reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hej moim zdaniem wszystko jest ok, zwyczajnie poziom hormonu jeszcze nie jest super wysoki i tyle :) nie zostalo nic innego jak umowic sie na wizyte do lekarza w celu potwierdzenia badaniem krwi:)

reklama
hejka,

A ja od wczoraj niedzieciata :D Oluś nocował u babci a my z mężem spaliśmy do 8:30!!!! Dla nas to laba niesamowita :D Normalnie pobudki mamy ok 6 rano. Czuję się super. No może trochę mnie mdli ...:baffled:

Agrafka.. testy ciążowe mają różną czułość. Jak dla mnie to wszystko jest ok- bo drugi test też wyszedł. Po prostu wolniej wzrasta poziom hormonu ciążowego ( a u każdej kobiet6y wzrasta inaczej). Najlepiej jakby koleżanka wykonała test z krwi beta hcg 2-krotnie w odstępie 2 lub 3 dniowym. I zobaczyć czy przyrost hormonu jest zgodny z normami, lub wzrośnie o co najmniej 66% w ciągu 24h lub 116 % w ciągu 72h. Taki test kosztuje od 25-35zł

Vileyka ja tam na pewno trzymam kciuki!!

Witam poniedziałkowo!!!!

Zaglądam rzadko bo nie chcę się bardzo angażować...o ile tak można.... byłam na konsultacji bo mocno boli brzuch i rana po cc:no::no::no::no:mamy niewielkie szanse na powodzenie:-:)-:)-:)-( luteina,no-spa i spokój zalecany....gdyby nie te bóle to bym nie powiedziała że zaciążyłam.Nic mi nie dokucza.Nie bola mnie piersi,nie mam nudności czy wymiotów....kompletnie nic:szok::szok::szok::szok::szok:..Nie smęcę....będzie dobrze:tak::tak::tak::tak:,ale starsze dzieci nic nie wiedzą.....

a ja jestem slomiana panna:D moj W wyjechal do Pl w piatek i wroci dopiero za tydzien:-( jedyna pociecha to ze ksiazki mi przywiezie:-D no i jakies krajowe smakolyki mniaaamm a juz w paczce wedruja do mnie ogoreczki od mamci, mam nadzieje ze nie przytrzymaja ich za dlugo na celnym(tu praktycznie wszystko otwieraja i sprawdzaja)

no i troszke mi smutno, poza tym to cholerstwo za oknem:angry::angry::angry::angry::angry::wściekła/y:
a na sniadanko wcinam sobie owsianke plus wafelki smietankowe:)

no i nie mdli mnie juz od kilku dni, i zastanawiam sie czy to normalne?

no i nie mdli mnie juz od kilku dni, i zastanawiam sie czy to normalne?

Ja też mam takie obawy....w poprzednich ciążach miałam tak na syna nie wymiotowałam za to na obie córki:baffled::eek::baffled::eek: dalej niż widziałam:-D:-D:-D:-D:-D więc teraz moze facet?????Ale i tak matrwię się że nie mam objawów ciążowych:-:)-:)-:)-:)-:)-(

mamolka tak na marginesie to masz super :) plaw sie w wolnosci ;)) ja wlasnie mam taka zgryzotke ze dzidzi bede miala przyspawana do siebie ciagle :D tak to jest na obczyznie, ani babci ani cioci, chcielismy w tym roku wybrac sie na rafting no ale ja sie nie wybiore:D ale za rok czemu nie i juz szukamy potencjalnych kandydatow wsrod znajomych do opieki nad dziecmi, norwedzy podchodza do tego zuupelnie inaczej, zostawiaja bobasy zaprzyjaznionym sasiadom i gnaja na weekend np:D

a ze jestem w domu sama obejrzalam wczoraj w tv Taniec z Gwiazdami heheeheheheh i tam Oceana tancuje w bardzo widocznej ciazy:D:D:D i na dodatek co ona tam wyprawia, jakie figury:D

cześć laski

mnie tez dobija ta pogoda za oknem, taki ładny weekend miał być a tu dupa, zachmurzenie i deszczyk, do tego też mnie mdli co chwila i po byle czym, sama nie wiem co jeść i co pić bo jakoś zachcianek nie mam ;/

adusia3 - mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, a brak objawów to fajna sprawa ;-) zresztą jesteś mocno doświadczoną mamą więc chyba wiesz że lepiej nie mieć mdłości niż je mieć ;-)

Salomii - trzymaj się w tej "samotności", odpoczniesz od faceta ;-)

mamolka - ale Ci dobrze choć na chwile oddać dziecko do dziadków, ale ja to po jednym dniu już tak za mała tęsknie że się rozklejam, a co do wstawania to dzisiaj spaliśmy wszyscy troje do 8:30, Patrycja zawsze wstaje najwcześniej o 7:00-7:30 ;-) cudowna dziewczynka, mały śpioch

Agrafka - u mnie dopiero trzeci test wyszedł z mocno widoczną drugą kreską ;-) to było 3 dni po terminie@

życzę Wam miłego dnia, mimo paskudnej pogody :*

Adusia będzie dobrze, musi! Może rzeczywiście mały chłopaczek tam siedzi :D

Salomii
ja mam koleżankę która w ciąży ani nie rzygała, nie zemdliło jej ani razu, brzuch wyszedł dopiero w 5 miesiącu... i ona dopiero narzekała, że nie czuje się w ciąży.

hyehehe wiem, wiem że mam dobrze- wcale nie narzekam :D
Mój synek kocha babcię -bardzoooo. Nawet śmieję się że to taki babcisynek. Jak pisałam prace magisterską to zdarzało mi się na 4-7 dni zostawać u mamy i wtedy mały tak się w babci rozkochał. Teraz jeździmy do nich raz na tydzień/dwa ( głównie na niedzielne obiadki :D) dlatego nie mam skrupułów im wnusia zostawić bo i oni stęsknieni i on a my wymęczeni ;P

Ostatnia edycja:
reklama
adusia, Vilejka - trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok!!!

ja oprocz wzdec tez nie mam inych objawow. troche mnie mdli, ale np. sennosc mi juz zupelnie minela. w srode mam wizyte, wiec trzymajcie kciuki :tak:

Moja córcia uwielbia zostawac u mojej mamy i tesciowej. takze jak sa imprezy, to nie maym zadnego problemu - podrzucamy dziecko i myk. a w czerwcu Nina jedzie z dziadkami na 2 tygodnie nad morze :-)

milego dzionka!

Do góry