reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

co ma witamina D do pocenia się?
Zuzka wypija herbatki od 125ml-200 ml -zależy od dnia.
Zimno okrutnie i pada śnieg, czy ta wiosna kiedyś przyjdzie...?

reklama
Sarka - ja poję na żądanie:-D tzn tyle ile chce. Jak widzę, że marudzi zaraz po jedzeniu - dostaje plantex, a jak między karmieniami do robię 80ml rumiankowej albo uspokajającej - zwłaszcza wieczorkiem;-) a on wypija ile chce. Wychodzi różnie czasem w ciągu dnia 100-150 ml herbatki wypije, a czasem wcale, bo np. śpi cały dzień;-)

ewwe - nie sądzę by to był powód do niepokoju, małe dzieci mają po prostu intensywny metabolizm. mój też się ostatnio poci, choć nie tak bardzo jak Borysek, mimo, że w sypialni 18 st. a on ma tylko 1 warstwę na sobie:baffled: Wit. D nie podaję, ale on ją ma w mieszance.
A w czym go kąpiesz? tzn czy stosujesz emolienty?

Ostatnia edycja:
sarka moja pije max 100 ml, jak wypije 60 ml to sukces, nie umiem jej więcej wmusić, bo ona tych herbatek nie lubi, poję ją na głodnego przed mlekiem, jeśli jeszcze nie wrzeszczy, że już natychmiast mleko... i się martwię czy to nie za mało...

nie wiem ile mam stopni szczerze powiedziawszy, ja chodzę w krótkim rękawku i cienkich spodniach dresowych, śpię w koszulce na ramiączkach, a Zuzi nie da się grubiej ubrać jak to body i skarpetki bo właśnie zaraz jest spocona i wyskakuje jej potówka, więc wolę jej nie przegrzewać, zresztą sprawdzam jej temp na karczku, również w nocy...

ale te Wasze bąble to w samym bodziaku i skarpetach i tak z gołymi nogami? Rany to ja jakaś mama wariatka jestem bo Zuzka śpi w body, rajstopach i pajacu śpiworku i przykryta kocem a w nocy mam 20 stopni w pokoju - może ją przegrzewam? ale potówki nigdy żadnej nie miała...

Ida śpi w samym body. Bez skarpetek. Na początku jej zakładaliśmy, ale spadały, więc daliśmy sobie spokój. Śpi z nami i jest przykryta kocykiem i kołdrą, więc nie daje rady się rozkopać. Karczek ma zawsze ciepły.

ale te Wasze bąble to w samym bodziaku i skarpetach i tak z gołymi nogami? Rany to ja jakaś mama wariatka jestem bo Zuzka śpi w body, rajstopach i pajacu śpiworku i przykryta kocem a w nocy mam 20 stopni w pokoju - może ją przegrzewam? ale potówki nigdy żadnej nie miała...

to moja Zuzka chyba sie upiekła :-) i jeszcze dałabym znać, że jej gorąco marudząc, tak, śpi z gołymi nogami, i w takim samym stroju przebywa cały dzień w domu, jedynie na wyjście ubieram jej 3 lub 4 warstwy w zależności ile stopni na minusie jest na naszym polskim biegunie zimna,

swoją drogą marudzila i beczała od godz i się zdecydowaliśmy ją wykąpać pól godz wczesniej niż zwykle, jak zwykle od kilku dni dostała po kapieli na przewijaku histerii - poważnie nie wiemy dlaczego tak jest, po czym wysmarowana i ubrana i uspokojona, zasnęła w przeciągu 5 minut i śpi... ciekawe jak długo, bo jak zwykle od kilku dni znów nie chciała jeść przed snem, ale przybiera na wadze, więc widać ma taki kaprys, bo 520 g w 3 tyg to chyba dobry wynik...

Tunia wg mnie cały dzien bez niczego na nogach to przesada. Ja nie przegrzewam ale body i półspiochy to wkładam-jednak to jest maluszek no ale kazdy ma swoje zdanie
sarka -tak mam w domu nebulizator. kupiłam na necie i glupia jestem bo o nim zapomnialam a moglam wczesniej zaczac to by pewnie bylo po chorobie, a tak dziecko i ja mamy traume na widok soli fizj. i aspiratora. mozna wypozyczac w aptekach ale ostatecznie to 1 wydatek na lata i zawsze to swój.

reklama
Ojej, Tunia, gołe nóżki w dzień to chyba przesada w druga strone. Ida śpi z gołymi, ale w ciagu dnia (przeraszam za brak polskich znaków, ale z dzidzusiem pisze sie troche trudniej :-)) ma body i spiochy - mój ulubiony zestaw. Spi przykryta kocykiem, ale z niego łatwo sie wyplatuje. I skoro ja nosze długi rekaw, to dzidzuś tym bardziej. Ale Ty sama najlepiej wiesz, co Zuzi pasuje :-)

Do góry