reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

witajcie!
MAm pytanie do Mam których dzieciaczki mają alergię pokarm. Jak wygląda taka wysypka?jak się zaczyna?bo widziałam zdjęcia Waszych dzieciaczków ale to już chyba ostry stan...Lenka ma takie krostki małe czerwone z boku policzka jednego i trochę na czole...ledwo widoczne ale nie wiem czy to trądzik niemowlęcy czy alergia..jak to się odróżnia?
Z góry dziękuję za odpowiedź
POZDRAWIAM WAS wszystkie a szczególnie te których małe dzieciaczki wykańczają czasowo;)
No to chyba u nas wystąpiła skaza (tak podejrzewam) A zaczeło się jak potówki. 9 dni temu jeszcze było ok.

przekopiuję opis z innego forum na które pisałam
Przesyłam zdjęcie tajemniczej wysypki. Najpierw zajmowała całe czoło, skronie i główkę (pod włosami), a teraz przeniosła się na dolną partię twarzy, policzki i dekold.
Twarz jest szorstka, krosteczki sa jak potówki z pęcherzykami, jak się je ogrzeje robią się bardzo czerwone. Lewa strona jest na zdjęciu własnie po "spaniu" na tej stronie.

W miejscu gdzie styka się smoczek ze skóra powstały jakby liszaje. Na płatkach uszu tez jest szorstkie.
Tuż przed urodzeniem miałam atopowe zapalenie skóry (od cytrusów), może mała przejeła ode mnie to? Chociaż miesiąc i tydzien było wszytsko ok. Skóra była gładziutka.
9 dni temu
dsc01083ya.jpg

To jest zbiór drobnych krosteczek jak kaszka. A gdy się ochłodzi to miejsce kaszka zostaje ale nie jest czerwona.
Może to skaza? Chociaż jak była na piersi jadłam głównie nabiał i nic sie nie działo. 2 tygodnie na bebiko też nic nie było. Kupy idealne, żółte musztardówki, 4-5 dziennie, kolka raz w tygodniu, ulewa tez rzadko.

Ostatnia edycja:
reklama
witam
mama moja dzisiaj niestety juz pojechala.
Hannah to ze iles czasu mleko bylo ok nic nieznaczy. Skaza moze sie pojawic nawet po miesiącach uzyania tego samego mleka. Takie to pieruństwo niestety jest i wtedy trzeba przejsc na to specjalne mleko na recepte najlepiej bo wtedy 50% taniej.
u na jeszcze walczymy z ciemienuchą i dalej smaruje skóre bo ciagle sucha.
Kupy u nas coraz bardziej śmierdzące-ja nie wiem co ta moja córa żre...:D
nadal tez walczymy z ropiejącym oczkiem-juz 2 masc z antybiotykiem uzywam i nie bardoz pomaga... mam nadzieje ze wkoncu sie poprawi i przetykanie kanalika ocznego nie bedzie koneiczne
renczysia &&& na pewno bedzie ok

Hannah to u nas wygląda to podobnie jak opisujesz bo takiej zaoognionej formy jak na 1-szym zdjęciu nie mamy, ale taka własnie kaszkę która po ogrzaniu czy otarciu robi się czerwona czasem zleje się to w jednen mały placek:/
Idźcie do lekarza być może konieczna jest zmiana mleka na Bebilon pepti lub Nutramigen...

Witam.:happy2:
&&&&&&&&&& za wszystkie dzieciowe wizyty dzisiaj!:tak:
My bioderka mamy oznaczone IIa. Z dopiskiem "norma- duży płód". Babka tłumaczyła, że długo był ściśnięty i dlatego te bioderka są troszkę słabiej zbudowane niż u dziecka z przeciętną masą urodzeniową. No i mamy kontrolną wizytę pod koniec 3 m-ca.:blink:

Daniel dobrze zniósł okres poszczepienny. Całe szczęście.:-)

nadal tez walczymy z ropiejącym oczkiem-juz 2 masc z antybiotykiem uzywam i nie bardoz pomaga... mam nadzieje ze wkoncu sie poprawi i przetykanie kanalika ocznego nie bedzie koneiczne
renczysia &&& na pewno bedzie ok

My też walczymy z ropką,a raczej chyba kończymy,dziś już nie smarowałam mu oczka maścią.Jaką ci przepisał lekarz Neomycynę?Udało nam się dostać do Rusina,11 numerków tylko było i trzeba było osobiście iść o 7 rano,a rejestracja od 8 :-)
Najbardziej martwię się tymi miedniczkami nerkowymi :/

Kurcze, ze spaceru dzisiaj nici. Niby ciepło, ale coś mokrego leci z nieba. A chciałam drobne zakupy zrobić :-(

Ha-nn-ah - u nas to wyglądało na początku tak, jak na tym pierwszym zdjęciu. Potem przeszło w placki. Umieszczałam już zdjęcie kilka dni temu, ale wkleję raz jeszcze.

Załączniki

• SAM_5464.jpg
    SAM_5464.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 68
u nas to wygląda tak - od jakiegos tyg. i nie zmiania się na razie...

Załączniki

• Milenka 045.jpg
    Milenka 045.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 60
  • Milenka 047.jpg
    Milenka 047.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 69
agaj Zuzi tez raz cos wpadlo do oka, rzeska lub jakis wlosek i ja jej to wyjelam sama,ale Wam nie napisze jak bo mi powiecie, ze wariatka jestem, ale sie udalo i Zuzia nawet nie zakwilila

sorry za brak polskich znakow,ale pisze 1reka, na drugiej drzemie moje dziecko:-) ktore dzis w wiekszosci je i spi, troche sie pobawilysmy, pocwiczylysmy podnoszenie glowki lezac na brzuszku, poczytalam co powinno umiec dziecko konczac 2 m-c w ksiazce 1 rok zycia dziecka i sie juz nie martwie, bo Zuzia robi wiekszosc opisanych tam rzeczy....

No i nie na darmo tak dreptalam w nocy z Jasiem.Plakal non stop, nawet na rekach, wiec wiedzialam ze cos nie teges.Poczekalam do rana i zadzwonilam do pediatry.Niestety grypa jelitowa:-(Dostal leki i teraz biedaczek spi.Ja nie wiem skad to cholerstwo jak u nas wszyscy zdrowi:confused: A ja juz przez to zmeczenie to zapominam francuskiego.W ogole ostatnio z moja koncentracja cos nie tak.Czuje sie jak by mnie kon w glowe kopnal:baffled:
Sarka u Jasia krostki wygladaja identycznie. A co ci lekarz powiedzial??

Ostatnia edycja:
reklama
wspolczuje Wam tych alergii i wysypek. z tego co moja pediatra mowila, to skaza wlasnie na skorze wychodzi u dzieci pozniej, a nie zaraz w pierwszym miesicu.

u nas dzis znowu w miare spokojny dzien. do tego maz w domu, wiec zostal z Ninka, a ja poszlam z Alicja na spacer. chodzilam 2 godziny w szybkim tempie i od razu czulam ze chudne ;)))))) a teraz obie moje gwiazdy spia :)

my mamy usg bioderek w sobote

Do góry