reklama
mamolka
Fanka BB :)
20 tyg od dnia poroduDziewczyny a ile trwa macierzyński?? Ja ostatnio wysłałam zapytanie do kadrowej a ona nic nie odpisała:-(
missiiss- ja też pragnę zobaczyć 6 z przodu, po okresie zabieram się za dietkę dukana
Ostatnia edycja:
missiiss1301
Kochamy Cię Antosiu :*
jaomar20 tyg plus 2 dodatkowe o ktore sie pisze podanie tak mi moja kadrowa sama powiedziala ze mam tak zrobic :0)
mamolka no mis ie wlasnie dzisiaj skonczyl okresior i wlasnie dzisiaj zaczelam mam nadzieje tylko ze maz nie wpadnie zpudelkiem czekoladek walentynkowych chociaz mu zabronilam kupowac cokolwiek bo malo asy mamy ale moze jakiegos chabzia kupi hehe
mamolka no mis ie wlasnie dzisiaj skonczyl okresior i wlasnie dzisiaj zaczelam mam nadzieje tylko ze maz nie wpadnie zpudelkiem czekoladek walentynkowych chociaz mu zabronilam kupowac cokolwiek bo malo asy mamy ale moze jakiegos chabzia kupi hehe
dzień dobry:-)
Ale dziś mróz za oknem z rana był już miałam odprowadzić Amandę razem z Martyną do przedszkola ale jak zobaczyłam ze jest 12 na minusie to spowrotem w kimono poszlam i Ami po 9 mnie obudziła
Porządki zrobiłam i mogę spokojnie posiedzieć
Sobota u kumpeli na urodzinach jej synka mi minęła i gdyby nie to ze w niedziele zajęcia w szkole miałam to bysmy nocowali a tak to jeszcze musiałam prowadzić na szczęście nie było dużego ruchu i dałam rade ;-) bo sobie P. wypił trochę razem z mężem Karolci bo musieli oblać nasze grudniowe dzieciaczki czyli Martynę(03.12) i Maksymka(30.12) he he:-)
Ale dziś mróz za oknem z rana był już miałam odprowadzić Amandę razem z Martyną do przedszkola ale jak zobaczyłam ze jest 12 na minusie to spowrotem w kimono poszlam i Ami po 9 mnie obudziła
Porządki zrobiłam i mogę spokojnie posiedzieć
Sobota u kumpeli na urodzinach jej synka mi minęła i gdyby nie to ze w niedziele zajęcia w szkole miałam to bysmy nocowali a tak to jeszcze musiałam prowadzić na szczęście nie było dużego ruchu i dałam rade ;-) bo sobie P. wypił trochę razem z mężem Karolci bo musieli oblać nasze grudniowe dzieciaczki czyli Martynę(03.12) i Maksymka(30.12) he he:-)
mamolka
jaomar20 tyg plus 2 dodatkowe o ktore sie pisze podanie tak mi moja kadrowa sama powiedziala ze mam tak zrobic :0)
wiem że można na 2 tyg przed terminem przejść na macierzyński a potem odliczyć je od tych 20 tyg, ciekawe co to za 2 dodatkowe?
Aluśka- kiedyś dawno temu pytałas się do kogo chodzę z bioderkami ( zapomniałam czy już ci o tym pisałam czy nie :-) wiem wiem - skleroza nie boli )- więc na Hipoteczną 4 do dra Matuszewskiego
Ostatnia edycja:
Jakaś taka dziś smutna jestem, nie lubię walentynek i ich nie obchodzę, ale już chętnie bym się przytuliła do Marcina chyba tęsknota zaczęła się odzywać. A Jula stwierdziła, że z okazji walentynek może Madzię bez końca całować, bo ja jej nie pozwalam bo cały czas by to robiła, a jak jej mówię, żeby przestała to ona: " Tak bardzo kocham Madzię, że nie mogę się powstrzymać." No i co na to odpowiedzieć.
joamar na drugie dziecko to jest 22 tygodnie chyba
a te dwa dodatkowe to są wg kodeksu pracy ale jezeli nie napiszecie podania to pracodawca nie ma obowiązku przyznać tych 2 tygodni extra. POdanie trzeba złożyc 2 tygodnie przed zakonczeniem macierzyńskiego i pracodawca nie może odmówić.
