reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

tak samo z gumką do ścierania ( u was chyba do mazania) - hehe

ojj jest kilka dziewczyn co mog łoby się zameldować czy wszystko u nich ok

reklama
u mnie te same nazwy co u ewy bo my z tych samych regionów:-)

a moje dziecko w ogóle swoje odbicie w lustrze ma gdzieś, jakby w ogóle na nie nie reagowała...

w ogóle dziś po tym szczepieniu tylko śpi, je lub płacze jak nie śpi,
zjadła przed chwilą TYLKO 60 ml, nosiłam ją pół godz i nic nie odbiła, włożyłam do bujaczka i muszę patrzeć żeby nie zwrócila przypadkiem,
czasem tak ma, że nie chce odbić w ogóle ale nic się nie dzieje...

uciekam robić grzybową... co do zrzucania kg to zamierzam zasuwać na stepperze, brzuch i uda mam do zrzucenia, ale nie dużo tego jest, jednak chce ćwiczyć po wizycie u gina, do którego dotrzeć nie mogę, bo albo @ albo plamienie albo jestem na tyle zmęczona, że mi się nie chce, ale chyba nast wtorek to ostateczny termin...

hej

dziękuję wszystkim za życzonka!!! jakie miłe zaskoczenie:)
to już niestety 30-tka, więc nastrój taki sobie:/

Oliwka od rana ma kaszelek:///, ale byłyśmy na szczepieniu i lekarka powiedziała, że zdrowa i że taki kaszelek (akurat kaszlała też przy niej) to nic takiego. Ja jednak strasznie się martwię...
no i strasznie mało przybrała- 0.5 kg przez 5 tyg..., ale tak sobie myślę, że przecież nie może co miesiąc przybierać po 1 kg bo mając roczek ważyłaby 14 kg...

moje dziecko ma dzisiaj zdecydowanie zły dzień!! urządza sobie tylko chwilowe drzemki i resztę czasu ryczy... teraz śpi w bujaczku - oczywiście nogą muszę go bujać bo inaczej masakra hehe ja już nie wiem co jest. zresztą od 2 dni znowu są kupki po każdym karmieniu :szok: już było tak, że ok 3 dziennie, a teraz co karmienie to kupa - nawet w nocy hehe
w ogole gdyby nie to, że dopiero co będzie miał 2 miesiące to bym pomyślała, że męczy go na zęby - ręce to by najchetniej zjadł, wszystko ładuje do buzi, marudzi no i więcej kupek niż ostatnio - idealne objawy ząbkowania hehe choć mojego kuzyna córce właśnie tak wcześnie zęby zaczęły wychodzić i wszyscy się strasznie dziwili... ja mam nadzieję, że dzisiaj to gorszy dzień i jutro będzie lepiej.

co do dziewczyn - nie pojawiły się już dawno Bodzinka, elena, myangel, agbar, kliwia... ma ktoś jakiekolwiek wieści od kotkinadachu może?
odezwijcie się babolce :-)

małżowi podsunę bujaczek a ja idę upiec szarlotkę bo chcica na slodkie jest masakryczna! a dopiero co wczoraj się skończyło słodkie z chrzcin :-D

Ostatnia edycja:
My po neurologu. Z Idyllą wszystko ok. Mamy tylko podkładać jej pod rączki wałeczek z pieluszki jak leży na brzuszku, bo jej rączki uciekają do tyłu i zamiast się na nich podpierać, to robi z siebie walenia wyrzuconego na brzeg.

Co do diet, to ja jestem obecnie na piernikowo-szarlotkowej ;-) Dieta drożdżówkowa też dobra :-D Na wadze dawno nie stawałam,ale skoro mieszczę się we wszystkie ubrania, to już bardziej chudnąć nie chcę.

Gabriella - ja czekoladę wcinam codziennie, a gazowanych nie piję, bo nie lubię.

gabriella ja czekolake podjadam, gazowanego nie pije, ale jak masz chęć to sobie weż łyka-bo szklanka juz moze zaszkodzic

Antylopka-temperówka-bo ostrzy sie tempe:) tak sobie wymysliłam

z dietami bedzie u mnie ciezko-polazłam dzisiaj do lidla i juz zapas slodyczy zrobiony. kupiłam chusteczki do pupy ale jeszcze nie wypróbowałam ale mysle ze będą ok.

dziewczyny potrzebuje pomocy. Jak to jest ze ściągnietym mlekiem. Zamroziłam mleko i dzisiaj wyjęłam-to musze je dzisiaj podac czy jutro jeszcze bedzie ok?
Gosia ja w poniedzialek upiekłam blache ciasta marchewkowego a we wtorek po poludniu juz go nie było. Dalismy rade we dwoje...

reklama
Olcia nie martw się 30 kochana, u mnie już za 4 dni 33!!! stuknie. Chociaz wiem, że sama zmiana tej cyfry na początku jest przełomowa;-):-)
Elena - nigdy nie słyszałam o takim przypadku.
Cwietka zazdroszczę słodkiej diety:-p
mój organizm niestety spłatał mi figla, bo spodziewałam się, że tak jak po pierwszej ciąży zbędne kg same i po cichutku sobie umkną, a tu klops:angry::angry::angry: no cóż, po 30 metabolizm zwalnia i o ile łatwiej jest przytyć, o tyle zrzucić wagę o wiele trudniej:sorry:

Do góry