reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ratunku... Zaaplikowałam sobie właśnie pierwszą globulkę na zapalenie pochwy i po paru minutach zaczęło piec jak... nie wiem co. Powoli przechodzi. Internet oczywiście nic mi nie powiedział - albo że to uczulenie, albo że tak ma być. No i teraz już nie wiem co robić. Nigdy wcześniej nie brałam globulek, więc przestraszyłam się strasznie tego pieczenia. Mam zadzwonić do lekarza czy to normalne?... Buu...

reklama
czy mleko dobre to pojecie wzgledne niestety, nan niby bardzo dobre i delikatne ale np Arlence nie posluzylo, mam tu hipp jeszcze ktory podobno jest duzo tlustszy wiec nawet nie mysle o probie.. staramy sie sprowadzac bebilon comfort z Polski ale dosyc klopotliwe to jest niestety:/
Asjaa wytrzymajcie do ok 3 tygodni bo wtedy napewno bedziesz wiedziala czy sluzy mleczko maluchowi, ja bym polecala comfort bo jest na zaparcia, w sumie niewiem co oznaczaja zaparcia u niemowlakow hehe bo Arlenka miala dosyc luzna kupke ale nie mogla jej wydusic i pierdziuszki tez nie szly a brzus bolal oj bolal, teraz tak pierdzi ze wstyd z nia wychodzic heheeh :) a po przejsciowym 2 dniowym kryzysie kupke robi kilka razy na dobe(ok 3 czasem wiecej) ale skoro uzywasz juz normalnego bebilonu to sie tego trzymaj, poczytaj sobie na necie na stronie Mleka, kaszki, preparaty dla niemowląt i dzieci Bebilon o wlasciwosciach i skladzie poszczegolnych mlek. Na marginesie odnosnie nan, w Pl tez wystepuje pod roznymi postaciami tzn sa jakies odmiany a np w norge tylko jeden rodzaj plus HA

Ewa a co to za globulka?? tzn nazwa leku, ja kiedys dostalam od lekarza taka ktora tez strasznie mnie piekla i nawet nieco krwawilam tak podraznila, betaden czy jakos podobnie sie nazywala, zadzwonilam do ginka i kazal odstawic pozniej zmienilismy na inne bo tamte okazaly sie dla mnie drazniace widocznie cos mialy w skladzie. Moze posiedz w misce z rumiankiem i postaraj sie wyplukac to troszke a w poniedzialek porozmawiaj z lekarzem.
ps szczesciaro!! Twoje pierwsze globulki :D

Dzien doberek:-)
Wiolcia cudne zdjecie Krzysia:tak:
Myangel, Cwietka strasznie wspolczuje tego horroru z upadkiem.Na szczescie nic sie maluszkom nie stalo.

A ja w koncu sie wyspalam.Jas jak zasnal o 20.00 to wstal tylko na karmienie o 1.30 i zaraz usnal, pozniej o 5.00 na cyca i tez o dziwo usnal no i teraz sie przebudzil bo kupka byla i dalej spi :szok:No to ja korzystam z chwili wolnosci:-)

W dzien to mamy praktycznie non stop kolki wiec nic nie moge zrobic, nie mowiac juz o bb.Wczoraj biedny tak sie meczyl i plakal przez 2 godz ze do dzis ma oczka lekko spuchniete.A ja nie moge mu pomoc.Wszystkiego probowalam ale nic z tego az w koncu samo przeszlo.Serce mi peka gdy tak sie meczy, ale co ja moge jeszcze zrobic? O masowaniu nie ma mowy bo jak mu brzuszek dotykam to krzyczy jeszcze glosniej:-(
Milego dnia babolki;-)

Nie wiem, jak się te globulki nazywają. Miałam receptę na globulki do zrobienia, więc nie było tam nazwy. Teraz mam tylko pudełeczko i kartkę ze składem, którego się nie mogę doczytać ;)
Po dwóch godzinach jak wstawałam na karmienie, to jeszcze czułam lekkie pieczenie i jakby uwieranie z jednej strony - ale to może przeczulica. Rano już jest ok. Nie wiem, czy aplikować sobie jeszcze jedną globulkę dziś czy czekać do jutra na telefon do ginekologa. Ech...
A to moje pierwsze, bo ja nigdy nie miałam żadnego zapalenia - ani pochwy, ani pęcherza - nic. Ciąża przeszła zdrowo. Nie wiem, skąd mi się to zapalenie przypałętało. Może przez to, że wody odeszły dużo przed porodem. Niby dostałam antybiotyk przeciwzapalny, ale... No nie wiem...

