reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Witam:)
moja jeszcze śpi, ja niedawno wstałam:)

Tunia masakra z tym tesciem, nie mozna mu po prostu powiedzieć żeby nie dzwonił bo budzi dziecko!
współczuje nocki! pewnie jakas paskudna kokka ja męczyła..........moja wczoraj też, w ogóle płaczliwa była(wrażenie, goście...) ale póżnym wieczorem aż do 23.30 ewidentnie bolał ją brzuszek:(

Wczoraj pediatra powiedziała że te chrostki u nas to nie skaza na szczeście, ale trądzik, nic mam z tym nie robić- rada była typu - przecierać spirytusem ale oczywiście nie bedę dziecku skóry tym katować:/ w tydzień i 2 dni przybrała 380gr no ale to pewnie zasługa też MM:/ bez tego byłoby dużo mniej...
za tydzień w czwartek pierwsze szczepienie - 6w1 plus rota a po dwóch tyg. pneumokoki

nie mam pomysłu na dzisiejszy obiad:/
co gotujecie?

aa a o tym mleku matki słyszałam już, znaczy czytała gdzies niedawno, no jeszcze troche i bedzie jak z masłem i margaryną-co zdrowsze:/ za pare lat sie okaże że cycek bee a MM lepsze, zwariować można

Sarka- co jak co ale nikt mi nie wmówi, że krowie mleko jest lepsze od naszego ;P

bardzo ci ładnie niunia przytyła- nie ważne na którym mleku :)

trochę mnie tu nie było ale jestem mega wypoczęta- kocham bieszczadzki klimat :) z mężem coraz częściej myślimy na serio o wyprowadzce w tamte rejony- oglądaliśmy nawet kilka działek. Pomysł na biznes też powoli kiełkuje w głowie- dom weselny- tylko trzeba mieć na początek niezłe fundusze ( wspólniczkę taż mam na oku :) ) - ale może jak uda nam się sprzedać obecną działkę za 2 lata to i na budowę domu i na rozkręcenie interesu pieniążków starczy :) eeeeh marzenia :)

hej

u nas wczoraj też ból brzuszka nas męczył okropny:(

co do DDtvn to mówili właśnie, że mleko matki to za mało jeśli chciałybyśmy karmić TYLKO cycuchem powyżej 6 m-ca życia malucha. Na początek (do 6-mca) wystarcza tylko mleczko, ale dla mnie to żadna nowość bo i tak koło 6 m-ca wprowadziłabym jakieś stałe pokarmy. Faktycznie nowością jest nieunikanie glutenu bo jak Mati był mały to kazali go unikać (czego ja i tak nie robiłam). Ponownie kłania się ZDROWY ROZSĄDEK.

sarka ja dzisiaj spaghetti napoli dla facetów, a sama krupniczek od wczoraj:/

kliwia, ale to sa takie małe pizze, czy dysponujesz jakimś wielkim chlebkiem pita? Fajny pomysł

tunia teściu - the best!!!

ja tez se witam - z dzieckiem na reku ;)

u nas w nocy tez brzuszek meczyl. placzu nie bylo, ale pobudki co godzine od 24 do 4 :/ w koncu maz mnie zmienil i pospalam nad ranem 3 godz. :)

dzis spacerek sobie daruje, bo niby powyzej zera, ale wiatr i co zaczyna padac. w po obiadku mam wychodne i zamierzam sobie kupic jakis sweterek :D

olcia male chlebki 6 sztuk [po rozkrojeniu wyjdzie 12 malych pizz no nie takie male chyba 12cm srednicy] kupilam w netto :-D

na innym forum przeczytalam o prebiotykach zeby podac dziecku na bole brzuszka - jednej dziewczynie doradzila pediatra, inne chyba same wpadly na ten pomysl.
Zachecona skutecznoscia sama zakupilam Lacidobaby, chcialam Multilac - bo ma wiecej szczepow bakterii. ale juz po pierwszej dawce tego lacido mala po karmieniu strzelila 3 kupy na raz! i pierrdziala slicznie pol dnia, dopiero dzisrano byl maly atak bolesnego baczka. Saszetek z bakteriami jest 10 - nie wiem jeszcze czy taka kuracje powtarzac czy nie :-)
ale chyba lepsze takie bakterie niz szprycowanie ciagle boboticiem.

Ostatnia edycja:
teraz ja z bajblem n reku...

kliwia a to zalezy czym karmisz - piersia czy mm bo w mm te szczepy juz sa natomiast w mleku mamy ich nie wtedy warto podawac
jak podajesz? cala szseteke na raz?

kliwia mój mąż dziś był u lekarza po recepte na debridat, i mu lekarka właśnie kazała jakieś probiotyki kupić, nie wiem w sumie jakie bo mąż nie wrócił z pracy, ale mówiła że warto, a debridat to kazała nam w ostateczności podać... mam nadzieje że te probiotyki pomogą bo mi się mały od kilku dni potrafi co godzinę w nocy budzić i stękać:)

w ogóle to cześć;):)

u nas wieje i lipa, na dwór więc nie idę.

