reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Dziękuję za miłe przyjęcie ;-)
Jako, że Huberciaszek w końcu padł mogę spróbować Was podczytać. Ostatnio robiłam to wieczorem, ale dzisiaj chyba zbierze się 30 stron - produktywność Wam dzisiaj mocno wzrosła. Moi szefowie byliby z Waszej pracy zadowoleni ;p
Jako, że Hubert to moje pierwsze dziecko, więc nie mam pojęcia na czym polega to wprowadzanie posiłków i pewnie robię cała masę błędów, ale już próbowałąm dawać mu kaszkę mleczno-ryżową - mina jakby cytrynę jadł, marchewkę ze słoiczka - wrażenia podobne jak przy kaszce, jabłko ze słoiczka i zwykłe - efekt taki sam jak powyżej ;-) Dzisiaj dostał sok z marchewki, ale był bardzo głodny, więc sam buzię otwierał widząc łyżeczkę ;p Mam nadzieje, że kiedyś nowe jedzonko do niego przemówi.
Hubi też lubi swoją matę i właśnie na iej nauczył się sam przewracać z pleców na brzuch i polubił leżenie na brzuchu. Teraz czekam na to, żeby odwracał się z powrotem, ale chyba trochę to potrwa, bo nawet nie widać chęci w oczach ;-)
A pogoda pod psem....a ktoś mówił, że 20 stopni miało być ;/

ech dziewczyny dzięki za pomysły z tym dowieszaniem innych zabawek muszę chyba pozabierać te z wózka i tu doczepić a na pomysł ze wstążką że też nie wpadłam... no ale co tyle głów to nie jedna...
Tunia Ewa Ale zajefajną zabawę maja Wasze dzieciaczki,ze też ja nie kupiłam Mikosiowi takiej maty :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Renczysia jeszcze nic straconego - dziecko siedzące i pełzające też jeszcze się tą matą potrafi zabawić
z fajnego obrusu to i ja bym się ucieszyła :)
mamolka a ja nawet mam upatrzony w biedronie mają być czy już są obrusy wielkanocne, też bym się nie obraziła gdybym dostała w prezencie
Tunia ja też dzisiaj się obijam, w większości przed kompem :) co zresztą widać, ale przy naszej pogodzie to jest dozwolone ;P

Mam robotę, mam robotę! Jest książka do zrobienia! Ale fajnie! Od wtorku siedzę i się nudzę, już chyba z tysiąc postów przez ten czas z nudów wyprodukowałam... Ale się cieszę :D Od poniedziałku już Was nie będę aż tak zanudzać (ale troszkę będę, żeby Wam za dobrze nie było:p).

Tunia jak ci ocet nie pasuje może być kwasek cytrynowy, potem tylko po umyciu przegotowujesz jeszcze raz czajnik czystą wodą i wylewasz drugie gotowanie już jest bezpieczne
Ewa nie znikaj na za długo przynajmniej ja się nie nudziłam, a ostatnio notorycznie przy kompie siedzę i sprawdzam postępy Franka, kibicuję mu we wszystkim, no bo on chyba jest tu jeden z najsłynniejszych:-D no i gratki pracy

Ostatnia edycja:
A my mamy być za pół godz u znajomych, a męża po pracy wcięło, dzwonił, że będzie, miał być 15 minut temu:crazy: a ja przez to nie ubrana, nie umalowana etc.

macie jakiś pomysł jak odkamienić czajnik bez octu, bo potem w tym czajniku wodę dla Zuzi do jej dzbanka gotuję i się boję, że tego octu...

I czy Wasze butelkowe dzieci piją już ze smoczka 3m+ z większą dziurką? Bo Zuzanka się pluje jak z niego pije i się zastanawiam czy jak zostanie przy tych smoczkach nr 1 to czy to nie wpłynie negatywnie jak przyjdzie jej pić z kubka niekapka, choć chyba TT ma tzw. kubek treningowy z miękkim ustnikiem i pewnie małą dziurką...
Tunia, mój ma zmieniony smoczek - od kiedy skończył 3 msc. Pije znacznie szybciej, ale nie pluje.

Co do odkamieniania - ja stosuję kwasek cytrynowy - 2 lub 3 saszetki wrzucam do ciepłej wody i się odkamienia:-)
Tak samo kwaskiem cytrynowym można oczyścić pralkę - 2 saszetki wsypać tam, gdzie wsypuje się proszek do prania i nastawić puste pranie na 90 stopni (tak poradził mi pan z serwisu):-D.

reklama
Do góry