Olcia, ja tez szczepiłam na rota i znalazłam coś takiego na temat terminów:Oliwka jeszcze nie była na szczepieniu. Jak przyszliśmy gdy miała 7 tygodni to lekarka powiedziała, że na 6w1 to lepiej jak przyjdziemy za dwa tygodnie tym bardziej, że ona ważyła wtedy 4500, a wg lekarki lepiej by ważyła 5kg. Jak przyszedł czas szczepienia to ona była chora i teraz mówili, że mamy odczekać przynajmniej 2 tyg od antybiotyku...a chcemy też jednak szczepić na rota i nie wiem, czy się wyrobimy...
Kiedy można rozpocząć szczepienie przeciwko rotawirusom?
W przypadku zastosowania szczepionki trzydawkowej, szczepienie można rozpocząć najpóźniej do ukończenia 12. tygodnia życia dziecka. W przypadku szczepionki dwudawkowej, szczepienie można rozpocząć już w 6. tygodniu życia dziecka, a cały cykl szczepienia trzeba zakończyć przed upływem 24. tygodnia życia. Należy pamiętać, iż odstępy pomiędzy kolejnymi dawkami powinny wynosić, co najmniej 4 tygodnie.2,3
A ja byłam dziś z Maciusiem na spacerku i niestety maluszek marudził jak nigdy
i szybki powrót do domu był konieczny.
Ja również współczuję wysypek, najgorsza jest niewiedza, bo nie wiadomo wtedy również jak pomóc dzieciaczkowi:-(
Asia a ta grypa jelitowa u Jasia tylko płaczem się objawiała?? czy jeszcze jakieś inne objawy były?
Ostatnia edycja: