sunnflower
Fanka BB :)
a tego ojcowskiego to jest 2 tygodnie jak się bierze w 2011 czy jak się rodzi w 2011?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nie wiem czy to jest podobne ale ja mam Cebion Multi i podaje Ali 4 kropelki dziennie więc myślę ze na pewno nie podawaj całegoKupiłam małemu cebion. Chcę go podać bo mam wrażenie, że wydzieliny zrobiło się nieco więcej. Jak go podajecie? W sensie czy całą dawkę na raz czy dzielicie?
od 2012 jest dopiero 2 tyg ojcowskiego
tzn ze mi licza 2o tygodni? jak napisze, ze chce dodatkowe tez wykorzystac, to dopiero wtedy mi udziela, tak? no bo ja w pl teraz mam macierzynskijoamar na drugie dziecko to jest 22 tygodnie chyba
a te dwa dodatkowe to są wg kodeksu pracy ale jezeli nie napiszecie podania to pracodawca nie ma obowiązku przyznać tych 2 tygodni extra. POdanie trzeba złożyc 2 tygodnie przed zakonczeniem macierzyńskiego i pracodawca nie może odmówić.
Ja od razu złozyłam podanie o przedłuzenie jak zgłaszałam Ale do ubezpieczenia
Moja Paulinka juz by sie tez z Alą bawiła-pokazuje jej swoje zabawki, jak jej cos kupie to leci i tez pokazuje... musze ją pilnować bo pokazuje na ALi gdzie ma oczy nosek itp i wtyka tam paluszka Poza tym nasladuje to co ja-zwlaszcza zmiane pieluchy-uwielbia sie bawic chustkami do mycia pupy-caly dom nimi wytrze a potem np moją albo męża buzie tez wyciera porządnisia jedna. Ale pieluche swojej lalce to nakłada idealnie-w szoku jestem ze sie tak szybko nauczyla...