reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
nie mogę się wbić w główny wątek - kompletny brak czasu, już ostatnio stwierdziłam że ja jakoś zupełnie niezorganizowana jestem - nie mam na nic czasu.
Ale jeżeli chodzi o słowa regionalne, to pewnie poznanianki wiedzą co to znaczy - 'w antrejce na ryczce stoją szneki z glancem w tytce' :) znaczy to tyle, że na werandzie na taborecie stoi papierowa torebka z drożdżówkami :)

gufi trzeba ją rozcieńczyc w wodzie (albo mleku)-mała ilosc-10-20 ml max- i podawać łyzeczkami w ciągu dnia.
Ja podawałam raz i całośc rozcieńczyłam w mleku i Ala go nie wypiła więc polecam podawanie łyzeczką-chyba że Twoja Ala ładnie pije z butelki to wtedy mozesz próbowac z butelką.
ale sie nam smakowicie zrobiło sun.

A Bodzianka to faktycznie albo jest non stop albo znika na dłuzej....

a jak sie u Was nazywa obuwie domowe?? bo u mnie kapcie, tu pantofle i o laczkach tez słyszałam -co region to swoje określenia

Papcie albo papucie :) Papucie to też duże policzki ;)

Franol miał dziś dzień dziecka - przyszli goście i posiedział sobie do 22. Ale za to jak teraz zasnął, to się chyba rano obudzi (marzenia ;)). Bardzo był grzeczny i wszystko obserwował :) Strasznie się cieszę, że mu już ten skok minął...

Rany, a ja mam tyle roboty, że aż mi słabo. Ale jak dobrze pójdzie i skończę te dwa zlecenia w lutym, to będę mieć już na marzec wypłatę i może będę rządzić w domu, bo jest szansa, że Męża w wysokości pensji pobiję ;) Choć i tak ostatnio kiepsko kasowo... Ech... Tęskniłam za pracą, a teraz tęsknię za dniami bez niej - jak mogłam sobie pospać w dzień i wszystko było robione na spokojnie i powoli...

Hej dziewczynki,
Widzę, że dziś pierwsza jestem choć jeszcze z łóżka. Julia od 2 dni mi w nocy kaszlała, myślałam, że od suchego powietrza niestety dziś zmierzyłam jej temp. przed pójściem do szkoły no i 37,9 :-( Jak można się domyślić do szkoły nie poszła, zarządziłam leżenie w łóżku, wzięła panadol, rutinoscorbin i syrop prawoślazowy. Na razie nie zapisuję jej do lekarza bo w sumie żadnych jakiś objawów nie ma a nie chcę jej narażać na zarazki zobaczymy jak moje leczenie przebiegnie dziś i najwyżej jutro się wybiorę. Ale będzie zawiedziona bo miała w weekend u dziadków nocować.
Madzia ładnie noc przespała ale o 23 wzięłam ą do siebie bo się przebudziła i kręciła a wtedy ja nie mogę spać, karmień co prawda było sporo bo o 21- 23- 3- 6 jak na nas to ilość wielka, ale w sumie się wyspałam.
Miłego dzionka:-)

Ja dziś oczy na zapałki. Poszliśmy spać przed północą, bo mieliśmy gości. Franol wstawał o 2 i 5. Na szczęście Mężowi o 6 nie zadzwonił budził i pospaliśmy do 7.30.
Teraz Młody roznosi matę, a ja siadam do roboty. Choć najchętniej to bym się zdrzemnęła. Mam nadzieję, że spacer mnie obudzi. Dziś znów ładna pogoda :)

reklama
Cześć
Mnie powoli acz sukcesywnie rozkłada choróbsko:-(. Mimo moich wysiłków, organizm chyba nie da rady:no:. Mam tylko nadzieję, że u maluszka się nic złego nie wykluje.

Dostałam w aptece na te moje dolegliwości Propolki do ssania(do doopy) i wapno z wit. C. Co jeszcze można wziąć podczas karmienia? Domowe sposoby oczywiście też uruchomione.

Do góry