reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hello mamuśki :)
U nas nocka jak zwykle taka sama pobudki co 2-3 godziny :)
Dziś popołudniu idziemy na bioderka i usg brzusia :) Trzymajcie kciuki,z góry dziękujemy :)

reklama
Tunia - my szukamy większego mieszkania i możliwe że w najbliższych tygodniach przyjdzie nam się przeprowadzać - z dwójka dzieci!
I co gorsza, na razie na pierwszym planie jest dwupoziomowe mieszkanie ale na... 4 piętrze! Nie wiem jak mąz pownosi wszystkie bambetle...

ewa mąż ma do niego zadzwonić i pogadać, bo on nas chyba chce naciągnąć, w ogóle przestał sie trzymać umowy, którą sobie sam napisał na 3 strony A4, a teraz się nie wywiązuje, palant jeden:wściekła/y:

To go postraszcie Urzędem Skarbowym. Na 100% nie odprowadza podatku.

Tunia - my szukamy większego mieszkania i możliwe że w najbliższych tygodniach przyjdzie nam się przeprowadzać - z dwójka dzieci!
I co gorsza, na razie na pierwszym planie jest dwupoziomowe mieszkanie ale na... 4 piętrze! Nie wiem jak mąz pownosi wszystkie bambetle...

Przeprowadzałam się już na 5 bez windy i 3 bez windy, z toną książek, łóżkami, lodówką, kuchenką itp. - wszystko się da :)

Wszyscy macie kontrolę bioderek drugą? Bo nam nie kazali już przychodzić. Hm...

witajcie!

Ja jak zwykle ciągle brak czasu żeby wskoczyć w Wasze posty i nie wiem kiedy LEnka da nam żyć....bo czasem nie mam jak się ubrać czy zjeść...KOlki troszkę się zmniejszyły to walczymy aktualnie z ciałem obcym w jej oku...Wpadła jej rzęsa raczej i już jest oropiała a oczywiście okulista jeden prywatny i nie ma dziś szans jej przyjąć...ech POlska....MAmy przemywać solą i przyjechać jutro....
MAm pytanie do Mam których dzieciaczki mają alergię pokarm. Jak wygląda taka wysypka?jak się zaczyna?bo widziałam zdjęcia Waszych dzieciaczków ale to już chyba ostry stan...Lenka ma takie krostki małe czerwone z boku policzka jednego i trochę na czole...ledwo widoczne ale nie wiem czy to trądzik niemowlęcy czy alergia..jak to się odróżnia?
Z góry dziękuję za odpowiedź
POZDRAWIAM WAS wszystkie a szczególnie te których małe dzieciaczki wykańczają czasowo;)

Witam sie;P

u nas dzień wariata się dzis zapowiada....kontrola u pediatry (ważenie i skonsultowanie chrostek na buźce) ...Ksiądz po kolędzie,...wizyta wujków mojego M...nie wiem jak to złapiemy w czasie ale jakoś musimy...

witajcie!

Ja jak zwykle ciągle brak czasu żeby wskoczyć w Wasze posty i nie wiem kiedy LEnka da nam żyć....bo czasem nie mam jak się ubrać czy zjeść...KOlki troszkę się zmniejszyły to walczymy aktualnie z ciałem obcym w jej oku...Wpadła jej rzęsa raczej i już jest oropiała a oczywiście okulista jeden prywatny i nie ma dziś szans jej przyjąć...ech POlska....MAmy przemywać solą i przyjechać jutro....
MAm pytanie do Mam których dzieciaczki mają alergię pokarm. Jak wygląda taka wysypka?jak się zaczyna?bo widziałam zdjęcia Waszych dzieciaczków ale to już chyba ostry stan...Lenka ma takie krostki małe czerwone z boku policzka jednego i trochę na czole...ledwo widoczne ale nie wiem czy to trądzik niemowlęcy czy alergia..jak to się odróżnia?
Z góry dziękuję za odpowiedź
POZDRAWIAM WAS wszystkie a szczególnie te których małe dzieciaczki wykańczają czasowo;)
właśnie dziś takie chrostki idziemy pokazać pediatrze więc napiszę potem co powiedziała i wrzucę fotkę;)

hej

ewa u nas też wszystko pięknie i nie kazali przychodzić na kolejną kontrolę.