Ja od razu złozyłam podanie o przedłuzenie jak zgłaszałam Ale do ubezpieczenia
Moja Paulinka juz by sie tez z Alą bawiła-pokazuje jej swoje zabawki, jak jej cos kupie to leci i tez pokazuje... musze ją pilnować bo pokazuje na ALi gdzie ma oczy nosek itp i wtyka tam paluszka Poza tym nasladuje to co ja-zwlaszcza zmiane pieluchy-uwielbia sie bawic chustkami do mycia pupy-caly dom nimi wytrze a potem np moją albo męża buzie tez wyciera porządnisia jedna. Ale pieluche swojej lalce to nakłada idealnie-w szoku jestem ze sie tak szybko nauczyla...
a te dwa dodatkowe to są wg kodeksu pracy ale jezeli nie napiszecie podania to pracodawca nie ma obowiązku przyznać tych 2 tygodni extra. POdanie trzeba złożyc 2 tygodnie przed zakonczeniem macierzyńskiego i pracodawca nie może odmówić.
Ja od razu złozyłam podanie o przedłuzenie jak zgłaszałam Ale do ubezpieczenia
Moja Paulinka juz by sie tez z Alą bawiła-pokazuje jej swoje zabawki, jak jej cos kupie to leci i tez pokazuje... musze ją pilnować bo pokazuje na ALi gdzie ma oczy nosek itp i wtyka tam paluszka Poza tym nasladuje to co ja-zwlaszcza zmiane pieluchy-uwielbia sie bawic chustkami do mycia pupy-caly dom nimi wytrze a potem np moją albo męża buzie tez wyciera porządnisia jedna. Ale pieluche swojej lalce to nakłada idealnie-w szoku jestem ze sie tak szybko nauczyla...
ja z Amandą chodziłam na Hipoteczna tyle ze do Salema a potem prywatnie do Farmedu ale jak ten lekarz się nazywał to nie pamiętam bo nie przypadł mi do gustuwiem że można na 2 tyg przed terminem przejść na macierzyński a potem odliczyć je od tych 20 tyg, ciekawe co to za 2 dodatkowe?
Aluśka- kiedyś dawno temu pytałas się do kogo chodzę z bioderkami ( zapomniałam czy już ci o tym pisałam czy nie :-) wiem wiem - skleroza nie boli )- więc na Hipoteczną 4 do dra Matuszewskiego
a z Martyna idę do tego samego co miałam pierwsza konsultacje
mamolka
sprawdzałam na isap.sejm.gov.pl ( art 180 i n.) 20 tyg przy urodzeniu jednego dziecka przy jednym porodzie + do 6 tyg urlopu na prawach urlopu macierzyńskiego który jest udzie;lany jednorazowo w wymiarze tygodnia lub jego wielokrotności bezpośrednio po macierzyńskim( czyli rozumiem że zasiłek macierzyński też wtedy otrzymujesz). 182' p 3 Dodatkowego urlopu macierzyńskiego udziela się na pisemny wniosek pracownicy,
składany w terminie nie krótszym niż 7 dni przed rozpoczęciem korzystania
z tego urlopu; pracodawca jest obowiązany uwzględnić wniosek pracownicy.
+od 2011 2 tyg ojcowskiego
składany w terminie nie krótszym niż 7 dni przed rozpoczęciem korzystania
z tego urlopu; pracodawca jest obowiązany uwzględnić wniosek pracownicy.
+od 2011 2 tyg ojcowskiego
reklama
krolcia
Kupiłam małemu cebion. Chcę go podać bo mam wrażenie, że wydzieliny zrobiło się nieco więcej. Jak go podajecie? W sensie czy całą dawkę na raz czy dzielicie?
Podziel się: