reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

dziewczynki a gdzie jest Tunia?? czyżby na porodówce??:D studiowałam wczorajszy dzien i dzisiejszy i nie odnotowałam jej obecności. No chyba że neta przez ta zime straciła...

wiecie co? muszę o tym napisać:)
chodzi o mojego kota, sprawdziły się moje przypuszczenia - kot zachowuje się super w stosunku do Borysa:) wręcz traktuje go jak włąsne dziecko! heh kiedy mały płacze przy kąpieli, kicia wskakuje na przewijak i chce go lizać po policzku, albo próbuje mnie przepychać od przewijaka - bo myśli że ja małemu krzywdę robię, że on tak płacze. Jak jej nie pozwolę wejść na przewijak - to mnie gryzie po kostkach.

Jutro mamy wizytę patronażową w przychodni - Borysek prosi o kciuki:)

reklama
ewwe, trzymamy mocno kciuki.
A co do kotka to nieźle (pewnie to kotka,co?) :) Ja miałam kilka kotów, ale większość mnie nie lubiła :( hehe... a teraz bardzo bym chciała, ale mój P. się nie zgadza :(
A Tunia widzę, że logowała się przed południem, więc pewnie coś jej wypadło. Miejmy nadzieję, że wsio ok.

Ja jutro lece na pierwsze KTG. Aż jestem ciekawa.
Codziennie mi się śni że to już :D

ej dziewczyny, teraz zgłupiałam. Jak dzwoniłam tydzień temu do lekarki po wyniki posiewu z szyjki to powiedziała, że nic nie wyhodowano. Dziś natomiast dostałam wynik do ręki i mam coś takiego:

Enterococcus species - wzrost skąpy
Lactobacillus species - wzrost średnio obfity
Staphylococcus sp. koagulazo ujemny - wzrost skąpy

Na ten wynik gin powiedziała że jest prawidłowy :confused:

Co to oznacza? czy mój lekarz wprowadził mnie w błąd ?? :wściekła/y:

ej dziewczyny, teraz zgłupiałam. Jak dzwoniłam tydzień temu do lekarki po wyniki posiewu z szyjki to powiedziała, że nic nie wyhodowano. Dziś natomiast dostałam wynik do ręki i mam coś takiego:

Enterococcus species - wzrost skąpy
Lactobacillus species - wzrost średnio obfity
Staphylococcus sp. koagulazo ujemny - wzrost skąpy

Na ten wynik gin powiedziała że jest prawidłowy :confused:

Co to oznacza? czy mój lekarz wprowadził mnie w błąd ?? :wściekła/y:
Mi wczoraj lekarz powiedział że dobrze.
Miałam identyczne wyniki, prócz tego pierwszego.

U mnie kotka też ładnie się zachowywała do malutkiej, a potem Hania podrosła wchodziła jej na głowę, ciągneła za ogon, uszy i jeździła na karku. Szybko kotek zdechł:sorry: ale chyba ze starości.
Bardziej martwiłam się o psy. Ale wczęsniej dawałam kocyki do wąchania, zeby rozpoznały nowego domownika jak się pojawimy ze szpitala. No i super. Psy ją zaakceptowały i nawet suczka która dzieci nie lubiła i zawsze atakowała, teraz jest Hani poddana i ona robi z nią co chce.

Z innej beczki. Mój lekarz wysłał mnie na KTGw piątek lub poniedziałek. Wczoraj uznał że wszytko jest ok, nawet słuchaliśmy serduszka. Pogoda i ruch w tym szpitalu sprzja kilkugodzinną wyprawą także chyba się nic nie stanie jak się tam nie pojawię. Zwłaszcza że czuję ruchy. Planuję wypad po świętach jak otworzą mój szpital. To będzie 3 dni po terminie.
Nie wiem czy dobrze robię.

Ostatnia edycja:
ainahwynik prawidlowy - to same dobre - naturalne dla naszego organizmu bakterie, mimo ze osttani z grupy gronkowcow, moze stanowic rowniez naturalna flore bakteryjna.

Dobry
Witam sie i zmykam szykowac śniadano i sprzatać. Fifi cała noc jadł z przerwami. Chyba popyt wzrasta wiec lada moment wzrośnie i podaż..tylko mnie sie chce spac...

Dzień dobry :)

Dzięki dziewczyny - uspokoiłyście mnie :))

Ha-NN-aH ja się wczoraj zapytałam lekarki kiedy się robi KTG, ona powiedziała, że standardowo po terminie, chyba że coś się dzieje niepokojącego.

Dzisiaj w nocy wstawałam na siku chyba z 3-4 razy, przy czym za każdym razem opróżniałam pełny pęcherz, a przed snem NIC nie piłam :szok:

Poza tym nad ranem łapały mnie mega bóle okresowe...

reklama
i ja sie witam na szybko, bo zaraz ide Ninke do przedszkola odprowadzic. potem szykuje sie do gina i na kolacje firmowa. noc znowu mialam srednia - budzilam sie chyba co godzine, ale grunt ze spalam ...

Tunia pisala dwa dni temu, ze ma problemy z netem, bo jej bardzo wolno chodzi i jakby cos sie dzialo to bedzie pisac do lwiczki

ainah
- ja z kolei wstaje do toalety, bo mala kopie mnie po pecherzu, a jak siadam, to leci kilka kropelek ...

ha-nn-ah - ja mam ktg raz w tygodniu od 36 tc. po terminie moj gin robi co 2-3 dni.

Do góry