reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Elena to normalne że sie niepokoisz, ale czasem bywa tak, że po terminie(ja np 6 dni po) a wody czyściutkie, a przed terminem i zielone...a jak ruchy maluszka?

Moja mała wierci się cały czas, dziwię jej się że chce się jej tam tak cisnąć zamiast na zewnątrz rozprostować nóżki;-)

Mamuśki widze mega zorganizowane:))) ale to juz tak jest -paradoksalnie im człowiek ma więcej na głowie tym więcej ogarnia:tak:
ja jeszcze leniu****ę w piżamce, piję kawkę i jem wafelki:-p zaraz biore się za robienie zupki ogórkowej

reklama
witam sie i ja
tak jak sie spodziewałam Ali sie pory poprzestawialy i po zrobieniu kupy postanowila sie rozgladac miedzy 2 a 5 rano jakos nie była sklonna do spania. Pomeczyly ja troche bączki ale oczy wielkie i nawet cyc jej nie uspil. wkoncu mąż ją podyndał to usnela ale dzisiaj po poludniu to ja jej nie dam odsypiac-gwiazda jedna...
a nawiązując do tego co pisała Elena... Dziewczyny uwazajcie na siebie teraz w tym przedswiatecznym szale jak chodzicie na zakupy bo ludzie to jakby w jakims amoku byli i ogolna znieczulica- jakby tego jedzenia mialo conajmniej zabraknąc:)

Antylopka barwo za zoragnizowanie. Ja bym juz była w połowie ale czekam czy coś z ta kasa ruszy wrrrrrrrrrrr.No i w tym roku postaram sie nie szalec z gotowaniem. Zaraz do sklepu idziemy i chyba na targ podejde po prezent dla M...A Filip dzis spokojniutki. Uff oby ten brzuszek mu odpuscił już całkiem...Wiem, wiem marzenia..

Cześc kochaniutkie.
Melduję się nadal w dwupaku:-( czekam na męża i jadę z nim na Ip bo zaczynam się martwić. Mała coś mało ruchliwa a szyjka boli,jakby się rozwierała,skurczy nie czuję,ale boję się że mając już w piątek 3cm rozwarcia,coś się powiększyło i jak przyjdą skurcze to nie zdąrze do szpitala,zresztą już w piątek chcieli mnie zatrzymać tylko się nie zgodziłam,ale dzisiaj chyba się zgodzę bo przynajmniej bezpieczniej będę się czuła.

Elena mam od niedzieli takie same odczucia,boję się strasznie że Wiki coś się stanie a wtedy sobie tego nie wybaczę.

Mamuśki widze mega zorganizowane:))) ale to juz tak jest -paradoksalnie im człowiek ma więcej na głowie tym więcej ogarnia:tak:
paradoksalnie tak to jest...

Antylopka barwo za zoragnizowanie. Ja bym juz była w połowie ale czekam czy coś z ta kasa ruszy wrrrrrrrrrrr.No i w tym roku postaram sie nie szalec z gotowaniem. Zaraz do sklepu idziemy i chyba na targ podejde po prezent dla M...A Filip dzis spokojniutki. Uff oby ten brzuszek mu odpuscił już całkiem...Wiem, wiem marzenia..
ja sie ciesze, ze tutaj nie musze wypatrywac przelewu z taka nadzieja, jak to robiłam w Pl. tak na marginesie, mam miec karpiowe z uczelni w pl i jeszcze nie ma. oni zawsze 22-23 przelewaja i jak ktos czeka na te marne 300 zł, zeby przygotowac cos na swieta, to nie ma duzo czasu

Cześc kochaniutkie.
Melduję się nadal w dwupaku:-( czekam na męża i jadę z nim na Ip bo zaczynam się martwić. Mała coś mało ruchliwa a szyjka boli,jakby się rozwierała,skurczy nie czuję,ale boję się że mając już w piątek 3cm rozwarcia,coś się powiększyło i jak przyjdą skurcze to nie zdąrze do szpitala,zresztą już w piątek chcieli mnie zatrzymać tylko się nie zgodziłam,ale dzisiaj chyba się zgodzę bo przynajmniej bezpieczniej będę się czuła.

