reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hej moim zdaniem wszystko jest ok, zwyczajnie poziom hormonu jeszcze nie jest super wysoki i tyle :) nie zostalo nic innego jak umowic sie na wizyte do lekarza w celu potwierdzenia badaniem krwi:)

reklama
hejka,

A ja od wczoraj niedzieciata :D Oluś nocował u babci a my z mężem spaliśmy do 8:30!!!! Dla nas to laba niesamowita :D Normalnie pobudki mamy ok 6 rano. Czuję się super. No może trochę mnie mdli ...:baffled:

Agrafka.. testy ciążowe mają różną czułość. Jak dla mnie to wszystko jest ok- bo drugi test też wyszedł. Po prostu wolniej wzrasta poziom hormonu ciążowego ( a u każdej kobiet6y wzrasta inaczej). Najlepiej jakby koleżanka wykonała test z krwi beta hcg 2-krotnie w odstępie 2 lub 3 dniowym. I zobaczyć czy przyrost hormonu jest zgodny z normami, lub wzrośnie o co najmniej 66% w ciągu 24h lub 116 % w ciągu 72h. Taki test kosztuje od 25-35zł

Vileyka ja tam na pewno trzymam kciuki!!

Witam poniedziałkowo!!!!

Zaglądam rzadko bo nie chcę się bardzo angażować...o ile tak można.... byłam na konsultacji bo mocno boli brzuch i rana po cc:no::no::no::no:mamy niewielkie szanse na powodzenie:-:)-:)-:)-( luteina,no-spa i spokój zalecany....gdyby nie te bóle to bym nie powiedziała że zaciążyłam.Nic mi nie dokucza.Nie bola mnie piersi,nie mam nudności czy wymiotów....kompletnie nic:szok::szok::szok::szok::szok:..Nie smęcę....będzie dobrze:tak::tak::tak::tak:,ale starsze dzieci nic nie wiedzą.....

a ja jestem slomiana panna:D moj W wyjechal do Pl w piatek i wroci dopiero za tydzien:-( jedyna pociecha to ze ksiazki mi przywiezie:-D no i jakies krajowe smakolyki mniaaamm a juz w paczce wedruja do mnie ogoreczki od mamci, mam nadzieje ze nie przytrzymaja ich za dlugo na celnym(tu praktycznie wszystko otwieraja i sprawdzaja)

no i troszke mi smutno, poza tym to cholerstwo za oknem:angry::angry::angry::angry::angry::wściekła/y:
a na sniadanko wcinam sobie owsianke plus wafelki smietankowe:)

no i nie mdli mnie juz od kilku dni, i zastanawiam sie czy to normalne?

no i nie mdli mnie juz od kilku dni, i zastanawiam sie czy to normalne?

Ja też mam takie obawy....w poprzednich ciążach miałam tak na syna nie wymiotowałam za to na obie córki:baffled::eek::baffled::eek: dalej niż widziałam:-D:-D:-D:-D:-D więc teraz moze facet?????Ale i tak matrwię się że nie mam objawów ciążowych:-:)-:)-:)-:)-:)-(

mamolka tak na marginesie to masz super :) plaw sie w wolnosci ;)) ja wlasnie mam taka zgryzotke ze dzidzi bede miala przyspawana do siebie ciagle :D tak to jest na obczyznie, ani babci ani cioci, chcielismy w tym roku wybrac sie na rafting no ale ja sie nie wybiore:D ale za rok czemu nie i juz szukamy potencjalnych kandydatow wsrod znajomych do opieki nad dziecmi, norwedzy podchodza do tego zuupelnie inaczej, zostawiaja bobasy zaprzyjaznionym sasiadom i gnaja na weekend np:D

a ze jestem w domu sama obejrzalam wczoraj w tv Taniec z Gwiazdami heheeheheheh i tam Oceana tancuje w bardzo widocznej ciazy:D:D:D i na dodatek co ona tam wyprawia, jakie figury:D

cześć laski

mnie tez dobija ta pogoda za oknem, taki ładny weekend miał być a tu dupa, zachmurzenie i deszczyk, do tego też mnie mdli co chwila i po byle czym, sama nie wiem co jeść i co pić bo jakoś zachcianek nie mam ;/

adusia3 - mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, a brak objawów to fajna sprawa ;-) zresztą jesteś mocno doświadczoną mamą więc chyba wiesz że lepiej nie mieć mdłości niż je mieć ;-)

Salomii - trzymaj się w tej "samotności", odpoczniesz od faceta ;-)

mamolka - ale Ci dobrze choć na chwile oddać dziecko do dziadków, ale ja to po jednym dniu już tak za mała tęsknie że się rozklejam, a co do wstawania to dzisiaj spaliśmy wszyscy troje do 8:30, Patrycja zawsze wstaje najwcześniej o 7:00-7:30 ;-) cudowna dziewczynka, mały śpioch

Agrafka - u mnie dopiero trzeci test wyszedł z mocno widoczną drugą kreską ;-) to było 3 dni po terminie@

życzę Wam miłego dnia, mimo paskudnej pogody :*

Adusia będzie dobrze, musi! Może rzeczywiście mały chłopaczek tam siedzi :D

Salomii
ja mam koleżankę która w ciąży ani nie rzygała, nie zemdliło jej ani razu, brzuch wyszedł dopiero w 5 miesiącu... i ona dopiero narzekała, że nie czuje się w ciąży.

hyehehe wiem, wiem że mam dobrze- wcale nie narzekam :D
Mój synek kocha babcię -bardzoooo. Nawet śmieję się że to taki babcisynek. Jak pisałam prace magisterską to zdarzało mi się na 4-7 dni zostawać u mamy i wtedy mały tak się w babci rozkochał. Teraz jeździmy do nich raz na tydzień/dwa ( głównie na niedzielne obiadki :D) dlatego nie mam skrupułów im wnusia zostawić bo i oni stęsknieni i on a my wymęczeni ;P

Ostatnia edycja:
reklama
adusia, Vilejka - trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok!!!

ja oprocz wzdec tez nie mam inych objawow. troche mnie mdli, ale np. sennosc mi juz zupelnie minela. w srode mam wizyte, wiec trzymajcie kciuki :tak:

Moja córcia uwielbia zostawac u mojej mamy i tesciowej. takze jak sa imprezy, to nie maym zadnego problemu - podrzucamy dziecko i myk. a w czerwcu Nina jedzie z dziadkami na 2 tygodnie nad morze :-)

milego dzionka!

Do góry