reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ewa[/B] - mi tez zostały 2 do wagi sprzed ciązy, ale ja już mniej nie chce ważyć. Lubiłam moje 58 kg:)

Ja też lubiłam moje 55-58 kg ;) Ale to było... 5 lat temu :( Przez te 5 lat doszła mi kolejna dyszka - masakra. Choć mój Mąż twierdzi, że moja waga sprzed ciąży jest normalna, a te 5 lat temu wyglądałam jak szkielecik. Teraz chciałabym dojść do 65, może kiedyś do 60. Ale pewnie zanim tą wagę osiągnę, to zajdę w kolejną ciążę i odchudzanie się skończy ;)

reklama
na moja psyche diety zawsze dobrze wpływają, jakoś mam wtedy poczucie że robię cos dla siebie, widze efekty i jestem szczęśliwa, oczywiście wszystko w miarę zdrowego rozsądku, a poza tym kazda dieta zawsze zostawiała u mnie jakieś dobre nawyki żywieniowe, które potem stosowałam nie bedąc już na diecie, typu nie łaczenie białek i węglowodanów, zastępowanie śmietany-jogurtem itp, bardziej sie też orientowałam a asortymencie sklepowym - co lepsze, co czym można zastąpić i miałam poczucie wpływu na coś, wiem co na mnie np zadziała, jaka dieta itp (własnie Duckan czy SB-South Beach) i przed wakacjami jak chciałam zrzucić co nieco to wiedziałam co robić;)
Nie zrozumieją tego osoby które nie mają problemów z wagą i takich dylematów wagowych (antylopka- wagę 58 kg to ja miałam w liceum więc o czym tu mówić;) - teraz jest tego sporo więcej:( ) są osoby co wsuwają wszystko i nie tyją, ja np wystarczy że jem normalnie to tyję, mi nie wystarczy odstawić słodyczy czy chleba(jak niektórym i kg im leca...), na mnie działa coś dopiero bardziej restrykcyjnego, niestety

krolcia a jaki katarek ma Daniel? co zaleciła wam lekarka?
ten antybiotyk to zapewne Bioparox:) nawet go mam w apteczce ale na mnie nie działa:)

Ostatnia edycja:
Tak to bioparox.:tak:
Ten katar to taki półprzeźroczysty śluz. Czasami zdarzy się coś bardziej żółtego, dokładnie taki sam jak opisujesz. Osłuchowo jest czysto, kaszelek od spływającego katarku. Mamy czyścić z pomocą wody morskiej i tyle. Jak wszystkiego się nie wyciągnie(czasami się zdarza), to położyć na brzuszku powinno wtedy jeszcze zlecieć.

Aha i postarać się obniżyć temperaturę w domu, bo po części ogrzewanie i suche powietrze wzmagają ten katarek.

Witam:-)
Na dzien dobry podam wam link fajnej stronki ktora znalazlam.Moze ktorejs sie przada Prawdy i mity o niemowlętach cz.1 - Ciąża i dziecko

A tak w ogole to ostatnio brakuje mi czasu.Nie ma takiej chwili zebym sie nudzila.Codziennie rano to nie wiem w co rece wlozyc.Po szkole sprzatanie, gotowanie, pozniej zas do szkoly, spacer i zas do szkoly, kolacja, kapanie itd itp.Ale dzis spacerku nie bedzie bo deszcz pada i tylko zaprowadze Adasia do szkoly i z powrotem.A mam dzis ochote sernik upiec:tak:

A co do diet to nie dla mnie.Ja po prostu nie potrafie byc glodna.Jestem wtedy nie do zycia:tak:

Od kilku dni zaczelam brac tabletki anty i od tego czasu moge plakac na zawolanie a do tego zrobilam sie bardzo nerwowa.Wkurza mnie to ale jak tu sie inaczej zabezpieczyc?W sumie to nie wiem czy antykoncepcja jest mi na razie potrzebna bo ja w ogole nie mam ochoty na jakies fiku miku:-D Dla mnie sex moze nie istniec.Kurcze tylko szkoda mi mojego meza:tak:

A jeszcze cos zapomnialam sie was zapytac.Chodzi o kolano Jasia.Od jakiegos czasu, jak zgina to mu tam klika, jak by cos przeskakiwalo.Nie jest to za kazdym zgieciem nogi ale bardzo czesto.Czy ktoras tez takie cos zauwazyla?

Ostatnia edycja:
jejku wy tu o dietach a ja bym diety zastosować nie mogła. nie nawidzę się ograniczać z jedzeniem :-D

no i co do jedzenia to młodemu zniknęły chrostki z jednego policzka więc ja już nie wiem od czego to... zjadłam jeszcze wczoraj normalnie ciasto więc już nie wiem co myśleć... tak myślę, że może jak to moje dziecko łapczywie je w nocy na leżąco to mu tam leci mleko po polikach i może od tego... a że tak zasypiamy to go w nocy już nie wycieram.

ja bym tez musiała przejsc na diete bo jak mi waga staneła 2 tyg po porodzie tak nic sie nie rusza a te 56 kg na wadze nie bardzo mi sie podoba juz nie mowie ze przed ciaza chciałam wrócic do starej wagi 48 ale chciałabym chociaz spowrotem miec wage przed ciazu czyli upragnione 53 kg ale chyba jak narazie to marzenie moj metabolizm jakos szwankuje :p

a wlasnie zapomniałam zapytac a moze znacie jakas diete w ktorej mozna jesc slodycze ? :tak: bo ja nie wyobrazam sobie dnia bez batonika czy ciasteczka
podziwiam dziewczyny jesli potraficie odmówic sobie słodkosci

reklama
Do góry