Elena mam od niedzieli takie same odczucia,boję się strasznie że Wiki coś się stanie a wtedy sobie tego nie wybaczę.
daj znac jakos, jesli zostaniesz w szpitalu

Antylopka 40t 2d to akuratno.
Smile ja juz miałam takie bóle przepowiadajace i to juz z 2,5 tygodnia temu, że dziwne, ze jeszcze nie urodziłam. Teraz też coś chwila, ale w porównaniu z tam tymi bólami to nic.
Mojej matce powiedziałam, ze planuję zagadac z lekarzem o wywołaniu, a ona do mnie ,że nie można, ze urodzi sie wtedy kiedy przyjdzie czas, że prawidłowy termin to dwa tygodniu w przód i w tył.
Sarka ruchów jest ogólnie mniej, niz było np: parę tygodni temu. Coraz mniej ich czuję. Na KTG zazwyczaj szaleje. Wogle zmniejszył mi się apetyt i nie jem tyle co jadłam jeszcze tydzień temu.
Yvona czasem mam ochotę taką pchajacą sie osobę po prostu popchnąć tak, żeby się przewróciła i dać zjebkę, ze sie patrzy jak sie chodzi. Chyba tak sie napędzam, bo jestem w ciąży. Ludzie nie patrza na to, że moga zrobić krzywdę.
Bodzinka marzenia są po to, żeby je spełniać.
Lwiczka jak mi brakowało około tygodnia do terminu to sie stresowałam, że mogę urodzić w każdej chwili, czego oczekiwałam. A jak przyszedł termin to zaczęłam sie obawiać, ze źle to wpłynie na syna, albo, że przenoszę na styczeń, czego bym nie chciała.

hej mamusie z Bydgoszczy czy któraś z was rodziła na Markwarta? Bo ja coraz bardziej się boję porodu i chciałabym wiedzieć jak najwięcej o Markwarta,bo mam pewne opory przed Bizielem.

Olkale wydaje mi się że ty rodziłaś w MSWiA,zgadza się?

Ostatnia edycja:
Powiem Wam, że u mnie największe emocje wywołuje to, że będziemy rodziły w okresie świąteczno-noworocznym i sama nie wiem jak mam się nastawić czy po prostu olać temat i spokojnie przeżyć święta i nowy rok może w międzyczasie cos się wydarzy, obawiam się, że u mnie w tej chwili już są takie emocje i psycha siada, że te całe święta jeszcze bardziej mnie dobijają, mąż mi się rozchorował siedzi w domu nawet mi sie nie chce sprzątać, po wczorajszej wizycie mam doła, lekarz wypisał zwolnienie do 10stycznia czyli do 42 tygodnia ciąży mam nadzieje, że nie będę musiała tyle czekać, zazdroszczę mamusiom które już mają jedną pociechę wiedzą jak to może być mnie przeraża ta wielka niewiadoma.
Dziś byłam na poczcie i tak jak piszecie wielka znieczulica stałam w długiej kolejce ale już przywykłam do tego. 3 mam kciuki i liczę, że pełnia przyczyni się do tego że u wyczekujących zacznie się wreszcie cos dziać :-)

ja jestem wsciekla, bo zaczela porzadnie u nas sypac, a za moment jade do gina. maz dzis zalatwia sprawy firmowe i jestem zmuszona tluc sie busem. mam tylko nadzieje, ze jakos dojade. a z powrotem to chyba mojego tate poprosze, zeby mnie przywiozl...

w kazdym razie dzis brzuch mnie boli caly czas i twardnieje. ciekawa jestem, czy znajdzie to odzwierciedlenie w badaniu i ktg. trzymajcie kciuki :)

reklama
Lwiczka trzymam kciuki.Daj znac jak bedziesz mogla;-)
A co do znieczulicy to ja juz nawet nie komentuje, bo od kiedy jestem w ciazy nikt mnie nigdy nie przepuscil w kasie:wściekła/y:szkoda gadac.Czlowiek ledwo chodzi a inni tylko zmierza i sie odwracaja i udaja ze nic nie widza.Czasem to mnie przez to szlag trafia ale niech sie wypchaja:-p

Do góry