reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

To chyba tylko północ dziś piękna:-) ja właśnie wróciłam z 3 godz. spacerku, słoneczko cudowne ludzie w krótkich rękawkach fajnie było.
Trzymajcie siędziewczynki, juz coraz blizej do konca mdłosci (miejmy nadzieje), o matko, jak ja się nie mogę doczekac, kiedy mnie kuchnia przestanie odrzucac!
ja dziś pierwszy raz miałam spotkanie z kibelkiem na szczęście szybko i po krzyku. Mam nadzieję, że to przez ciążę, bo moja mama wczoraj pół nocy się męczyła, oby mnie nie zaraziła.

reklama
joamar oby to jelitówka nie była- bo tego to nawet najgorszemu wrogowi nie życzę. Ja przy jelitówce rzygałam prawie dobę i to co pół godziny. :baffled:

Kurczę ugotowałam kapustkę do tych łazanek, ale w między czasie synek mi zasnął to i ja z nim, no i jak wstałam to mi się tych łazanek odechciało :dry: Tak szkoda mi się tej kapustki zrobiło że w końcu dokończyłam danie i teraz leżą biedne :dry:

Monnik mamy podobny problem, tyle że ja usg będę miała w 10t6 i położna problemu nie widzi i mi terminu usg nie zmieniła. W poprzedniej ciąży usg miałam chyba w 13t5d i też wszystko było ok. Dzidziuś już wtedy jest duży ( mój miał 7,5 cm więc lepiej wszystko widać) a jeżeli chodzi o te nt to nie tylko patrzy się na jego grubość w danym tygodniu, ale także na inne cechy charakterystyczne dla np Downa np brak kości nosowej, jelitka, mózg, serce.
U mnie np. wszystko ładnie wyglądało- ale np w serduszku synka jest dodatkowa struna ścięgnista ( a występuje ona czasem przy zespole Downa). Ale lekarz dokładnie się wszystkiemu przyjrzał i stwierdził, że kość nosowa jest, nt 1,43 mm, więc w normie i nie ma się czym martwić. Po prostu czasem będzie słychać szmery w serduszku, z czasem możliwa arytmia. I tak rzeczywiście jest.

Olcia100
u mnie też są niedzielne obiadki u mamy. Ale jeździmy co 2 tyg bo mąż np. dziś pracuje a za tydzień już nie i wtedy będzie jedzonko u mamy :D Tak to prawda kuchnia własnej matki jest najsmaczniejsza i nic własnego nie smakuje tak jak u mamy.

Missiiss hehe i dlatego nie mam psa- jestem za leniwa by lada świt, popołudniu i wieczorkiem spacerki robić :sorry2:

Tort prawie zjedzony. Wszyscy wcinali aż im się uszy trzęsły. A mnie też ślinka leci jak pomyślę o łazankach;-)

Mam dziś dziwny dzień. Dwie noce spać nie mogłam, a jeszcze wczoraj poszłam późno spać, po spędzeniu sporego czasu za kierownicą. No i dziś chodzę jak nieprzytomna.

Mamolka termin mam na 9 grudnia.

cały dzięn jakaś rozbita jestem...
Już chce być z mężem, niby 3 dni, ale teraz to się dopiero wlecze....
wszystko mnie nudzi, nic mi się nie chce...
Dobrze, że jutro dopracy, to dzien szybciej minie (mam nadzieje!!)

cały dzięn jakaś rozbita jestem...
Już chce być z mężem, niby 3 dni, ale teraz to się dopiero wlecze....
wszystko mnie nudzi, nic mi się nie chce...
Dobrze, że jutro dopracy, to dzien szybciej minie (mam nadzieje!!)

mnie też się nic nie chce, leje cały weekend, wyjść nigdzie nie można, choć do pracy też mi się nie chce, jak siedzę w domu to się lepiej czuje, a jak wstaje do pracy przed 7 rano to mnie potem pół dnia muli
w ogóle wciąż nie byłam na usg, termin mam na 21, a to dopiero pierwsze, a ja nawet nie wiem który to tydz.... :/ a juz bym chciała wszystko wiedzieć

A czytacie już jakąś literaturę fachową o ciąży i macierzyństwie?
To pytanie do dziewczyn, które pierwszy raz zostaną mamami.
Bo ja już myślę o ząbkach, kolkach, karmieniu.... nie wiem czy to normalne :)
bo jednocześnie myślę, że dość mam mdłości, zmęczenia i innych ciążowych dolegliwości i chciałabym normalnie jeść, a nie tak wybiórczo,

robi mi się niedobrze np na widok brudnych naczyń albo jakiś resztek jedzenia w zlewie, które trzeba zmyć po myciu....

a jak Wasze libido?

Moje powoli wraca... ale powoli... albo inaczej jak troszkę jest to narzeczony próbuje korzystać, świntuch :)
Poza tym mam wrażenie, że ja się tam trochę "zmieniłam"....

Czesc dziewczyny

U mnie mocno pracowity weekend :/ wlasnie zaczynam relaks - i co z tego jak jeszcze 2 dni do pracy ;/

Ps: dostalem odpowiedz od admina w sprawie moderatora. Pozwole sobie zacytowac:

"Wybierzcie osobę wśród siebie i dajcie mi znac.
Wtedy dostanie uprawnienia moderatora w waszym dzial"

Wybor nalezy do was ;]

Pozdrawiam

reklama
szwarou a ty rodzynku nie chcesz byc moderatorem ?? :) facet tu porzadek moze zaprowadzi :) o albo mamolka mamolka sie mysle najbardziej nadaje :) nie jest wredna nie medrkuje i umie sie z kazdym fajnie dogadac :) ja glosuje za mamolka :)

tuniawstret do naczyn to ja tez mam haha :D i dlatego maz z mywa :p

Do góry