antylopka my też rozglądamy się za większym mieszkaniem. Już od miesiąca. Nawet byliśmy oglądać kilka, ale nic nie wpadło nam w oko. Trochę się obawiam bo trzeba sprzedać nasze potem wziąć jakiś kredyt (a teraz tylko S. jest zatrudniony niestety) i przeprowadzka z dwójką dzieci...i jeszcze zastanawiamy się, czy kupić z rynku wtórnego, czy raczej nowe...achh kolejny życiowy zakręt:/

Oliwka jeszcze nie była na szczepieniu. Jak przyszliśmy gdy miała 7 tygodni to lekarka powiedziała, że na 6w1 to lepiej jak przyjdziemy za dwa tygodnie tym bardziej, że ona ważyła wtedy 4500, a wg lekarki lepiej by ważyła 5kg. Jak przyszedł czas szczepienia to ona była chora i teraz mówili, że mamy odczekać przynajmniej 2 tyg od antybiotyku...a chcemy też jednak szczepić na rota i nie wiem, czy się wyrobimy...

Antylopka - my w ciągu roku zaliczyliśmy 4 przeprowadzki. Sprzedaliśmy mieszkanie i musieliśmy ze wszystkimi bambetlami przemęczyć się kilka miesięcy zanim deweloper skończył budowę naszego nowego. Ostatnia przeprowadzka była najlepsza, bo winda nie działała, więc wnoszenie wszystkich rzeczy budowlanych na 3 piętro - kupa śmiechu. Najlepiej było z lodówką - 200 kg. Czterech chłopa ją po schodach targało.

Agaj - my mamy skazę. Na początku były takie pryszczyki i położna twierdziła, że to trądzik. Ale po tygodniu pryszczyki zlały się w taki placek zaczerwieniony, który następnie zaczął się łuszczyć. Poza tym od czasu do czasu Ida miała jakieś bóle brzuszka. To całe świństwo zaczęło znikać, jak odstawiłam mleko.

Sarka - powodzenia. Dasz radę. W końcu jesteś kobietą ;-)

reklama
cholerka, miałam robić szaszłyki z indyka, ale patyczki wszystkie połamane!! ciekawe kto to zrobił? ;-p

Wszyscy macie kontrolę bioderek drugą? Bo nam nie kazali już przychodzić. Hm...
ja nie mam powiedzial ze wszystko jest dobrze i nie wymaga juz kontroli
powinny byc 3 wizyty - 1 m-c, 3 m-ce i jak dziecko samodzielnie chodzi. Niestety często robią jedną tylko, a ważna jest ta jak juz dziecko samodzielnie chodzi.

antylopka my też rozglądamy się za większym mieszkaniem. Już od miesiąca. Nawet byliśmy oglądać kilka, ale nic nie wpadło nam w oko. Trochę się obawiam bo trzeba sprzedać nasze potem wziąć jakiś kredyt (a teraz tylko S. jest zatrudniony niestety) i przeprowadzka z dwójką dzieci...i jeszcze zastanawiamy się, czy kupić z rynku wtórnego, czy raczej nowe...achh kolejny życiowy zakręt:/
my juz sporo oglądaliśmy, dziś idziemy zobaczyc z ogródkiem (bo to duży plus w naszym przypadku). My nei chcemy kupowac, bo wolałabym wziąc kredyt tutaj, kupić w Pl i wynajmowac aby się kredyt spłacał a mieć wtedy zabezpieczenie w Pl. Poza tym tutaj złożyłam podanie o mieskzanie do Urzędu Miasta - maja bardzo dobry standard a sa kilkaset euro tańsze niż prywatnie znalezione.

Do góry