reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

właśnie sie dowedziałam, że zamykają placówkę w której pracuję. Więc pozostaję bez pracy ale myślę, że wypisane L4 mnie ratuje bo nie moga mnie zwolnić. Już wiem, że w grudniu nie przedłużą mi umowy więc nie mam dokąd wracać po macierzyńskim... SZOK:no: Nie spodziewałam się...

reklama
a ty znów o tym dzidziu - że mały.Missiiss... Nie mam siły do Ciebie:) Ale skonsultuj to z lekarzem, może coś w tym jest.

Co do suwaczka, to może się domyślił, że dzidziuś wolniej rośnie, i się dostosował do jego rozmiarów??:D

głupi żart....

Wiolcia spoko mnie sie umowa konczy w na koniec grudnia, potem macierzynski z zusu i dupa:) umowa nie zostanie pzedłużona ale nie wygasa, mimo to już mam wizje jak wracam do pracy i mnie zwalniaja. Nie przedłużą mi umowy bo "nadużyłąm" ich pseudo dobroci i zaufania, bo zaszłam w ciążę i nie byłam w stanie dymać do samego porodu.Zresztą nie wzięli nikogo na zastępstwo więc zobaczą jaka oszczędnosć - ludzie sobie radzą beze mnie, redukcja etatu, bo po co mój etat skoro 15 miesięcy pracowana beze mnie. Głupi kraj naprawdę ale mam to w d.. Poradzę sobie jakoś, i sama nie wiem czy bym chciała wrócic po tych jazdach związanych z moją ciążą.

Ja się tylko zastanawiam czy nie dostane wymowienia dzisiaj bo wtedy dupa z moim l4 od poniedzialku... i wtedy zostaje bez srodkow do zycia. Co prawda to byla najnizsza krajowa 980 zl ale zawsze cos... moze niepotrzebnie dawalam szefowi znac o moim zwolnieniu bo wtedy nie zamknal by tak szybko... sama nie wiem i troszke sie obawiam. Jakbym innych zmartwien nie miala...

ewwe ty ale z tym suwaczkiem cos w tym jest :p hehe :) ja mam jeszcze kilka zastrzykow 0,4 bo jeden lekarz ciagle mi kaze brac 0,4 a ten profesor 0,2 tylko nie wiem czy tak zrobic czy nie moze lepiej nie bede kombinowala ale chcialabym sprawdzic czy cos w tym jest :)

wiolcia no kiszka troche ale pomysl sobie ze dobrze ze bedziesz miala placone l4 i macierzynski sa kobitkiktore niepracuja i sa w ciazy i nic nie dostaja to szczescie ze chociaz teraz troszku kasy bedzie. ja wam powiem tak jak ewwe ja tez mam to w dupiebo zaraz jak wroce z macierzysnskiego to mi sie umowa skonczy wiec pewnie out bede miala ale co tam moze zaloze swoja firme :) sie zobaczy mamy ochane caly rok praktycznie zeby wymyslec sobie co bedziemy robily pozniej :) nie moga ci wypowiedziec to nie firma sie likwiduje tylko placowka a z reszta nawet jakby firma sie likwidowala to zus ci bedzie placil. wiem bo sie dowiadywalam bo moja firme mieli zamknac i z kadrowa duzo rozmawialam i z jedna i z druga :)

Wiolcia spokojnie, nie dadzą wypowiedzenia Ci bo już poinformowałaś szefa ze jestes w ciaży.Jesteś pod ochroną:)

Wiolcia_6 planów na czas wolny na zwolnieniu nie mam pewnie internet, tv, spanie no i odliczanie dni do kolejnych wizyt:-)

Dzieki dziewczyny... jak widzicie my to mamy same problemy. Kobiety mają ciężki żywot...
Missiiss ja własnie myślę o otwarciu własnej firmy, mamy z mezem odlozone pieniazki na ten cel wiec moze wlasnie je wykorzystamy. Wierze w to,ze wszystko w zyciu ma jakis cel. Ogryzek właśnie uratował mnie przed bezrobociem :) Teraz ja muszę zrobić coś dla niego zeby mu sie dobrze zylo. Jak cos to zakladamy wątek o firmach grudniowek i po macierzynskim rozpoczniemy walke o utrzymaniu sie na rynku:)))) Juz niedlugo zaczne analize rynku :D

reklama
wiolcia no i taka postawa mi sie podoba :) a jaka branze myslicie ?? bo ja chcialam na poczatku sklep dla dzieci malych z rzeczamia le tu w opolu tego jest multum i cyba bede musiala wymyslec cos innego. mamy teraz tyle czasuw ciazy zeby jakies biznes plany porobic i w ogole ze kosmos :) wiec nie proznujemy i do dziela :) ja musze poczytac o roznych firmach jaka zalozyc :)i porozgladac sie czego jest ile w opolu :)

a co do naszego zywotu to poprostu mamy przesrane haha :D:p rozstepy , cellulit, wieczne odchudzania , w pracy tylko ciaza si epojawi i juz o , mlodych mam nie chcetnie przyjmuja i w ogole okres i tak w kolko :) ale za to jestemy piekniejsze od mezczyzn ;)

Do góry