłych niespodzianek primaaprilisowych, choć ja powiem szczerze nie lubię tego dnia, bo w ten dzień zginął mój fajny znajomy z dzieciństwa, miał 9 lat... dobra nie zaczynam bo i tak już ryczałam z tego powodu dziś

Hej dziewczynki
Chwilkę mnie nie było bo jak pisałam witałam się z mężem:-). Dzis byłam u fryzjera i ścięłam w końcu włoski. Co do niekapków, dziś kupiłam Madziulce soczki więc też dokupiłam smoczek z dziubkiem do butelki Avent dla 3+, ale mocno z niego leci. Oczywiście Madzia wcale soczku nie chciała choć go rozcieńczyłam.
Wczoraj miałam ciężką noc bo Jula się zatruła i miała biegunkę i wymiotowała do 2 a potem Madziul się obudziła na jedzonko więc do 2:30 nie było spania.

ponieważ Adaś jest piersiowy
jak i Kaja to dopóki będzie piersiowy będzie pił soki rozcieńczone ze smoczka +0
dopiero jak zakończy pierś dostanie +3 i na tym karierę butelkową zakładam (jak Kaja) zakończy

joamar
a może nie chciała bo rozcieńczone, próbowałaś dać sam sok?

hej
my po kolejnym godzinnym spacerku - tym razem z tatusiem jeszcze:) ładnie słoneczko świeciło

teraz S. z Matim pojechali na basen, a sie tak zastanawiam, czy nie chodzić też z Oliwką na takie zajęcia dla niemowlaków... co Wy o tym sądzicie?
obżarłam się jak bąk:D tak mi sie chciało słodkiego, że ze spacerku przytachałam cisto śmietanowe z cukierni i ptasie mleczko...ehhh...dieta:///

ja nadal nie wiem, co wprowadzać pierwsze - jabłuszko, czy marchewka???????
sporo o tym piszecie, a ja się pogubiłam:sorry2:
Może ziemniaczka albo dynię;-) Jabłko = duuuużo cukru, marchew=koniec z kupami;-)
Ja dziś właśnie zakupiłam pakiet bezmarchewkowych słoiczków, ale przyznam, że było ciężko, mały wybór dla 4-miesięczniaków,a w ferworze zakupów wzięłam 1 słoiczek dla 6m+ i jeszcze "okradłam" rossmanna:-D bo zapodział mi się 1 słoiczek w gondolce (jak jestem z wózkiem to nie biorę koszyka tylko ładuję zakupy do gondolki) i nie zapłaciłam:szok: tak więc jestem sklepową złodziejką;-)
Byłam też po zapas kawy, a to wiąże się z mega kolejką, rodem z PRL-u, Cyprian się znudził i zasnął nakrywając się jak zwykle pieluchą. W pewnym momencie podeszła pani koło 40-tki, (wcześniej 3 razy przechodziła koło wózka zerkając), wsadziła głowę do gondolki i oburzona do mnie, że dziecko cyt. "ma mordkę zbyt mocno zakrytą i z pewnością się dusi!!!!":szok: Wytłumaczyłam, acz niezbyt uprzejmie, że się z pewnością nie dusi, ale pani nie wierzyła, musiałam ją 3 razy zapewniać. Co za ludzie...

macie jakiś pomysł jak odkamienić czajnik bez octu, bo potem w tym czajniku wodę dla Zuzi do jej dzbanka gotuję i się boję, że tego octu...

I czy Wasze butelkowe dzieci piją już ze smoczka 3m+ z większą dziurką? Bo Zuzanka się pluje jak z niego pije i się zastanawiam czy jak zostanie przy tych smoczkach nr 1 to czy to nie wpłynie negatywnie jak przyjdzie jej pić z kubka niekapka, choć chyba TT ma tzw. kubek treningowy z miękkim ustnikiem i pewnie małą dziurką...

Tunia ja dziś nawet, odkamieniałam właśnie octem. Tzn wczoraj wieczorem nalałam ok 100ml octu i reszta - ok 1,7l- wody, zagotowałam i zostawiłam na noc. A dziś umyłam i 3 razy przegotowałam (choć już po 1. nie było nic czuć). I jest ok:tak:
Co do smoczków - to różnie, do mleka 3m+ i już chyba za małe są:szok:, do herbatki jeszcze 1 TT, ale kupiłam ostatnio niekapek TT 230ml- fajny bo można wymieniać smoczkami, więc używam go z buteleczką 150ml, taką łatwiej Cyprian uchwyci, ale niestety nie chwyta "o co kaman" z tym niekapkiem, przypadkowo pociągnął parę łyków, ale zazwyczaj "gryzie" ustnik.

Nie wiem o co chodzi - mój syn dziś jest wyjątkowo grzeczny i jakiś postępowy - zaczął pełzać:szok: Już wcześniej mu się zdarzyło, ale sądziłam że to przypadek. Dziś mnie w ogóle rozbraja - leży sobie, targa wiszącego miśka i chichocze tak zaczepnie, jakby chciał mi go pokazać. Przed chwilą leżał na brzuchu opierając się na łokciach, a piąchy miał w buzi, a potem sobie podpełz (!) do zabawki. Może już do raczkowania się szykuje, tylko jeden etap zgubił - przewroty:-D Konsultacje z teściową wykazały, że ma to po tatusiu;-)
O, właśnie zszedł z maty :baffled:

Acha - kupiłam wreszcie lotion Seboradin na łysienie, jak wypróbuję, to podzielę się obserwacjami;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry