reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Cześć i czołem!
My właśnie po szczepieniu. Mała śpi, gorączki nie ma. A ja siedzę zmartwiona, bo pani doktor wysyła nas do neurologa. Nie wiem, czy się martwić mocno, czy bardzo mocno :-( Oczywiście na wizytę się czeka ok miesiąca, więc chyba zacznę ze zgryzoty obgryzać paznokcie.

Wczoraj wieczorem Ida okropnie marudziła, a po kąpieli był ryk. Chyba moja próba wprowadzania koziego sera była tutaj przyczyną, więc się wycofuję ze wzbogacania mojej ubogiej w wapń diety.
Dostałam receptę na Bebilon Pepti - spróbuję toto pić, żeby się trochę dowapnić, ale ponoć smakuje obrzydliwie.

Sarka - u mnie pomidorowa wzbogacona - z soczewicą, mięskiem, marchewką i brokułami. Nie muszę gotować, bo mam od wczoraj. A na kolację dusi się szynka i piecze cisto bezjajeczne.

Tunia - ten Twój teść to jakiś kosmita.

reklama
sarka karmie piersia :tak:
tak cala saszetke na raz w 3 lyzeczkach wody rozpuszczam,mozna tez wmleku i do buzi na raty malej. gdybym dostla te multilac - to one sa w kapsulkach i tegoproszku jest mniej niz w saszetce. a pachna wapnem :]

a propo wapna, to ostanio gdziesw tv mowili, ze to codziecko wyssie z matki to i tak sie odbuduje, i ze karmienie piersia wplywa na zmniejszenie zachorowalbosci na osteoporoze w wieku poznejszym.

i badz tu czlowiku madrym

asjaa - po 3 dniach stosowania enterolu jest lepiej - kupy były co 2-3 dni, a teraz (od pierwszego zastosowania) są codziennie, wciąż zielone ale już tak strasznie nie śmierdzą, więc może spróbuj i ty;-)

Witam:-)U nas dzis pieknie slonko swieci wiec po odprowadzeniu Adasia do szkoly nie ma mnie w domu:tak:
Dzis mialam pierwsza, od porodu wizyte u gina.Wszystko ok, co jest najwazniejsze tylko pogubilam sie z braniem tabletek anty.
Przepisala mi takie ktore mozna brac przy karmieniu ale powiedzcie mi jak to jest, bo skoro nie miesiaczkuje to mam robic tygodniowe przerwy jak przy "normalnych" tabletkach? No bo chyba nie non stop...:sorry2:
Jas ma sie juz lepiej wiec jestem przeszczesliwa:-)
A i zapomnialabym-mam skierowanie na fizjo z powodu nietrzymania moczu:sorry2:

Ostatnia edycja:
cwietka - a dlaczego Ida dostala skierowanie do laryngologa? jaki powod?

u nas burza sniezna sie zrobila, wiec dobrze, ze na spacer nie wyszlysmy. mala wietrzy sie w sypialni. a maz razem ze starsza isa robic pizze. ja bede odpoczywac :D

reklama
moja czka sobie w bujaczku po aż 15 min drzemce hehe, na dwór nie idziemy bo paskudnie wieje a na obiad robi się mięsko gulaszowe z indyka, do tego dorzucę warzywek i albo makaron albo ryż:) mam ochotę na zielony groszek (mrożony nie z puszki) - jadłyście?

no właśnie - z jakiego powodu ma macie z Idą iść do neurologa?
cwietka pamiętam że w Formice raz w mies. miała dyzur neonatolog i zawsze chodziłam do niej raz w mies. tak o zawsze rzuciła okiem na rozwój malucha, może i teraz jest jeszcze- zadowolona z tego byłam. Zawsze cos mądrego babka podpowiedziała:)

Do góry