reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

witam dziewczynki czyzby wszystkie maluszki nadal spały ? :)
my zachwilke zmykamy na 2 zastrzyk pozniej w odpowiednim watku opisze jak podrosnał ten mój szkrab
a mnie walentynki minely podobnie jak kazdy dzien kłotnia z mezem :( ale wkoncu widac troszke poprawy jak postraszylam rozwodem ....
a no i piekne kwiaty dostałam co sie raczej mojemu mezowi nie zdarza oprucz moich urodzin no i urodzenia Wojtusia

reklama
ale jestem wsciekla na ta zime :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dzis u nas -12 st. i oczywscie z wyprawy do przedszkola nici ... czyli znowu sie w domu kisimy. mam tylko nadzieje, ze sie zrobi cieplej w dzien, bo musze cos na obiad kupic.

sarka, joamar - ja tez jestem gruba i moje Walentynki trwaly chyba 30 min ;) chociaz kwiatki dostalam :) a na alkohol jakos nie mam ochoty.

hello

ja tez juz chce chrzciny abu!!!! wiem marudze... ;0)

dzisiaj u nas niby sloneczko sie przedziera ale nie wiem jak bedzi epozniej poszlabym dzisiaj na spacerek z jasiulem no nic zobaczymy .... saman ie mam jak wyjs sprawdzic czy cieplo czy zimno cwietka jak bedziesz wychodzic to napisz jaka pogoda :)

Ja też mam problem, bo jednak musimy iść dziś do lekarza (a miałam nadzieję że będzie juz dobrze i nie będzie trzeba) malej katar się trochę nasilił, tzn znów jej furkało mocno w nosku i juz o 5 rano musiałyśmy zrobić te mało przyjemne zabiegi wiążące się z dzikim krzykiem. A u nas też dziś mrozisko, mam nadzieję że się rozejdzie bo to spory kawałek i byśmy szły spacerem, mam auto pod oknem ale to mojego M-ja nim nie jeżdźę a moim pojechał w góry://

krolcia ja daję Cebion od dwóch dni po 3 kr. tak mnie nakierowała farmaceutka w aptece i tak gufi napisała że dawała.
Ja ten Cebion teraz to będę stale do wiosny dawać, zapobiegawczo.

Nie wiem jakimi jeszcze sposobami można ten katar przegonić....wlewam pół ampułki soli fiz. w jedną dziurke i pół w drugą, odczekuję, pionizuję żeby trochę zeszło i sciągam gluciory Fridą, kropię Nasivinem 3x1kr, śpi przy oknie, inhaluję ją nawet Olbasem (kropie pieluszkę i kładę koło główki jak śpi) i duupa, kataru dzień 4:(
ile u was trwały te katarki?

cristalrose spokojnie możesz dietę zacząć i nawet jak za 3 tyg zjesz torta (i nie tylko) to nic się nie stanie - na tej diecie po takim dniu odpustu (a robi sie takie bo by człowiek zwariował bo dieta po czasie staje się bardzo monotonna dla organizmu) robisz dzień czysto białkowy i waga się normalizuje, więc nie zaszkodzi:tak: Wiele osób w moim otoczeniu ją stosowało, stosuje (teściowa, siostra, szwagierka)Ja też nie mogę się doczekac kiedy ją zacznę stosować, planuję tak od marca bo i tak już dość marnie z tym moim karmieniem.

missiiss nie ma chyba piękniejszego miesiąca na Chrzest jak własnie maj:) nie rozumiem czemu nie chcesz zaczekać, ja najchętniesz chrzciłabym własnie w maju, ale raczej będziemy czekac na moją siostrę do sierpnia aż:/ to dopiero sie naczekam...

Ostatnia edycja:
hej dziewuszki, jakby nie trąbili w telewizji że walentynki to nawet bym nie wiedziała, mogę co prawda winka się napić ale nie mam z kim bo mąż jak nie w jednej to w drugiej pracy i wiecznie go nie ma...
jomar - Ty jesteś gruba??? gdzieś tam mi się przewinęło że ważysz 63 kg - co ja bym dała żeby tyle ważyć... A już pomijając wagę to tyłek mi tak urusł że nawet jak spodnie byłyby mi dobre w pasie to przez dupę nie mogę ich przeciągną - do tego stopnia że spodnie z 6-go miesiąca ciąży są mi za małe.
Zimno strasznie, ale chyba koło południa pójdziemy na spacerek.
W przyszłą środę umówiłam się na kreski -makijaż permanentny - boję się trochę ale jestem szczęśliwa i może do fryzjera uda mi się wyskoczyć - czuję silną potrzebę zadbania o siebie.
A my chrzcimy 20-go marca, oczywiście nie obyło się bez problemów ze strony księdza, bo nie mamy ślubu kościelnego, ale jak na niego nakrzyczałam to powiedział że wyjątkowo ochrzci - masakra jakaś.
miłego dnia dziewuszki

sun to ja tak samo - co ja bym dała za te 63 kg...i to samo - spodnie w których chodziłam smiało w 6 mies. teraz lezą w szafie i czekaja nadal a ja nadal w tych dźinsach z gumą łażę, czuję się z tym fatalnie:(
A makijaż - extra też bym chciała, pokaż potem się koniecznie!!!:)
Mi sie marzą też te doklejane rzesy, może się dopieszczę tak na lato ale najpierw to chcę schuuuudnąć!!! uuu

Hej.
Ze spacerku chyba nici, bo -11 jest.:shocked2:
U nas nadal katarek. Dzisiaj idziemy do lekarza kontrolnie sprawdzić czy coś się nie wykluwa, bo to już tydzień takiego furkania:hmm:.
Cebionu podałam 4 krople a jest napisane od 5-8. Zobaczymy co lekarz jeszcze na to powie. Mam nadzieję, że dla mnie przepisze coś konkretniejszego, bo póki ja będę chruchlać to i mały będzie się smarał.:-(

63 kg! Bosze kiedy to było! :baffled:
Ja czekam na 23 lutego jak na zbawienie!!! Obkupię się w ciuchy!:-D:-D:-D

reklama
A my chrzcimy 20-go marca, oczywiście nie obyło się bez problemów ze strony księdza, bo nie mamy ślubu kościelnego, ale jak na niego nakrzyczałam to powiedział że wyjątkowo ochrzci - masakra jakaś.
miłego dnia dziewuszki

Nie ma się co oburzać. Na chrzcie rodzice przysięgają wychować dziecko w wierze Kościoła, do którego właśnie je wprowadzają. Jeśli ktoś żyje bez sakramentów, to ksiądz może mieć wątpliwości, czy tej przysięgi dana rodzina będzie potrafiła dotrzymać. Chyba że są jakieś istotne przeszkody w zawarciu ślubu kościelnego - wtedy trzeba pogadać - ksiądz też człowiek. Zresztą i tak w zasadzie zawsze zgadzają się na udzielenie chrztu.

Ale macie samozaparcie z tymi dietami. Ja bym nie dała rady. Właśnie leżą przede mną 3 kawałki drożdżówki, które mam zamiar zaraz pochłonąć ;) Ale waga jakoś i tak sama spada, więc jest ok. Jeszcze "tylko" 2 kg do przedciążowej, a potem jeszcze 5 kg do pożądanej ;)

Do góry