Tunia twój tesciu to jakiś upierdliwec, ja bym takiemu powiedziała:) jak nie wie co z komórką zrobić - to niech sobie w węza pogra. Brak słow, jacy ludzie sa bezmyślni.

Dobra spadam małemu pieluchę zmienić:) bo właśnie jego wysiłki zostały zakończone sukcesem:):)

Sarka ja mam na obiad spaghetti:)

Aha, przyszła chusta - jak dla mnie super sprawa, szkoda tylko że mi się Borys w niej drze:/

Ostatnia edycja:
witam się i ja dopóki mały ładnie sobie leży :-D
nocka cudna - nakarmiłam o 23 i obudził się dopiero o 4!! a ja cała zalana już od mleka byłam znowu hehe najedzony spał do 8:30 :-)w ogóle mój mały szkrab w nocy ładnie zasypia po karmieniu w swoim łóżeczku a w dzień za żadne skarby tam spać nie chce!
poza tym ja po wizycie u gina i wsio ok.
wczoraj byliśmy na szczepieniu i mały też jakoś dobrze to przyjął na szczęście. dzisiaj się wybieramy do siory echhhhh...
co do szczepień to zaszczepiliśmy 6w1, pneumokoki i rota i wydaliśmy 715zl!! masakra ale i tak w wielu innych przychodniach jest drożej. ja w sumie nie chciałam na rota ale mąż stwierdził, że nie bedzie oszczędzał na młodym i chce mu to dać więc poszło szczepienie. 6w1 też nie chciałam ale wybraliśmy tą opcje bo takie dają szczepionki w Irlandii a skoro tam wracamy i tam mam kontynuować to nie było wyjścia.

z gorszych rzeczy mały ma wiotkość krtani ale to podobno do 3 miesiąca się samo unormuje i dobrze wykształci. tyle tylko, że musimy uważać, żeby się nie zakrztusił

za tydzień chrzciny... już widzę tego mojego krzykacza w kościele hehe

Ostatnia edycja:
Adaś miał mieć dziś szczepienie ale katar miał to poszłam aby go przebadała tylko ot tak
stwierdziła że zdrowy zupełnie wg niej ale na to świszczenie i charczenie to da skierowanie do laryngologa
i tyle
bo wszyscy laryngolodzy w mieście nie mają umowy z nfz i tak czy siak trzeba zapłacić
poszłam
i usłyszałam: niedrożny lewy kanał.....brrr nie pamietam jak to było ale lewa dziurka w nosku niedrożna :(
pani laryngolog stwierdziła że chłopcy często mają "różne problemy" bo spędzili 9 miesięcy w brzuchu kobiety i karmili się żeńskimi hormonami i dłuuugo mija nim się z tego oczyszczą

powiedziała mi też to co któraś z Was już kiedyś tu pisała
jeśli katar nie jest ropny-zielony-gęsty a tylko świszczy w nosku to ... nie ruszać go! bo im więcej się w nosku manipuluje fridą np. tym więcej się produkuje bo nosek jest "hormonalnie wrażliwy" (nie zrozumiałam za bardzo :) )
i powiedziała mi, że ona nie podawałaby tych leków co ja dostałam od pediatry :szok: bo gdyby dziecko takie małe było chore to nie byłby tylko katar a i gorączka np. albo kupy zielone czy wodniste (a co ja poradzę że Adaś robi 300kup na dobę i wszystko sama woda, od urodzenia)

no i wierz tu lekarzą

reklama
na innym forum przeczytalam o prebiotykach zeby podac dziecku na bole brzuszka - jednej dziewczynie doradzila pediatra, inne chyba same wpadly na ten pomysl.
Zachecona skutecznoscia sama zakupilam Lacidobaby, chcialam Multilac - bo ma wiecej szczepow bakterii. ale juz po pierwszej dawce tego lacido mala po karmieniu strzelila 3 kupy na raz! i pierrdziala slicznie pol dnia, dopiero dzisrano byl maly atak bolesnego baczka. Saszetek z bakteriami jest 10 - nie wiem jeszcze czy taka kuracje powtarzac czy nie :-)
ale chyba lepsze takie bakterie niz szprycowanie ciagle boboticiem.

Mi pediatra przepisała probiotyk (lacid) bo miał zielone i śluzowate kupy, ale ja kupiłam lacidofil, bo lacid był w szklanych ampułkach i bałam się, że jak ułamię, to kawałek szkła dostanie się do mleka. Muszę Wam powiedzieć, że ten lacidofil powodował, że mały wymiotował po każdym mleku, więc zaprzestałam dawać. A kupy są normalne, ale to chyba po bebilonie.

Do góry