reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
hej grudnioweczki :)
salomi no trojaczki i to jeszcze niedawno urodzony dzidzia byl :D szok normalnie !!!!!! :) chcieli miec jedna po drugim a beda mieli 3 po pierwszym haha :) ale niespodzianke ma :)

ja to nie mam weny do pisania bo ciagle zmulona chodze bbrr :/ i na dodatek moja bajka suczka jakos nie moze sie nauczyc sikac na mate pipka jedna jak ladnie sikala to jej sie odwidzialo i upodobala sobie dywan a tylko sra na mate ...szlak mnie chyba trafi i ju nie nadarzam sprzac po niej.. chba jeszcze troche i wymienie dywan bo zaczynam czuc szczochy wszedzie :/

dzieńdoberek!

Noooooo dziś czuję , że żyję. Apetyt dopisuje :D

Wczoraj byłam w strasznym stanie. Mało zjadłam, a co wstałam to rzygałam. Mdłości non stop. Więc przeleżałam cały boży dzień w łóżku. Mąż mnie wkurzał bo wrzeszczał na mnie, że mam wstawać i przy Olku skakać ( bo się lenie i wyleguję w łóżku), a potem sobie przypominał, że w ciąży jestem to przepraszał. Cały czas się tłumaczy, że on nie czuje, że ja w ciąży jestem. A mi było tak przykro...:-( Z chęcią bym się z nim wczoraj zamieniła...OO!!

Salomii...trojaczki na styczniówkach? hehehe Przepraszam ja wysiadam:-) Ale w sumie to już drugie trojaczki o jakich słyszę w ciągu ostatnich dni bo u mojej bratowej w pracy koleżanka też z trojaczkami w ciąży ( tyle że tam już chyba 5 miesiąc). Ostatnio szukali wózka dla trojaczków...heheh nawet nie wiedziałam że takie są :D

missiiss1301
współczuję.. może czuje twoje hormony i dlatego tak wariuje. U mnie kocur też zaczyna wariować- dorasta...ehh Na szczęście jeszcze nie znaczy i musimy się pośpieszyć z kastracją.

mamolkaa le to suka jest nie pies. piesek moj kohany to robi ladnie na dworku siusiu i kupe a ta mala ***** ma 3 miesiace i siura gdzie jej sie tylko nawinie az zla jestem bo jak tylko zasypiam to czuje jej szczochy a to jest dobijajace bbrrr

ja kiedys widzialam wozek da trojaczkow :D taki obok siebie i po bokach bylo 2 chlopcow a w srodku dzieczynka :) smiesznie to wygladalo ale jak zobaczylam jak babka sie meczy ze schodzeniem z kraweznika ta landara to jej wspolczulam... ale dzieciaczki byly przepikne :) ja chyba z moimi dolegiwosciami niemoglalabym miec trojaczkow tzn nie chcialabym i bym sie bala chociaz u mnie w rodzinie bylo 2x trojaczki i 3x blizniaki i to samo rodzenstwo mojego taty :p bo moja babcia od str taty miala 14 dzici :)

wpadłam tylko sie przywitac

a kotka najlepiej wykastrowac max do 7 miesiaca i to zanim nabierze nawyku znaczenia terenu bo jak juz zacznie sikac to kastracja moze nic nie dac bo bedzie mial taki nawyk, niektore koty nie oduczaja sie sikania po wszystkim wiec najlepiej jak najszybciej go jajek pozbyc... mialam kocurka ale zniknal w lutym juz nie wrocil do domu ale wykastrowalismy go wiec przynajmniej mam pewnosc ze nie bedzie z niego zadnych bezdomnych kociakow....

co do sikania na dywany i podlogi to z tego co pamietam moja babcia miala jeden drastyczny ale skuteczny sposob oduczania... jak kot nasikal na podloge to brala go pod pache i jego pyszczek wymaczala w jego sikach bylo to dla niego nieprzyjemne i wkoncu pokapowal gdzie ma sikac a tak zrobila moze ze trzy razy wiec szybko podzialalo... moze na pieski to tez dziala?

Pati.b nasz kocurek 14.05 kończy właśnie 7 miesięcy :-) Zresztą mu musimy wykastrować bo mamy taką umowę z hodowcą. Co do kocurka to albo skończył u kogoś obcego na kolankach ( w wersji optymistycznej) albo pod kołami lub w szczękach psa :confused2: ( niestety w wersji bardziej wiarygodnej)

missiiss1301
heheh ...No to może i was bliźniaki lub trojaczki dopadną w następnej ciąży :p Kurczę! hihihi . Bo wiesz, że z każdą kolejną ciążą wzrastają szanse na ciążę mnogą- nawet jak nie jest się obciążonym genami.

ines n siedzi sie raz a porzadnie haha :D
mamolka w poprzedniej ciazy mialam jednojajowe ale jeden sie wchlonal :( le wiem ze to dobre by nie bylo dla mojej slabej szyjki. mnie juz szew czeka w 16tc jak szczesliwie doczekam juz mnie o tym gin poinformowal :/ chyba sie zasram jak juz przyjdzie na to czas ... brrr

w ogole to pogoda sie zrobila u mnie :) chyba pojade do mojego miska do pracy w sumie i do swojej pracy i zrobie jakies zakupki na jutrzejszego grilla
a i musze sie pochwalic ze juz przestalam plamic :) moj profesorek coraz bardziej mu ufam :) bardzo szybko mi przeszlo jak go posluchalam :)

reklama
hej grudnioweczki :)

ja to nie mam weny do pisania bo ciagle zmulona chodze bbrr :/ i na dodatek moja bajka suczka jakos nie moze sie nauczyc sikac na mate pipka jedna jak ladnie sikala to jej sie odwidzialo i upodobala sobie dywan a tylko sra na mate ...szlak mnie chyba trafi i ju nie nadarzam sprzac po niej.. chba jeszcze troche i wymienie dywan bo zaczynam czuc szczochy wszedzie :/

mój pies sobie upodobal jeden dywan na sikanie i nic nie pomagało!!:wściekła/y::no::angry: dywan po prostu musiałam wywalić, bo on jak go widział, to chyba się zmuszał, żeby się na niego wylac po prastu...:baffled:

missiiss1301 heheh ...No to może i was bliźniaki lub trojaczki dopadną w następnej ciąży :p Kurczę! hihihi . Bo wiesz, że z każdą kolejną ciążą wzrastają szanse na ciążę mnogą- nawet jak nie jest się obciążonym genami.
ja chciałam mieć bliźniaki:sorry: ale teraz, w obecnej sytuacji to sie z tego wycofuje. Chcę mieć trójkę dzieci i wyszłam z założenia, że jak w pierwszej ciązy jeden dzidziuś, to w drugiej bliźniaki i koniec z ciążami, porodami i pieluchami:happy: Ale teraz, po przeprowadzce do Paryża, to chyba wolę za kilka latek jeszcze raz zaciążyć, niź teraz mieć kumulację...:laugh2:
Tak czy inaczej zdrówka i dużo sił dla wszystkich mnogich mamusiek:tak:

Do góry