reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Dla mnie nic nie mówiła. W dodatku przepisała taką bo jak powiedziała słyszała ,ze doustna jest niedobra w smaku.

reklama
Elena też uważam, że jak się dostaje coś dowcipnego to z jakiegoś konkretnego powodu. I seks jest wtedy niewskazany. W tym wypadku progesteron znosi samoistną czynność skurczową ciężarnej macicy, podtrzymuje ciążę zagrożoną- przy ryzyku poronienia. Seks jest dozwolony w ciąży, ale nie zagrożonej.

Myślę, że twojemu chłopu nic się nie stanie ;-) Może stanie się bardziej wrażliwszy i zrozumie o co nam kobietom chodzi ...heheh żartuję.;-)

aaaa i znalazłam coś takiego- ale to dotyczy NATURALNEGO PROGESTERONU ( a nie wiem co to za jeden)
Stosowanie naturalnego progesteronu przez mężczyzn:

Progesteron jest prekursorem wszystkich Innych hormonów stery­dowych, może
więc być stosowany przez mężczyzn. Daje dobre rezultaty w leczeniu
zapalenia, przerostu i raka prostaty, bezpłodności, zapalenia stawów.
Progesteron w odpowiednich dawkach może poprawić funkcje sek­sualne u
mężczyzn z Impotencją.

Ostatnia edycja:
hehe :) i tak bym mojemu nie pozwolila sie sekxic jak biore lutke :) dowcipna. wlasnie jak pisze mamolka lutka znosi czynnosc skurczowa i pomaga przetrwac zarodkowi wiec ja bym nie ryzykowala z tym sexikiem. ale to moje zdanie... tak zrobisz to co uwazasz za sluszne a i co jeszcze dodam to lutka dowcipna jest ;epsza od doustnej miedzy inymi dlatego ze dziala glownie w obrebie macicy i szybciej niz ta doustna. doustna oprocz cierpkiego smaku bbrrr kilka razy ja bralam jak wszystkie tabletki lykane dziala na watrobe i inne narzady wiec i dowcipna jest bezpieczniejsza dla calego organizmu -moj profesor mi ostatnio tlumaczyl bo jej nie chcialam brac no i si eskusilam na szczescie we wtorek koncze :)

jejciu ale mnie katarzysko dopadlo :/ pewnie od tego deszczowego spaceru do szkoly gdzie i tak ni nie zalatwilam. znacie jakies domowe sposoby na katar ??

Ostatnia edycja:
Elena mi się wydaje, że mając przypisane jakieś globulki dopochwowe nie należy uprawiać seksu, ale najlepiej pewnie w razie wątpliwości zadzwonić do lekarza, ponieważ czasem dla nich jest coś tak logiczne, że zapominają o tym powiedzieć pacjentce, a wcale tak nie jest.

jejciu ale mnie katarzysko dopadlo :/ pewnie od tego deszczowego spaceru do szkoly gdzie i tak ni nie zalatwilam. znacie jakies domowe sposoby na katar ??
Bardzo dobre jest włożenie ząbków czosnku do nosa ale naciąć tylko delikatnie by zapach się wydostał ale by soki nie podrażniły śluzówek.

Ja zawsze jak narzekam na katar to mi na gardło idzie i wtedy dopiero płaczę, że wolałam katar :) U mnie jest jak w tym porzekadle "Katar nie leczony trwa tydzień, a leczony 7 dni".. Więc nic nie pomogę. Jedynie mogę podpowiedzieć, że warto nos dmuchać w taką już kilka razy praną pieluchę tetrową lub podsuszone chusteczki nawilżane ( takie dla niemowlaków). Ja przynajmniej nie mam wtedy tak zdartego nosa, jak przy ciągłym dmuchaniu w chusteczki czy papier toaletowy.

Gorąca herbatka i dużo snu.

jaomar :szok: ty zartujesz???????? !!!!!!! ????

nos mi chyba wyzre od czosnku :) boje sie wkladac czosnek do nosa :/ zaraz wlasnie zrobie herbatke ale soku malinowego nie mam tylko zurawinowy ale z cytrynka za to no i jak miod nie pomaga z goracom herbata to hmmm mam jeszcze krople euphorbium ziolowe ale sie troche boje ich chociaz kilka tygodni temu je wzielam i pomoglo

Ostatnia edycja:
Elena czyli jest u ciebie ryzyko poronienia.

A ja jak już się wygadałam na wątku zachciewajek- mam dziś straszną ochotę na łazanki z kapustą. Kapustę mam, więc połowa sukcesu ! hihih.. A mąż w robocie i pewnie zaraz sobie jakiś obiadek zamówi- więc nie mam wyrzutów sumienia że obiad jakiś nie niedzielny.

reklama
Witam i wszystkim wam bardzo bardzo gratuluje!!! :)

Może któraś z was chciałaby spodnie ciążowe kupić tanio?
Bo mam prawie nówki, ja miałam ciąże zagrożoną i z domu nie wychodziłam więc nie miałam kiedy ich zakładać. Ale wygodne, naprawde super, później się bardzo sprawdziły jak zaczęłam wychodzić z domu!
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro <- tutaj macie link do moich aukcji, ciuszki dla dzieci, obraz, spodnie ciążowe...

Do góry