reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
ja tedwo zyję, chodze do tyłu...:( powiedzcie mi ile dziecko może nie spać!!! nie spała cała noc i calutki dzień, padla 5 min. temu oczywiście rycząc, cały dzień płacze, a raczej drze się - już nie wiem co sie dzieje:( doi tego strasznie mało dziś zjadła, pić w ogóle nie chce, jestem załamana, wymeczona i zrezygnowana, boję sie normalnie cokolwiek koło niej zrobić bo wszystko wywołuje spazmiczny ryk:( boję sie nocy bo normalnie jak jej nie prześpię to padnę na twarz

SARKA jeśli Cie to pocieszy mojej tez cos sie dzisiaj robi-niewiele spała i teraz tez cmoka kciuka i sapie... juz niby spi a za chwile jęczy. Jak zaśnie -o ile zaśnie to pewnie sie PAulina zbudzi bo cos jej sie przysni itak w kółko. A mnie kolano boli-jakas zmiana pogody bedzie czy jak?

Olcia nie martw się 30 kochana, u mnie już za 4 dni 33!!! stuknie. Chociaz wiem, że sama zmiana tej cyfry na początku jest przełomowa;-):-)
Elena - nigdy nie słyszałam o takim przypadku.
Cwietka zazdroszczę słodkiej diety:-p
mój organizm niestety spłatał mi figla, bo spodziewałam się, że tak jak po pierwszej ciąży zbędne kg same i po cichutku sobie umkną, a tu klops:angry::angry::angry: no cóż, po 30 metabolizm zwalnia i o ile łatwiej jest przytyć, o tyle zrzucić wagę o wiele trudniej:sorry:

Asjaa niemartw sie ja bylam pewna ze zrzuce zbedne kilogramy w 2 miesiace a tu klops wciaz mam +10 kg, a musze dodac ze mam 22 lata. No coz mam nadzieje ze kiedys wroce do swojej wagi :-)

a ja dzisiaj mialam udany dzien :) po pierwsze w miare wyspalam sie w nocy. po drugie udalo mi sie zdrzemnac w dzien z moimi dziewczynami. po trzecie wyskoczylam wieczorem na basen :D nawet rachunek za wode nie zepsul mi humoru, chociaz przez chwile mi sie slabo zrobilo jak zobaczylam cyferke :/ to na pewno przez te prania ...

jutro rano mamy szczepienie i oczywiscie mega stres dla mnie ... ide sapc, bo wszyscy w domu juz chrapia ;)

nawet rachunek za wode nie zepsul mi humoru, chociaz przez chwile mi sie slabo zrobilo jak zobaczylam cyferke :/ to na pewno przez te prania ...

Miałam to samo :( Za ostatni kwartał, czyli czas akurat po urodzeniu Franka - od grudnia do lutego - ponad stówa dopłaty... Od czasu tego rachunku wprowadziłam znowu pranie raz w tygodniu ;) Pucek brudzi już mniej, poza tym piorąc rzadziej mam okazję ubrać go w więcej ciuchów - przedtem zakładałam w kółko to, co lubiłam najbardziej i w rezultacie w połowie w ogóle nie chodził...

Pucek zrobił nam dziś niespodziewankę i spał od 20.30 do 5 rano :) Na brzuchu co prawda, ale skoro tak mu wygodniej, to nie będę go zmuszać do męczenia się na plecach. Próbuję co wieczór tak go układać, ale jeśli jeszcze coś mu w brzuchu siedzi, to budzi się po paru minutach. Może jak mu układ pokarmowy dojrzeje, to będzie lepiej. Choć ja też zawsze wolałam spać na brzuchu :) Dopiero ciąża nauczyła mnie spać na boku :)

Wszystko fajnie tylko okropnie boli mnie ostatnio kręgosłup w części piersiowej. Chociaż nie wiem czy to kręgosłup, czy mięśnie, bo ból się pojawia przy wysiłku i promieniuje na całej szerokości pleców. Chyba muszę zacząć jakieś ćwiczenia...

witam,
sarka współczję, a przecież masz jeszcze drugie dziecko, więc tym bardziej pewnie ciężko:-( wiem, że są różne opinie co do czopków ale ja bym podała viburcol:tak: na takie stany niepokoju, płaczu powinien pomóc. Jeśli ją coś boli, to podaj raczej paracetamol. Powodzenia:tak:

ewa86 to podobnie jak moj zasnał o 20,30 i spał do 4,30 pierwszy raz tak dlugo (bo zawsze gora 3 h )a potem zasnał bez problemu i obudził sie o 7,30 jestem z niego bardzo dumna

reklama
Igor chyba w jakiś dziwny sposób przechodzi kolejny skok rozwojowy. Nie jest płaczliwy, ale za to w nocy nie śpi dłużej jak 2 godziny na raz. Trzecia noc z kolei. Dobrze, że weekend za pasem, to mąż weźmie jeden przymusowy dyżur nocny :)

Do góry