reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

no własnie jestem za Pati że przydałby się tu lekki porządek;) ja np, na kilka watków nawet nie jestem w stanie zaglądać, za dużo tego, niektóre zbędne, mówiące o tematach o ktorych mozna dyskutować tu na głównym, po co się rozdrabniać...

więc kto na moderatora??:)

Anka a czego uczysz jeśli mozna spytać? będziesz pracować do końca roku? Jeśli masz umowę na stałe to musza Cię z powrotem przyjąc na równorzedne stanowisko co przed ciażą dajace równoważne zarobki. Zrobiłam na Twoim miejscu jak pisze Pati, poszłabym do końca roku na wychowawczy. Wróciłabym od września.

reklama
Ja co prawda na L4 ale do dzis :p Bo gardlo chore bylo :-) A tak to do lipca bede pracowac ;-) Przynajmniej mam taka nadzieje :-) potem od wrzesnia to juz sie zobaczy, jak bede sie czula...

Urlop nauczyciel moze wziac jedynie bezplatny i w porozumieniu z dyrekcja - rezygnowac z wynagrodzenia na 2 miesiace to troche boli :/ Zwłaszcza jak dzidzia na świecie... najwyzej przecierpie i poszukam jakiejs opieki dla malucha... bedzie ciezko, ale damy rade, zreszta co mi pozostaje ;-) a moze da sie cos wykombinowac jeszcze... wlasnie np. wychowawczy - musze sie zorientowac w tym, bo jeszcze sie nie znam :-)

Ucze jezyka polskiego :-)

A mnie jest ogromnie miło, że tyyyyle miłych słów od was przeczytałam i ogromnie Wam dziekuję :tak:
Pati.b ja z przyjemnością zajme sie naszym grudniowym wątkiem,ale właściwie co chcesz zmienić?? Każdy watek powstał po to, zeby nie pisać w głównym grudniowym wątku wszystkiego bo by oszaleć można. Ja czytałam tematy, które mnie najbardziej interesują a jak mam chwilkę czasu to reszte.
Sarka jesli chcesz to możesz wrócić do pracy ale czy nie za dużo stresu masz w pracy ?? jeszcze zalezy w jakiej szkole uczysz a nie maja już kogoś za ciebie na zastępstwo??
:) Anka :) z natury i doswiadczenie wiem, że kazda nauczycielka wraca na swoja posadę do szkoły po macierzyńskim. Jeszcze zalezy jaki jest dyrektor ale przeważnie rozumieja jaka jest kolej rzeczy czyli. jak sie jest młodym to i dzieci sie ma:tak:

o juz wrocilam :)
masakra tyle czasu i ciagle pada a ni parasola nie mam ale za to kurtke nieprzemakalnom i windstoper :0 wiec cieplo mi bylo tylko nogawki zmoczylam

na obiadek kupilam schabowe surowczke i mlode ziemniaczki bede robila z koperkiem mniam :D

ewwe co do szkoly tobylam i sie dowiedzialam wszystkiego :) powiedzialam jej jaka jest sytuacja ze nie chodze juz od marca praktycznie na zajecia to mi pwoiedziala ze po pol roku studiow moge tez wziac dziekanke i napsze podanie i od nastepnego roku od marca dokoncze pierwszy rok i juz :0 ) chociaz nie wiem czy mis ie bedzie chcialo wracac tam jak dzidzia bedzie w domku :p a studiuje pedagogike opiekunczom z terapia pedagogiczna. wczesniej rok studiowalam rachunkowosc ale zrezygnowalam bo choc szlo mi dobrze i mialam srednia 4,5 to stwierdzilam z enie chce pracowac w ksiegwosci bo to jest nudne :) a maluchami to ja sie moge zajmowac :)

a i kupilam osbie ciasteczka fornetti mnniiiaaammm !!!!!!!! :D

Ja jeszcze tak wracając do tych L4....... powiedzcie czy musiałyście donieść do pracodawcy jakieś specjale zaświadczenie o ciazy, dające Wam dzięki temu możliwośc otrzymywania 100% pensji. Ja zaniosłam ostatnio normalnie L4 no tyle tylko że od gina ale podejrzewam że to jest traktowane jako normalne L4 a nie ciazowe i dostane 80% wypłaty:/ jak to u was było? jeśli niosłyście coś takiego to jak takie zaświadczenie wygląda?

sarka lekarz pisze z e jestes w ciazy i juz :) i pieczatka z podpisem . a na ll4 ciazowym jest zawsze literka b to oznacza ze jestes w ciazy inalezy ci sie 100% wyplaty :)

reklama
Od razu przepraszam za brak polskich liter, ale cos mi syn naprzyciskal w notebooku i lipa.

Wiolcia
jestem, jestem tylko po tym naszym wyjezdzie dojsc do siebie nie moge- sterta prania straszy a domu wilgotno bo na dworze pada ( a ja nie lubie zapachu takiej dlugoschnacej odziezy...feee wiec czekam na lepsze dni, ale chyba bede musiala sie zmusic bo zapowiadaja deszczu ze hoho...:eek:)

a na forum ciagle nadrabiam zaleglosci. Tyle piszecie ze nie nadazam.

Od razu przepraszam nowe mamy ze nie nanioslam zmian do listy grudniowek. Dzis postaram sie uaktualnic liste.

Adusia
slonko, tak mi przykro. Zapalam
[*] dla Waszego Aniolka.

Boze tyle tematow poruszylyscie, nawet nie wiem co tu by od siebie dodac.
A wiec tak:
ja na szczescie mam wyniki z badañ niezle, ale i tak lekarz przepisal mi zelazo 2x dziennie. HBG 13,3 a glukoza 78 :)

Ja mam kota i nie mam zamiaru go nigdzie oddawac ( a tak zrobilam z nasza pierwsza kocica jak bylam w pierwszej ciazy:-( Do tej pory zaluje, choc u mojej babci miala sie bardzo dobrze i wychulala sie ze hej, niestety samochod ja potracil i tego sobie wybaczyc nie moge :-:)((( )

Anka tak sobie pomyslalam z tymi twoimi kotami ze moze byscie kupili wczesniej lozeczko dla dziecka i za kazdym razem przeganiali koty jak tylko sprobuja sie tam w nim wylozyc. Moze w koncu sie nauczá ze tam nie wolno wlazic i spac. Slyszalam ze podobno wkalada sie do lozeczek folie aluminiowa i ona koty odstrasza bo one nie lubia takich szeleszczacych miejsc do spania.

Ja, tak jak wiekszosc z was z koncem macierzyskiego bede bezrobotna, bo od maja 2010 :-) do konca kwietnia 2011 roku jestem zatrudniona na 1/2 etatu jako pracownik biurowy w biurze rachunkowym ( missiiss1301 heheh ...:-D). A potem bedzie co bedzie.

Tez planuje wlasny biznes. Miejesce i pomysl juz jest. Tylko kasy brak :dry:. Mieszkam w miejscowosci z uzdrowiskiem a moim marzeniem jest wlasna niewielka kawiarnia. Rotacja kuracjuszy jest co 2-3 tyg przez caly rok. Miejscowosc przyciaga tez mase ludzi w cieple weekendy. Wiec na klientow raczej narzekac bym nie mogla. Mysle tez o wspolpracy z miejscowa piekarnia ( catering i sanepid z glowy :-) ). Zreszta juz robilismy wstepny wywiad w sanepidzie. Tylko ten konserwator zabytków nad nami sie czaji :dry:. Ale jakos damy i temu rade. Kasa pewnie bedzie i z unii i z kredytu ktory planujemy wziac na budowe domu.

Do góry