reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej,
Ja idę dopiero na usg za 2 tyg. i już nie mogę się doczekać, chciaż troszkę się obawiam czy będzie słuchać serduszko... :)
miłego dnia mamusie ;)

reklama
Vileyka:-:)-:)-(nie wiem co napisa c, brak mi słów.......trzymaj się kochana!...

reszcie życzę samych wspaniałych wiadomości dnia dzisiejszego, na pewno tak będzie:tak:... a ja dopiero wizytę mam 24 maja buuuu, także dopiero wtedy usłyszę serduszko, szkoda że tyle musze czekać. To bedzie moja druga wizyta.
Pytanie prosto z mostu.... seksicie się?:sorry: , ja mam jakies obawy jak na razie, ale może bezpodstawnie:-p
Jakie planujecie wakacje? u nas nad morzem czy może gdzieś dalej samolotem i kiedy?
Bo my myślimy o Turcji, wylot gdzieś w połowie czerwca lub poczatek lipca więc już drugi trymestr więc chyba latać można o ile lekarz nie bedzie miał przeciwskazań:eek:

powiedzcie mi jeszcze jak to jest bo juz nie pamiętam, jak się liczy te tygodnie odnośnie tego co pokazuje suwaczek. Czy to tak że dziś 6 tygodni - to sa to skończone 6 tygodni od ostatniej OM no bo tak wychodzi mi wedłóg kalendarza, i zaczyna się dziś 7 tydzień czy jak? jak bym chciała poczytać w kalendarzu ciązy to czytam o 6 tygodniu czy 7???

Pytanie prosto z mostu.... seksicie się?:sorry: , ja mam jakies obawy jak na razie, ale może bezpodstawnie:-p
Jakie planujecie wakacje? u nas nad morzem czy może gdzieś dalej samolotem i kiedy?
Bo my myślimy o Turcji, wylot gdzieś w połowie czerwca lub poczatek lipca więc już drugi trymestr więc chyba latać można o ile lekarz nie bedzie miał przeciwskazań:eek:
Jeśli chodzi o seks to zdecydowanie rzadziej ale to nie ze względu na obawy tylko po prostu ja idę spać już o 21, więc jakoś z mężem nie możemy się zgrać, ale jak tylko mam troszkę sił to możemy szaleć:tak:
Co do wakacji to ciężko mi powiedzieć, bo mąż pływa i nie wiem kiedy będzie na lądzie tzn. teraz jest, ale niedługo wypłynie na 8 tyg. Więc jak wyrobi się w sierpniu to chciałabym byśmy pojechali do Chorwacji.

powiedzcie mi jeszcze jak to jest bo juz nie pamiętam, jak się liczy te tygodnie odnośnie tego co pokazuje suwaczek. Czy to tak że dziś 6 tygodni - to sa to skończone 6 tygodni od ostatniej OM no bo tak wychodzi mi wedłóg kalendarza, i zaczyna się dziś 7 tydzień czy jak? jak bym chciała poczytać w kalendarzu ciązy to czytam o 6 tygodniu czy 7???
Właśnie skończyłaś 6 tydz. więc powinnaś czytać 7. Takie jest moje zdanie, bo teraz jesteś w 7tyg.

Seks? Ja ja śpię o 21 :-D może raz na tydzień albo niekiedy i raz na dwa tygodnie :sorry: To ostatnia rzecz o jakiej myślę... nie dlatego, że mamy jakies obawy. Ale po powrocie z pracy mówię mężowi od razu "nawet na mnie nie patrz" i idę spać :sorry: OBYYY w 2 trymestrze mi się bardziej chciało :-D

Vileyka - bardzo mi przykro ...

Seks - podobnie jak Wiolcia i Joamar. zasypiam jak tyko corcia zasnie. ale jak mina niedogodnosci I trymesru, to na pewno sie rozkrecimy :-D

Wakacje - my juz mamy zaplnowany wyjazd na przelomie lipca/sierpnia na 2 tyg. w gory do Wisły. w czerwcu corcia jedzie na 2 tyg. z dziadkami nad morze i pewnie tez sie zalapiemy na pare dni.

Z tymi tygodniami to ja do tej pory nie wiem. Dla mnie jak np jest 6 t 5 d to jestem w 6 tygodniu. Chyba nie mam racji. Ale to tak obojętne bo ja czytam tygodnie co najmniej o 2 naprzód :p

U mnie z seksem to mąż by chciał codziennie razy kilka, a zgrywamy się raz na jakiś czas, ale wtedy to często jest kilka razy pod rząd. Na początku ciązy kochaliśmy się 2 razy i mnie po strasznie tam piekło. Jak ostatnio się kochaliśmy to teraz się leczymy ( jak ja to i on ! :p ). hmm jakby tak policzyć to wychodzi raz na tydzień... ;/ Biedaczek.

Na wakacje chciałabym pojechać nad morze. A co z tego wyjdzie to zobaczymy.

reklama

Nie seksimy :( Ehh moj maz ubolewa strasznie a ja go pocieszam, ze juz niedługo drugi trymestr to wszystko sie odmieni... Ja to teraz taki misio jestem, bym sie przytulic chciala, poplakac na meskim ramieniu narzekajac na swoj los ;) Moje libido wyjechalo na wakacje i zapowiedzialo, ze wroci z wielka moca na poczatku drugie trymestru.

W poprzedniej ciazy w drugim trymestrze to tylko czekalam na meza az wroci z pracy, no taka nienasycona bylam, ze go w nocy ze 3 razy budzilam a on chodzil jak zombie hihihihi ;)

Co do wakacji to wybieramy sie samolotem na tydzien na Ibize 11 maja wylatujemy :) to bedzie koncowka pierwszego trymestru. ciesze sie, ze lecimy w maju bo jeszcze nie bedzie tak goraco. W zeszłym roku bylismy na teneryfie w czerwcu i bylo nie do zniesienia, za to bylam w turcji jeszcze przed rodzeniem malej w czerwcu tez i jak wrocilam to dostalam szoku termicznego. 50 stopni to zdecydowanie za duzo ;)

Do góry