reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej :)

Nawet daje rade w miare nadrobic ten watek! :-) Prosze o slowa uznania! :)) Choc cos czuje ze bede sie pojawiac o dziwnych porach <:

zakładam klub MAMA ZOMBI - chcesz dołączyć? dzisiaj spałam 3 godziny, a co najlepsze, mam dobry humor, bo Adas jest pocieszny. Nawet mnie nie dziwi, że w nocy nie chce spac, tylko imprezować, hehe. Spac nie chce w łóżeczku, tylko z nami lub na nas... pada mokry snieg, czyli mega bloto na chodnikach, a mnie czekaja zakupy jeszcze ostatnie z wózkiem i Wiktorią

Chetnie dolacze do klubu MAMA ZOMBI. Alicja ostatnio po kazdym obudzeniu sie przez poltorej godziny ryczy, marudzi i nic jej nie odpowiada. W sumie nie wiemy co robic juz. Czasem przeistacza sie to w 3 h np. od 4 rano :-p W takich chwilach strasznie sie ciesze ze maz ma wolne....i boje co bedzie jak zostane z tym sama. Po takich 3h ryku naprawde miano Zombi to komplement :-)

Smile - ja korzystam z kas pierwszenstwa, ale nigdy nie pytam sie ludzi stojacych w kolejce, czy mnie przepuszcza. podchodze od razu do kasjerki i pytam, czy moge skorzystac z pierwszenstwa. a potem odwracam sie do kolejki i z szerokim i uprzejmym usmiechem mowie "dziekuje" :)))))

Dobre :-D I tak powinno byc :)

reklama
Cześć dziewczyny,

dziś w nocy budziłam się z MEGA MEGA MEGA bólami okresowymi...brzuch i krzyż mnie tak bolał, że wymiotować mi się chciało. Odkąd wstałam boli cały czas, ale lżej.

A pozostałe ciężarówki - jak się czujecie, jakieś objawy ? W końcu nowy dzień się zaczął - nowa szansa na poród :-D
Pozdrowienia :-)

czesc :)

ja tez dzis nad ranem mialam bole okresowe i zaczal mi twardniec brzuch. ostatnio tez tak mialam, ale w dzien wszystko sie uspokaja. pewnie dzis tez tak bedzie ... w kazdym razie mam dzis wizyte u gina - zobaczymy, czy cos tam sie ruszylo ...

Dzień dobry,

ainah u mnie z objawów dużo gęstego białego śluzu plus w niedzielę była żółta galaretka, ale mało tego było, więc nie wiem czy to czop i dużo skurczy przepowiadających, twardnienie brzucha, a dziś rano miałam kilka dziwnych skurczyków, takich "obręczowych" ból brzucha i krzyża, ale zupełnie inny niż dotychczas, bardzo nieprzyjemny

w ogóle to się obudziłam z małymi objawami migreny, pół roku był spokój, myśłałam, że po ciąży nie wrócą, a chyba jednak mają zamiar:baffled: tylko, że nie wiem jak się miałabym zajmować dzieckiem mając migrenę, jak sie nie ma siły ruszyć ręką ani nogą:sad:

Hannah współczuję strasznie, kuruj się czymś, bo poród w takim stanie to chyba jakaś masakra

Jedno mam dziś po powiedzenia - życie jest pięknie :) TAK się wyspałam :) Młody jadł około północy, a potem obudził nas dopiero o 6:15, czyli wtedy, kiedy i tak mieliśmy wstawać, bo Mąż szedł do pracy :)
Miałam nastawiony budzik z przyzwyczajenia jeszcze w połowie nocy, ale Franek nie wykazywał chęci wstawania, więc go nie budziłam. I pediatra, i położna powiedziały, że już nie musi jeść koniecznie co 3 godziny dzień i noc, a że wczoraj w dzień wsuwał prawie co godzinę i prawie w ogóle nie spał, to głodny na pewno nie był, za to zmęczony - bardzo.

Teraz jeszcze sobie drzemie, choć już pomału zaczyna się wiercić. Zdążyłam zrobić prasowanie i odpoczywam sobie chwilę, szukając książek na prezenty wigilijne dla rodziny. Wczoraj Mężowi zamówiłam bokserki, bo jak patrzę na jego szafę, to mi się słabo robi - a nic nie pozwoli wyrzucić. Jak będzie miał nowe, to może chyłkiem kiedyś wezmę starocie na szmaty ;) Tylko mam nadzieję, że poczta nie zawiedzie i paczka dojdzie przed czwartkiem...

Ludzie to chamy. Wczoraj byłam w sklepie i chciałam podejsć po czekoladę to jedna dziewczyna po prostu sie wepchała przede mnie, bo szła wzdłuż. A jak wychodziłam ze skleputo jeden łepek wyjeżdżał z parkingu i jak ja szłam już za jego samochodem to on zaczął cofać. Gostka z****łam i to porządnie, żeby zrozumiał (moze po dziecinnemu to) pokazałam mu jeszcze Fuck you. Aż tak to mnie zdenerwowało.
Co do mojego czopa, znów jest biały, ale coraz częstrze łapią mnie skurcze w biodrach. Niech się w końcu zacznie,:wściekła/y: bo zwariuję, juz dwa dni po terminie.

Elena to jest znieczulica i tyle, choć może kierowca Cię po prostu nie zauważył, ludzie w tym świątecznym zakupowym kociokwiku głupieją normalnie

a ja jestem z siebie zadowolona, że jeszcze nie byłam na żadnych zakupach świątecznych, dopiero jutro po wizycie u gina lub w czwartek zamierzam pojechać do centrum handlowego, choć mąż się za bardzo nie zgadza, bo mówi, że jeszcze trzeba żeby w sklepie zaczęła rodzić a poza tym nie będę stać w kolejkach, więc mu powiedziałam, że nie będę tylko podejdę do kasy i powiem że mają mnie w pierwszej kolejności obsłużyć,

jestem koszmarnie zmęczona, nie wiem czemu, chyba się nie wyspałam, ziewam jakbym całą noc nie spała, po zakupy też mi się nie chce iść, a lodówka prawie pusta... no nic, pewnie C. po pracy będzie musiał skoczyć

Hej, u mnie też nic. Czekamy. Czasem wieczorem, gdy jestem zmeczona czuję jakieś 3-4 skurcze. Jutro mam 2 ktg.
Wczoraj miałam dokupić prezenty, ale jak zobaczyłam kolejki np. w empiku, to zrezygnowałam :(

reklama
Witam:-) U mnie tez skurcze jakie byly takie sa, czyli non stop ale nieregularne.A wczoraj na ktg ani pol skurcza.Dzwonili dzisiaj ze szpitala ze na dzisiaj nie ma miejsc ale jutro albo najpozniej w czwartek mam sie zglosic na wywolanie.Nerwy mnie jakies ostatnio lapia i brak mi gdzies cierpliwosci do wszystkiego.Szlag mnie trafia ze na wigilie moj A bedzie sam z Adasiem:wściekła/y:.
Do tego wylazi mi zab madrosci i leb mi zaraz rozsadzi.Jakby nie mial kiedy wychodzic:dry:

Do góry