reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

sarka - u mnie z Ninka bylo tak samo. jakies 7 dniu przed porodem zaczal mi czop odchodzic, w nocy i nad ranem mialam skurcze i to dosyc silne. a teraz CISZA. ale moze tym razem bedzie tak jak Antylopka pisze :)

reklama
hej dziewuszki

boze chwile odsapnelam... ululalam malego i mam chwile wolnego-ale zarymowalam :p

wiolcia ja tez musialam napisac ale moja kadrowa mi powiedziala: jak mam sile i czas to moge napisac i im wyslac ale nie koniecznie wlasnie jak sarka psala ze szpitala dostalam zaswiadczenie o dniu porodu i ze swistek sie wydaje na potrzeby urlopu macierzynskiego. i wsio :) ja napisalam poprostu: zwracam sie z uprzejma prosba o udzielenie mi urlopu macierzynskiego od dnia porodu tj. tego i tego . z powazaniem ta i ta :)

antylopka wyobrazam sobie mine twojego szefa haha :D musiala byc mega :)

a mam wiadomosc od pati.b - urodzila juz synka w rozpakowanych pisze co i jak :) i napisala ze jak sie ogarnie tylko to wpadnie pogawedzic na grudniowki

Hej wszystkim :)

Ja od wczoraj w domu z małą. Wybaczcie ale narazie nie nadrobie zaleglosci - jestem jeszcze zmasakrowana lekko. Ciagle wysokie cisnienie, obrzeki i inne "przyjemnosci". No ale najwazniejsze ze Alicja jest juz na swiecie i wlasnie sobie w lozeczku drzemie. Maz jest zakochany w corce - ja zreszta tez. Jest sliczna. I juz ma pierwsze osiagniecia :> Dzis w nocy na przyklad pierwszy raz obsikala tate :-D Hehe.
Widze ze nawal porodow - strasznie sie ciesze ze tak obrodzilo :) Za nierozpakowane trzymam kciuki! Trzeba przyznac ze porod nic lekkiego. Ja mialam cc, ktora tez latwa dla mnie nie byla. No ale jakie szczescie pozniej! Odezwe sie jak bede miec wiecej czasu i sil.
Pozdrawiam :)

hej dziewczynki - my w domku już parę dni ale nie ma czasu nawet na chwilkę usiąść do komutera - mam nadzieję ze to się zmieni i że już lada moment nadrobię Was. Mała jest urocza ale czasem w nocy daje popalić to też każdą wolną chwilkę w dzień wykorzystujemy żeby choć na chwilkę się zdrzemnąć. Trzymam kciuki za te co jeszcze w dwupaku śmigają.

Cześć Sunnflower :D no to mamy nasze dluuuugo wyczekiwane maluszki przy sobie a jeszcze niedawno myślałyśmy że będziemy już zawsze w ciąży. Jednak nie hehe ;)

dzień dobry,
widze że rozpakowujemy sie bardzo szybciutko, nie idzie nadążyc, ale gratuluje wszystkim rozpakowanym, a tym które jeszcze w dwupaku życzę cierpliwości.
ja ogólnie już doszłam do siebie, myślałam ze bedzie gorzej, ale siedzę normalnie już od 3 dnia po porodzie, jednak w domu lepiej dochodzi sie do siebie, jestem spokojniejsza.

antylopka wyobrazam sobie mine twojego szefa haha :D musiala byc mega :)

a mam wiadomosc od pati.b - urodzila juz synka w rozpakowanych pisze co i jak :) i napisala ze jak sie ogarnie tylko to wpadnie pogawedzic na grudniowki
mina była przednia, hehe

super, że kolejna mamusia tuli swoją kruszynkę

hej dziewczynki - my w domku już parę dni ale nie ma czasu nawet na chwilkę usiąść do komutera - mam nadzieję ze to się zmieni i że już lada moment nadrobię Was. Mała jest urocza ale czasem w nocy daje popalić to też każdą wolną chwilkę w dzień wykorzystujemy żeby choć na chwilkę się zdrzemnąć. Trzymam kciuki za te co jeszcze w dwupaku śmigają.
super:D czekam na Twoją opowieśc z porodówki

icon4.png
Ponawiam post:

Pytanie o chirurga onkologa z Wrocławia

Czy któraś z Was miała w rodzinie rakową historię, dokładnie raka piersi???? Chcę się coś dowiedzieć o chirurgu onkologu Piotr Kobielak, pracuje w Dolnośląskim Centrum Onkologi na ul. Hirszfelda we Wrocławiu. (....) W necie totalna pustka, żadnych opinii, zupełnie nic.
U mojej teściowej po biopsji grubo igłowej zdiagnozowano złośliwego raka piersi. Wszyscy przerażeni a najbardziej teściowa. Chciałam podpytać może ktoś coś wie czy to dobry specjalista, czy można mu ufać? Bardzo się martwię o nią.

Dzięki dziewczyny, które odpisały. Ponawiam post na wszelki wypadek, może komuś umknęło moje zapytanie

Ostatnia edycja:
Wiolcia - takie pisemko jest zbędne, ale pracodawcy jakoś tego wymagają. Trzeba napisać tylko jedno zdanie, że prosisz o urlop macierzyński od dnia i w pisać datę porodu. U mnie w pracy wypełnia się gotowy wniosek urlopowy z zaznaczeniem właściwego kwadracika ;-)

reklama
też nic nie słyszałam o jakimś gotowcu, myślę że piszesz normalnie ręcznie "Wniosek o urlop macierzyński" - poniżej że proszę o ww urlop od dnia tego do dnia tego, podobnie jak podanie o urlop czy jakies dni wolne....
Swoja droga to w szpitalu powinnaś dostać świstek który sie wysyła (albo szpital sam wysyła) do pracodawcy że tego i tego dnia urodziłaś i już pracodawca sam się tym zajmuje że nalicza ci od tego dnia UM.
Na marginesie - zdjęcie Krzysia w podpisie REWELACYJNE!!!!:-)
Wyslałam mu to zaświadczenie ze szpitala to mi własnie odesłał pismo, że mam mu wyslać podanie o urlop:/ Ja tez myślałam że podania nie trzeba i po to jest to zaświadczenie w końcu pisze od którego dnia urlop macierzyński... no cóż najwyraxniej niektórzy preferują dodatkowe papierki :] Bardzo dziękuję za pomoc :)
A na marginesie Krzysiulek bardzo dziekuje i przesyła cioci buziaki :*

Do góry