gabriella mnie tyłek bolał też tak, że w kiblu to była masakra ale już przeszło więc może nie będzie tak źle :-D

mój dziubasek tak spał, że miałam 6 godzin przerwy w karmieniu w nocy :-D i oczywiście jak to bywa przy takiej przerwie obudziłam się z powodzią w łóżku hehe szybko się przebrałam i całe szczęście, że potem młody się w końcu obudził bo chyba bym pękła od nadmiaru hehe przespał całą noc pięknie, obudził się wyjątkowo wcześniej - już o 8 :-) kupka go męczyła. a teraz mały śpioch znowu śpi dalej!
co do zaparć to my nie mamy problemu. tzn. czasami pomęczy się pół dnia ale efekt i tak jest taki, że tych kupek mamy kilka dziennie.
ech nie chcialo mi się odciągać w nocy tego nadmiaru a teraz by się przydał bo do kościoła się wybieram. ale mam nadzieję, że jakoś tą godzine pośpi i nie będzie głodny jak go nakarmię przed wyjściem. w razie czego jest bebiko w domu, ale wolałabym uniknąć podawania jak się da. no i mam nadzieję, że złapię księdza po mszy bo mam pytanko odnośnie chrzcin... myślimy, żeby zrobić za 2 tygodnie. tyle że ja wielkimi przygotowaniami się nie przejmuje. ciasta się upiecze, kolacje zamówię w restauracji, żeby przywieźli ciepłe jedzonko na określona godzine i tyle. i tak będą tylko dziadkowie i nasze rodzeństwo i prababcie. żadnej wielkiej imprezy nie mamy zamiaru z tej okazji robić :-)
no nic - lecę się ogarnąć bo prysznic zaliczony ale cała reszta wygląda na zasadzie "wyjdź i nie wracaj" :-D

ewa jeśli piecze to na pewno jesteś uczulona na jakiś składnik tej globulki, dzwoń do gina, powiedz co się dzieje, i powinien kazać Ci odstawić i dać zamiennik, miałam tak samo,

dziewczyny dajcie jakieś link do chust, które kupiłyście, bo zamierzamy kupić, bo jednak to chyba najlepsze wyjście będzie jeśli Zuzanka piszczy jak tylko na chwilę zostanie sama, na razie póki co działa nosidełko w którym się buja i wczoraj była calkiem znośna jak przesiedziała w nim większość dnia

zresztą zaczyna spać coraz dłużej w nocy, do jakiś 4, czasem 5 h

tylko, że wciąż nie chce się bawić, raczej jej aktywność to jedzenie, kupkanie, spanie, rozglądanie się i wiszenie na mamusi lub tatusiu i dotykanie siebie i rodziców łapkami

a co do jedzenia, to na opakowaniu NAN jest napisane, że powinna jeść 120 ml i 6 posiłków więc co 4 h, a co ja mam zrobić jak ona zje te 120 i jest nadal głodna???

bo te 120 to ona zaczęła jeśc jak miała jeść 90, dopycham ją herbatkami, koperkową i rumiankową, ale w nocy zasnęła po zjedzeniu 180 ml, bo po 120 ciągle się upominała o więcej

aaaa, i moje dziecko się nie śmieje, uśmiecha się trochę, ale się nie śmieje, nie wiem czy ma jeszcze czas na nauczenie się śmiania czy mam to uważać za jakąś anomalię....??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tunia u mnie Madzia jest 2 tyg. starsza a też ma tak jak Zuzia. Choć dziś zaczęła się chyba troszkę uśmiechać. Tylko, że Madzia to troszkę wczesniak i może wszystkiego się później uczyć.

reklama
hej mamuski:)
dzis sie chyba nie bedziemy ruszac, bo dzieciaki zachwycone zabawkami, a mi sie przyda odpoczynek. zreszta zimno, brrrr!!!

joamar - w który tygodniu rodziłaś? jeśli wczesniak, to patrz na skorygowany wiek

A to moje pierwsze, bo ja nigdy nie miałam żadnego zapalenia - ani pochwy, ani pęcherza - nic. Ciąża przeszła zdrowo. Nie wiem, skąd mi się to zapalenie przypałętało. Może przez to, że wody odeszły dużo przed porodem. Niby dostałam antybiotyk przeciwzapalny, ale... No nie wiem...
a to zapalenie czy jakas grzybica? bo skoro niedawno brałas antybiotyk, to może byc grzybica, bo bardzo często występuja po antybiotykach.

dziewczyny dajcie jakieś link do chust, które kupiłyście, bo zamierzamy kupić, bo jednak to chyba najlepsze wyjście będzie jeśli Zuzanka piszczy jak tylko na chwilę zostanie sama, na razie póki co działa nosidełko w którym się buja i wczoraj była calkiem znośna jak przesiedziała w nim większość dnia
Chusta elastyczna Babylonia Tricot Slen

Do góry